نگاهی به بازار فردا یکشنبه ۶ بهمن ۹۲

بهمن ۵, ۱۳۹۲

نگاهی به بازار فردا یکشنبه ۶ بهمن ۹۲

امروز اخبار خوب سیاسی و اقتصادی، تلاش مدیران بورس و حقوقی ها برای حمایت از بازار و انتشار اوراق اختیار فروش تبعی دست به دست همه داده بودند تا بازار سرمایه را از خواب زمستانی که ظاهرا روز به روز در حال سنگین تر شدن است بیدار کنند. شاخص امروز با رشد ۶۴۱ واحد تا حدودی موجب کاهش نگرانی ها شد، اما با این حال در اواخر وقت شاهد شدت پیدا کردن فشار عرضه ها بودیم.  فردا برای فعالین بازار سرمایه روز مهم و حساسی خواهد بود. همه منتظرند تا ببیند آیا شوک های مثبت پیش رو توان توقف روند نزولی بازار را دارد یا نه. قیمت برخی نمادها تحت تاثیر اصلاح شاخص در این مدت به قیمت های جذابی رسیده، عاملی که می تواند باعث جلوگیری از کوچ سرمایه های خارج شده از بورس و جذب مجدد آن ها به بازار شود. اما این تزریق دوباره نقدینگی در گرو بازتولید اعتمادی است که در این روزها خدشه دار شده است

صحبت های امشب صالح آبادی و رئیس کمیسیون اقتصادی  مجلس در صدا و سیما برای بازار بسیار حائز اهمیت است. ظاهرا تمام تلاش ها برای توقف این وضعیت به وجود آمده در حال انجام است که امیدواریم نتیجه‌بخش واقع شده و از سقوط بیشتر قیمت ها جلوگیری نماید.برنامه نگاه یک، امشب ساعت ۲۲:۳۰ از شبکه یک سیما پخش می‌شود.

از طرفی اصرار بر عدم اصلاح ضعف های سنتی مانند حجم مبنا در بورس تهران باعث شده زمانی که بازار در حال رشد است هر دو گروه حقیقی و حقوقی تقریبا با شدتی مساوی به خرید بپردازند و در هنگام فروش هر دو گروه مجددا همسو عمل ‌کنند و از این رو همواره بازار با جریان غالب حرکتی مواجه شود. برای مثال سهمی که در مدت زمانی نزدیک به سه هفته تا قیمتی رشد کرده است در شرایط اصلاح تمامی بازدهی خود را از دست می دهد و این مساله باعث می شود فرصتی برای فروش در اختیار سهام داران قرار نگیرد.

کارشناسان معتقدند یکی از مهمترین عوامل نجات شاخص در این شرایط خریدهای سنگین است تا بتواند اثر عرضه های افراطی دو هفته گذشته را جبران نماید. در شرایط فعلی باید به هر نحو ممکن ریزش شاخص خاتمه یابد، توجه داشته باشیم که سنگینی سایه اتفاقات همین دو هفته گذشته که در پنج سال گذشته بی سابقه بوده ممکن است هفته ها و یا حتی ماه ها بر روند معاملات بازار سرمایه احساس شود.

علی صحرایی :وی با بیان این مطلب که برخی حقوقی های فعال بازار سرمایه از روز سه شنبه اقدام به حمایت از سهام زیرمجموعه خود نموده اند عنوان کرد: با توجه به عدم بروز مشکلی خاص و تأثیرگذار بر بازار سرمایه، روند نزولی اخیر شاخص بورس را می توان تنها اصلاحی قیمتی در سهام شرکت های بورس قلمداد کرد که تداوم نخواهد داشت از همین رو ما از حقوقی هایی درخواست حمایت داریم که سهام شرکت های زیرمجموعه آنها از وضعیت بنیادی قابل قبول و خوبی برخوردار هستند چراکه با بازگشت رونق به شاخص های بورس، شرکت هایی که از این خصوصیت برخوردار هستند جزو اولین سهام حاضر در صف صعود خواهند بود.

صحرایی در پایان خاطر نشان کرد: همانگونه که ما در ماه های اخیر و در زمان رونق بورس سهامداران را تشویق به اتخاذ تصمیمات منطقی می کردیم امروز که با افت شاخص بورس مواجه هستیم نیز از سرمایه گذاران انتظار اتخاذ تصمیمات معقول و منطقی بدور از احساس داریم و در همین جا به سرمایه گذاران این اطمینان را می دهیم که حتماً نگرانی سهامداران جزء را برطرف خواهیم کرد.

