بازار جهانی مس
بازار فلزات لندن در دوشنبه گذشته تعطیل بود و تغییر قیمتی هم اتفاق نیافتاد . در روز سه شنبه نیز خبر اقتصادی خاصی در بازار مس نبود و معامله گران منتظر انتشار اخبار مربوط به داده های اقتصادی چین در روز چهارشنبه بودند . البته قیمت در اوایل روز سه شنبه افزایش یافت ، اما نتوانست سطوح بالای خود را حفظ کند و در نهایت به ۷۲