چیزی که به صراحت می توان بیان کرد این است که اکثر افراد به توقف ریزش بازار اذعان دارند بحث ریزش شاخص کم کم رسانه ای شده است اگر مسیولین جوابی برای این ریزش ها نداشته باشند شاید جو فروش بیشتر صندوق ها نیز عامل تخریبی بیشتری بر بازار باشد عملکرد  صندوق ها متاسفانه در جو بد بازار همیشه یک عامل تخریبی برای بازار بوده است طبق تعهدی که صندوق ها در جهت نقد شوندگی دارند هر زمانی که لازم باشد چاره ای ندارند واحدهای خود را بفروش برسانند و پول خریداران را پرداخت کنند در شرایطی که سهم های کوچک صف فروش هستند و قفل هستند همین صندوق ها چاره ای ندارند سهم های بزرگ را قربانی کنند لذا مشاهده می کنیم سهم های بزرگ بازار در جو منفی فروشنده های خاصی همچون صندوق ها را دارند

اما در حوزه اخبار سیاسی امروز وزیر امور خارجه کشورمان در یادداشتی در صفحه فیس‌بوکش نوشت: در حاشیه نشست داووس با خانم اشتون توافق کردیم که تا اواخر بهمن اولین اجلاس ایران و ۱+۵ را برگزار کنیم.

رئیس آژانس بین المللی اتمی در کنفرانس خبری‌اش گفت که آژانس ممکن است از ایران اجازه بگیرد تا یک دفتر موقت را برای اهداف لجستیک در تهران برپا کند. آمانو علاوه بر آن گفت که بازرسان در چند روز آینده از معدن اورانیوم گچین در ایران بازدید خواهند کرد.

وزیر خارجه پیشین فرانسه هم امروز گفته خبرهای خوشی از آینده روابط میان ایران و فرانسه خواهید شنید.او در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه شرکت‌های خودروسازی فرانسه در گذشته جایگاه خوبی در ایران داشتند آیا برنامه‌ای برای بازگشت آنها به ایران وجود دارد یا خیر؟ خاطر نشان کرد: طبیعی است اگر ایران علاقمند به حضور صنعت فرانسه در کشورش باشد صنعتگران و شرکت‌های بزرگ فرانسوی نیز از این امر استقبال خواهند کرد.

اما اظهارات تند دیشب کری باعث شده بود که ذهن بازار امروز تا حدی بهم بریزد. وزیر امور خارجه آمریکا گفته: آنها باید ۲۰ درصد خود را به صفر برسانند و توانایی تبدیل را نداشته باشند. آنها باید اورانیوم را به شکلی درآورند که برای تولید سلاح مناسب نباشد. ایران علاوه بر آن باید غنی‌سازی بالای ۵ درصد را متوقف کند و اجازه نخواهد داشت ذخایر فعلی اورانیوم با غنای ۳.۵ درصد را افزایش دهد. ایران نمی‌تواند تعداد سانتریفیوژهای فعالش را زیاد کند و نمی‌تواند سانتریفیوژ‌های نسل بعدی را برای غنی‌سازی اورانیوم نصب کند یا به کار گیرد. در حالی که ما درباره یک توافق نهایی در زمینه اینگونه مسائل در ماه‌های آینده مذاکره می‌کنیم، ایران اجازه ندارد هیچ گامی برای راه‌اندازی راکتور پلوتونیوم اراک اتخاذ کند.

درحالی که این روزها قراردادهای جدید نفتی ایران یکی از جذاب‌ترین موضوعات قابل پیگیری برای رسانه‌های غربی‌ است، وزیر نفت از نهایی شدن مدل جدید این قراردادها تا یک ماه آینده خبر می‌دهد.بیژن نامدار زنگنه با اعلام این که مدل جدید قراردادهای نفتی ایران تا یک ماه آینده آماده می شود، گفت: با آماده شدن پیشنهاد اولیه مدل قراردادی جدید نفتی، اجلاسی با حضور صاحب نظران در تهران برگزار و این مدل به ارزیابی گذاشته خواهد شد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه کل کشور سال ۹۳ گفت که کلیات لایحه بودجه صبح سه‌شنبه در دستور کار جلسه علنی مجلس قرار می‌گیرد.

خبرهایی از کمیسیون تلفیق می رسد حکایت از تصویب طرحی در این کمیسیون دارد که بواسطه آن تعیین نرخ خوراک واحدهای پتروشیمی توسط دولتی‌ها انجام خواهد شد تا هر شرکت نرخ متفاوتی بر اساس منطقه‌ای که در آن واقع است پرداخت کند؛ بنابراین نیازی به تعیین این نرخ در قالب بودجه سالانه دولت و تصویب در مجلس نخواهد بود.ظاهر این طرح  به این دلیل عنوان شده که واحدهای پتروشیمی در نقاط مختلف کشور امکانات و دسترسی یکسانی در تأمین خوراک ندارند و تعیین نرخ ثابت برای خوراک این واحدها بدور از عدالت است.

به نظر می رسد گروه پتروشیمی ها با توجه به اخبار منتشر شده و وعده دولتی ها برای نرخ خوراک وضعیت بدی را تجربه نکند.

  مدیر عامل هلدینگ گسترش نفت و گاز پارسیان با بیان اینکه نرخ خوراک پتروشیمی ها از ۸ تا ۱۰ سنت فراتر نخواهد رفت عنوان کرده که با انتقال پتروشیمی پارس به سبد داراییهای این شرکت، زنجیره تامین تکمیل خواهد شد.

قیمت های ۲۵۰۰ تومان برای پتروشیمی شازند کم ریسک محسوب می شود. این سهم در صورت حل شدن مساله نرخ خوراک، با توجه به گزارش خوب و وضعیت مساعد تقسیم سود می تواند شرایط خوبی را تجربه کند. افزایش سرمایه ۲۰۰ درصدی از اورده نیز خبر مهم دیگری برای این سهم است

در آینده شاهد انتشار اخبار خوبی در مورد نماد فارس خواهیم بود، شاید در کوتاه مدت شاهد افت یا رشد چندانی در این سهم نباشیم، حضور احتمالی در این نماد باید با دید میان مدت و بلندمدت صورت بگیرد.

پتروشیمی شیراز نیز با توجه به رشد قیمت اوره در بازارهای جهانی و همچنین پوشش ۸۶درصدی می تواند مورد توجه باشد. حتی نرخ ۱۳ سنتی خوراک پتروشیمی نیز تاثیر منفی بر روی این سهم نخواهد داشت.

کرمانشا که امروز اعلام کرد تعمیرات اساسی شرکت در تاریخ ۲ بهمن به اتمام رسیده هم می تواند تحت تاثیر افزایش قیمت اوره شرایط خوبی را تجربه کند.یکی دیگر از سهم هایی که در صورت تحقق تخفیف در نرخ خوراک می تواند شاهد رشد قیمت باشد پتروشیمی فن آوران است. این سهم در گزارش خود از پوشش کامل سود پیشبینی شده و تعدیل مثبت ۱۰ درصدی در  عایدی خبر داده است.

پارسان که امروز تا صف خرید هم پیش رفت فردا نیز می تواند با توجه به تایید خبر خرید کنسرسیومی بلوک ۴۰ درصدی پتروشیمی پارس توسط این شرکت و غدیر شرایط مثبتی را در پیش داشته باشد.

انتشار اوراق اختیار فروش تاپیکو که با نماد هپیکو انجام شد و تضمین سود ۱۲درصد در ۸ ماه خیال سهامداران را راحت کرد. این مساله و همچنین عبور از قیمت ۵۲۰ تومان باعث توجه بیشتر بازار به تاپیکو خواهد شد.  اوراق تبعی

پتروشیمی پردیس پس از افت قیمتی اخیر به کف کانال رسیده است. سهم به زودی جهت برگزاری مجمع سالیانه متوقف می شود. به نظر شرکت در مجمع تقسیم سود برای افراد کم ریسک فکر بدی نیست.

در گروه دارویی تیپیکو امروز با بیش از ۴۲ میلیون معامله متعادل شد. با توجه به عرضه سهم در قیمت مناسب، خرید قابل ملاحظه حقوقی و حمایت خوبی که از سهم صورت گرفت به نظر در این قیمت ها با ریسک چندانی همراه نیست. این سهم می تواند پس از مدت کوتاهی در جا زدن مجددا مورد توجه بازار واقع شود.

دامین سود هر سهم خود برای سال مالی ۹۲ را با ۵۹% تعدیل مثبت مبلغ ۲.۲۹۷ ریال اعلام کرد. همچنین شرکت در ۹ ماهه نخست سال جاری مبلغ ۱۶۷۸ ریال معادل ۷۳% از این پیش بینی را محقق کرده است. به نظر بازگشایی  دامین با رشد بالایی همراه نخواهد بود

سبحان که دیروز اواخر وقت شاهد معاملات مثبت بود مورد اقبال بازار واقع شده و امروز هم با صف خرید به کار خود پایان داد. در این گروه فردا دسینا نیز می تواند معاملات خوبی را داشته باشد.

باید دید نمادهای گروه بانکی با توجه به اخبار مثبت این روزها و همچنین تاکید وزیر اقتصاد مبنی بر افزایش سرمایه بانک ها می تواند لیدر جدید بازار باشند یا خیر. حضور در نمادهای این گروه از ریسک کمی برخوردار است.وپاسار فردا در صورت عبور از ۳۰۰ تومان می تواند تا ۳۲۰ هم رشد داشته باشد. این بانک به همراه پارسیان مناسب ترین بانک های خصوصی در این گروه هستند.

در نماد های وبملت و وبصادر اگر خصوصی سازی عرضه هایش را متوقف کند شاهد شرایط بسیار خوبی خواهیم بود. به نظر می رسد حضور در این نمادها با توجه به اخبار خوب پیش رو و قرار گرفتن در کف قیمتی از ریسک بسیار پایینی برخوردار باشد. در مورد بانک ملت بازار این روزها منتظر گزارش ۹ ماهه سهم می باشد طولانی شدن گزارش بانک ها واقعا خیلی زیاد شده است شرکتهای بانکی اصلی هنوز گزارش های حسابرسی شده ۶ ماهه را هم اعلام نکرده اند دلیل این همه تعلل در اعلام گزارش ها چه می باشد واقعا جای سوال دارد

در گروه بانکی باز تاکیید داریم هر بانکی چون اسمش بانک است دلیلی بر خوب بودنش نیست بعضی از بانک های شرایط بنیادی خوبی ندارند و حتی با دید بلند مدت نیز ارزش خرید ندارند گزارش های ۹ ماهه بانک ها ملاک خوبی برای حضور در انها می باشد هر بانکی که گزارش مناسبی ندارد بهتر است درو ان را کلا خط کشید

وپارس کار سختی را تا رسیدن به سطوح قیمتی ۴۸۰ تومان در پیش ندارد. در این نماد تایید خبر معامله بلوکی موجب رشد بیشتر خواهد شد.

اما معاملات فردا برای وپست بسیار حائز اهمیت است. اگر روند نزولی سهم فردا متوقف نشود افت بیشتری را تجربه خواهد کرد. همانطور که در گزارش امروز هم اشاره کردیم نبود مشتری برای بلوک ۵درصد سهم باعث منفی شدن پست بانک شده است.

در گروه خودرویی فردا روز مهمی برای ایران خودرو است. اگر گزارش شرکت وضعیت خوبی را داشته باشد، شاید به زودی شاهد خودروی ۳۶۰ تومانی باشیم. حمایت اول این سهم هم در محدوده ۳۱۰ تومان قرار دارد.

امروز صف فروش خگستر جمع شد. احتمالا فردا شاهد معاملات مثبت در این نماد باشیم. خگستر به همراه ورنا و خودرو بهترین سهم های گروه هستند.

به نظر می رسد خپارس تا سطوح قیمتی ۱۸۰ تومان که کف قیمتی آن است سقوط خواهد کرد. همانطور که گفتیم در این سهم به همراه خکاوه بازی نوسانی حاکم است.

در این گروه همچنین خفناور سود هر سهم خود را با رشد ۹۵ درصدی از ۲۹۵ ریال به ۵۷۵ ریال افزایش داده و در ۹ ماهه ۸۰% آن را پوشش داده است.

در نماد سایپا نیز امروز تحلیل تکنیکال سهم را ارایه کردیم

saipa921105

به نظر سایپا سرو شانه خود را در حال تکمیل کردن است و ریزش بیشتری در کمین سهم است در مورد معامله بلوکی پارسیان نیز باید دقت داشت هیچ خبر موثقی در مورد این معامله وجود ندارد بهر عنوان کسانی که این روزها ایران خودرو خگستر و بانک پارسیان می خرند باید توجه داشته باشند اگر معامله بلوکی پارسیان قطعی نشود خگستر بیشترین اصلاح را خواهد داشت بعد ایران خودرو بیشترین ریزش را خواهد داشت و می توان حتی به ایران خودروی زیر ۳۰۰ تومان امید داشت و پارسیان اخر ین سهمی است که در نهایت ۴۲۰ خواهد شد لذا به اخبار و شایعاتی که پیرامون قطعیت بلوک دیده می شود باید دقت بیشتری داشت هیچ فردی در شرایط فعلی نمی تواند اعلام کند ایا معامله بلوکی نهایی شده است یا نه ؟؟؟ بهر عنوان سهامداران خودشان باید این ریسک را در مقطع فعلی خودشان قبول کنند در مجموع ریسک خگستر این روزها هم در سود و هم در زیان خیلی بیشتر از نمادهای دیگر است این معامله نهایی شود خگستر می تواند سود بسیار بالایی بسازد

اما در گروه سیمانی، شرکت سیمان بهبهان با مشارکت سیمان فارس و خوزستان در نظر دارد پروژه ساخت آسیاب سیمان در کشور عراق را به اجرا درآورد. این طرح در مرحله تدوین گزارش توجیهی به سر می برد و پس از تأیید آن توسط سهامدار عمده یعنی “سفارس” به اجرا در خواهد آمدپروژه ساخت آسیاب سیمان در کشور عراق به منظور تثبیت صادرات به این کشور اجرایی می شود تا در صورت ممنوعیت صادرات سیمان، از طریق صادرات کلینکر به عراق و در پی آن تبدیل کلینکر به سیمان بتوانیم همچنان از مزیت های فروش خارجی سیمان منتفع شویم و با این روش برنامه صادرات محصولات “سبهان” نیز به مخاطره نیفتد.

در گروه سیمانی سفارس ۳۶۰ تومانی برای خرید های تدریجی بد نیست اصلاح مناسبی در سفارس رخ داده است و قیمتهای فعلی با دید سهامداری گزینه خوبی می باشد

در گروه معدنی حضور در افزایش سرمایه ومعادن یکی از گزینه های خوب گروه است. فردا هم اوراق تبعی کچاد در قیمت ۹۷۰۰ ریال عرضه خواهد شد. توجه کنید که این رقم ۱۰۰ ریال بالاتر از قیمت فعلی کچاد است.

گروه سنگ اهنی در این مدت اخیر ریزش زیادی را داشته است به نظر با اعلام خبر انتشار اوراق تبعی کاهش قیمتهای این گروه متوقف خواهد شد گل گهر از هر لحاظ شرایط بنیادی بهتری از چادرملو دارد لذا چه اوراق تبعی اش انتشار یابد و چه منتشر نشود بهمراه ومعادن هر دو سهم گزینه خوبی هستند کنور نیز در محدوده ۱۶۰۰ کزینه بدی نیست

در این گروه فملی فعلا در یک سیکل قیمتی بین ۳۸۰ تا ۴۲۰ تومان در نوسان خواهد بود. این سهم در بلند مدت شرایط خوبی را تجربه خواهد کرد.

در نماد فایرا بحث افزایش نرخ برق در فاز دوم هدفمندی، با توجه به مصرف بالای برق، باعث بروز برخی نگرانی ها شده است.

فاسمین نیز به زودی متوقف خواهد شد. این سهم پس از رسیدن به کف قیمتی خود شاهد برگشت قیمت بود. فاسمین با دید نگهداری یکی از بهترین سهم های گروه معدنی است.

در پالایشی ها امروز شاهد معاملات متعادل و مثبتی بودیم. در این گروه همه چیز به گزارش شبندر بستگی دارد. اگر گزارش شرایط خوبی داشته باشد بار دیگر شاهد توجه بازار به این گروه خواهیم بود.

در این گروه اما شپنا اعلام کرد به دلیل وجود برخی ابهامات در خصوص نرخ فروش فرآورده های تولیدی و نفت خام مصرفی، نحوه اعمال شاخص های کیفی و میزان تاثیر آن بر نرخ فروش فرآورده های تولیدی و نرخ نفت خام مصرفی همچنین عدم ابلاغ دستور العمل اجرایی مرتبط با نحوه ثبت تغییرات نرخ ارز ناشی از فروش فرآورده ها طی سال ۹۱ امکان تهیه اطلاعات قابل اتکاء و متقن جهت انعکاس به بازار سرمایه وجود ندارد!

پالایش نفت کرمانشاه که شنیده ها از نزدیک بودن عرضه اولیه اش حکایت دارند، سود هر سهم سال مالی جاری خود را ۵.۸۷۳ ریال پیش بینی کرده است و در ۶ ماهه اول سال ۵۲% آن را پوشش داده است.

در این گروه بازار منتظر عرضه اولیه شپاها هم هست.

کهمدا امروز در قیمتی منطقی باز شد و پی بر ای آن اصلاح خوبی همراه بود. این شرکت سود ۱۸۰۰ ریالی و پوشش ۵۰ درصدی داشته است. سهم در شرایط فعلی می تواند در پله اول تا ۱۴۰۰ تومان رشد کند.

اخابر و همراه امروز مثبت بودند. نماد مخابرات حتی تا صف خرید هم پیش رفت اما عرضه شد. حضور در همراه برای افراد ریسک گریز مناسب است.

راه اندازی تلویزیون اینترنتی شاید یکی از اخبار مثبت پیرامون مخابرات باشد مخابرات در ۴ ماه اینده به مجمع خواهد رفت با سود تقسیمی ۴۰ تومانی و پی به ای ۵ قیمت مخابرات ریسک بالایی ندارد

به نظر می رسد فردا صف رانفور عرضه شود. قیمت های ۲۴۰۰ تومانی برای سهم منطقی است اما توجه داشته باشید که حضور در این نماد نباید با قصد نوسان گیری باشد.

نماد مپنا امروز تا اواسط بازار شرایط خوبی را پشت سر گذاشته بود. این سهم حتی در قیمت های مثبت ۳درصد تابلود معامله می شد اما در اواخر وقت با شدت یافتن عرضه ها بار دیگر صف فروش شد. مپنا سود تلفیقی و سود انباشته تلفیقی خود را به ترتیب ۱۱۰ و ۳۷۰ تومان اعلام کرده است. همچنین مپنا تا پایان سال جاری سود انباشته ۳۷۰ میلیارد تومانی در شرکت های زیر مجموعه خود خواهد داشت. مدیرعامل مپنا از ورود یک دستگاه دکل جدید دریایی ملکی به ناوگان حفاری ایران خبر داده و اعلام کرده: بهمن ماه سالجاری حفاری میدان فروز B به منظور اجرای نخستین طرح تبدیل گاز به برق در خلیج فارس آغاز می‌ شود. گفتنی است، مپنا با تملک ۸.۰۰۰ مگاوات نیروگاه کشور که تولید ۱۱% برق کشور را در انحصار خود دارند و همچنین در برداشتن بیش از ۳۰ زیر مجموعه تخصصی در زمینه طراحی ساخت و نگهداری نیروگاه همچون توکا توربین و مپنا بین المل بزرگترین شرکت پیمانکاری در صنعت برق در خاورمیانه به شمار می رود.

عرضه اولیه برق عسلویه در دهه فجر تاثیر خوبی بر روی مپنا خواهد داشت.برق عسلویه مپنا صورت های مالی ۱۲ ماهه سال ۹۱ و شش ماهه واقعی اول سال ۹۲ را منتشر کرده است تا گمانه زنی ها برای ورود این زیر مجموعه مپنا به فرابورس قوت بگیرد. سود خالص این شرکت برای سال ۹۱ حدودا ۷۰ میلیارد تومان بوده است( به ازای هر سهم ۹۶ تومان) این در حالی ست که در شش ماهه اول سال جاری مبلغ ۶۴ میلیارد تومان سود خالص محقق کرده است ( به ازای هر سهم ۸۸ تومان)

امروز بازار را در حالی آغاز کردیم که جوی کاملا محتاطانه بر بازار حاکم بود. عده ای فرصت بوجود آمده را برای فروش مغتنم می شماردند و گروهی دیگر قیمت های فعلی در سهام شرکت هایی که بنیاد مناسب تری دارند را کف قیمتی ارزیابی کرده و دست به خرید می زدند اما آنچه در این بین برای همگان محرز بود ترس در معاملات بود چرا که هفته گذشته یک بار شاهد جمع شدن بازار و فروش پر فشار در مثبت های بازار بودیم و همین عامل در کنار برخی مسائل دیگر که در روز های گذشته در مورد آن صحبت کردیم باعث عدم اعتماد به بازار شده است نکته ای که این روزها خیلی ها به ان اشاره دارند بحث سود های سال ۹۳ است به اعتقاد اکثر قریب به اتفاق سود ۹۵ درصد شرکتها کمتر از سود سال ۹۲ اعلام خواهد بود لذا پی به ای پایین خیلی از نمادها در سال ۹۳ بار دیگر رشد خواهد کرد یقینا هیچ شرکتی در ابتدا سود سال ۹۳ را دست بالا نخواهد گرفت شیران و اتی دو سهمی بودند که هر دو با تعدیل های  منفی ۴۰ درصدی سود سال ۹۳ را اعلام کردند یقینا همین مورد شیران و واتی باید در مورد دیگر نمادها مورد توجه باشد شاید تنها گروهی که سود سال ۹۳ را کمتر از سال ۹۲ اعلام نکنند گروه بانکی باشند گروهی که همیشه سود های انها خیلی محتاطانه اعلام می شود از طرفی طرح تحول و کاهش نرخ دلار نیز اثر بدی روی این گروه نخواهد داشت

به اعتقاد عده ای بازار به مرور رشد بیشتری تا انتهای بهمن خواهد داشت و بار دیگر با نزدیک شدن به اخر بهمن ماه و زمان تسویه های اعتباری و همچنین اعلام گزارش های ۹ ماهه شاهد ریزش بازار خواهیم بود لازم است روی گزارش های ۹۳ دقت بالایی داشت

 شنبه ۵ اسفند ۹۲

 به همت دلسوزان بازار سرمایه برپا می شود:
فراخوان عمومی سهامداران برای نجات بازار سرمایه

جمعی از فعالان و کارشناسان بازار سرمایه با ارسال نامه ای سرگشاده به هیات رییسه مجلس شورای اسلامی خواستار حمایت همه جانبه نمایندگان مجلس در تصویب لوایح بودجه دولت در روزهای آینده شده اند.

به گزارش اکوبورس افت شدید نماگرهای بازار سرمایه در روزهای اخیر با وجود کاهش ریسک های سیستماتیک در فضای سیاست خارجی به یکی از پرسش های بزرگ سرمایه گذاران و فعالان بازار سرمایه تبدیل شده است.این میان اما آنچه بیش از همه به دامنه نگرانی ها در بازار سرمایه افزوده کاهش اعتماد عمومی و روی گردانی صاحبان نقدینگی جدید از این بازار و به تبع آن موج جدیدی از تورم لجام گسیخته با نوسانی شدن بازارهای کاذب و غیر مولد است. در این زمینه قاطبه فعالان بازار سرمایه بر این عقیده استوار هستند که در حال حاضر کشف بمب هسته ایی و یا حتی غنی سازی ۷۰ درصدی به اندازه تصمیم سازی نمایندگان مجلس برای دخل و خرج دولت در سال آینده و خروج خبرهای مختلف از صحن علنی مجلس شورای اسلامی نمی تواند از تلاطم امواج اقانوس بازار سرمایه ایران بکاهد.

به همین منظور جمعی از بزرگان و سرمایه گذاران باتجربه و دلسوز بازار سرمایه ایران با ارسال نامه ایی سرگشاده به هیات رییسه مجلس شورای اسلامی و خطاب به نمایندگان ملت خواستار توجه به نیازهای امروز بازار سهام کشور با تکیه بر تحلیل علمی و کارشناسی شده اند.

چنانچه کاربران محترم از این نامه حمایت می کنند و مطالب آنرا دغدغه های خود در اعاده مطالبات به حق کلیه سرمایه گذاران بازار سرمایه می دانند ،می توانند تا روز سه شنبه که بررسی لایحه بودجه ۹۳ دولت در صحن علنی مجلس شورای اسلامی آغاز می شود با ارسال کامنت و درج نام خود از آن حمایت و یا با نظر خود از آن دفاع نمایند.

این نظرات در نهایت تجمیع شده و به عنوان سند به مجلس شورای اسلامی ارسال خواهد شد.

 این نامه به شرح ذیل منتشر شده است:

 جناب آقای لاریجانی

ریاست محترم مجلس شورای اسلامی

و سایر نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی

 با عرض سلام و احترام

به استحضار می رسانیم بازار سرمایه کشور عزیزمان ایران با ارزش بازاری حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان که ترکیب ۹۵% آن عبارتند از: سهام عدالت (حدود ۲۰%) صندوق های بازنشستگی(حدود ۳۰%) شرکت‌های سرمایه گذاری وابسته به بانکها و نهادها (حدود۱۰%) شرکت های سرمایه گذاری و نهادهای عمومی (حدود ۱۵%)، اشخاص حقیقی و سهامداران اقلیت (حدود ۱۰%) سهامداران حقیقی عمده (حدود ۵%) و سهام دولت (حدود ۳%) تشکیل یافته است. که بیانگر عمق بسیار وسیع آن در جامعه و نهادهای مردمی می باشد. به عبارت دیگر این بازار کاملاً متعلق به مردم است و انتفاع فعلی یا انتفاع آینده آن، به هیچ وجه من الوجوه متعلق به بخش خصوصی خاصی نیست.  رشد این بازار یکی از افتخارات نظام و باعث جذب نقدینگی از سایر بازارها و کاهش تورم و هدایت نقدینگی به بازار تولید و اشتغال زایی می‌باشد. اخیراً بعضی از خبرگزاری ها، اخباری ناشی از ذهنیت بعضی نمایندگان محترم را درخصوص تخصیص منابع بخش دولتی به برخی از شرکت های بورسی مطرح نموده اند و همچنین پیشنهاد افزایش قیمت حامل های انرژی به چند برابر وضعیت فعلی حتی بالاتر از قیمت های منطقه ای و بعضی از کشورهای اروپایی به بهانه هدفمند کردن یارانه ها، افزایش درآمد دولت و تقلیل درآمد بنگاه هایی که از مزیت انرژی سود حسابداری بالایی را ایجاد نموده اند را داده اند.

 در این خصوص مواردی به شرح زیر  به استحضار می رسد:

 ۱-همانگونه که مستحضر می باشید پروانه بهره برداری معادن چادرملو و گل گهر متعلق به شرکت‌های فوق الذکربوده و حدود ۳ سال بعد از پذیرش و معاملات سهام آنها در بورس برخلاف امیدنامه های اولیه خود به دولت انتقال داده شده اند. حضرت عالی به درستی طی نامه ۵۱۶۸۲مورخ ۱۸/۸/۱۳۹۲ در مورد شرکت ملی صنایع مس ایران به درستی به موضوع اشاره فرموده‌اید و تقاضا داریم مجدداً درخصوص معادن چادرملو وگل گهرتوسط کمیسیون تلفیق لوایح مجلس مورد بررسی و اظهار نظر قرار گیرد تا برای همیشه ضمن اثبات حقانیت این دو شرکت که عمده سهامداران آن صندوق های بازنشستگی و مردم می باشند به حقوق خود دست یابند.

 ۲-نتایج مثبت اجرای سیاست های اصل ۴۴ به غیر از افزایش تولید و اشتغال باعث گسترش سرمایه گذاریها و جذب نقدینگی از آحاد جامعه و در نهایت کارآمد کردن بنگاه های واگذار شده براساس آن اصل می گردد.

در این راستا مستحضر می باشید برخی از اقدامات انجام شده در سال های گذشته از جمله جذب نیروی انسانی بیشتر از نیاز بنگاه ها و بصورت دائمی تا ۲ برابر وضعیت قبلی (همچون صنایع فولاد)، تحمیل مالیات حقوق ۱۰% کارکنان دولتی به شرکت های فوق الذکر، مکانیزم قیمت گذاری غیر منصفانه (صنعت خودرو در سال قبل )، عدم تخصیص حامل های انرژی به مجتمع های پتروشیمی، فولاد، سیمان ،… براساس ظرفیت های آنها خصوصاً در فصل زمستان در مورد گاز و در فصل تابستان برق برای این صنایع، تحمیل هزینه های کمک‌های بلاعوض (همچون تیم های ورزشی)، تحمیل افزایش قیمت ارز براساس سیاست های دولت به بنگاه های تولیدی در سال گذشته که دارای تسهیلات ارزی بوده اند، واگذار شده در بخش جاری و سرمایه ای و افزایش تعهدات این بنگاه‌ها.

 از جمله تهدیدات بنگاه های واگذار شده براساس اصل ۴۴ موارد فوق الذکر بوده که تاثیر به سزایی در کارایی و درآمد این بنگاه ها به همراه داشته است که امیدوارم بصورت قانون خاص و یا در تبصره های بودجه برای حل این معضل چاره اندیشی گردد.

۳-مستحضر می باشید یکی از مزیت های صنایع کشور تامین انرژی با قیمت مناسب که در دکترین وزرای صنعتی دهه ۷۰ بعنوان الگوی رشد و توسعه صنعتی مطرح و در راستای آنظرفیت سازی در صنایع پتروشیمی، فولاد، سیمان، شیشه و … شکل گرفته است، حال بعد از گذشت ۲ دهه از این سیاست و نگاه به سود حسابداری این بنگاه ها که عمدتا بدلیل استهلاک کامل ماشین آلات، اعداد فریبنده ای را نشان می دهند بدون آنکه بازدهی براساس پروژه های جدید مورد توجه قرار گیرد موجب اتخاذ تصمیمات عجولانه شده که باعث توقف توسعه در بخش صنایع انرژی بر خواهد شد مضافا این افزایش قیمت ها موجب ایجاد تورم شتابنده ای در سال آتی خواهد گردید.

 امیدواریم حضرت عالی و اعضای محترم مجلس شورای اسلامی که همواره در راستای اجرای صحیح سیاست های اصل ۴۴ و حمایت از بازار سرمایه اقدامات موثر را به عمل آورده اید در شرایط فعلی با تصویب تبصره های منصفانه و متکی بر اصول قبلی مجلس شورای اسلامی مصوب فرمایید که اجزای بازار سرمایه که در طول دوران تحریم همواره با حفظ سرمایه های خود در این بازار موجب رشد و توسعه صنایع مختلف در بازارهای مختلف گردیده اند و به بازاراهای سفته بازی نظیر ارز و طلا میل ننمودند، کماکان بتوانند با حضور گسترده در این بازار موجبات رشد و توسعه و اشتغال که از اولویت های اصلی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است را فراهم آورند.

 

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم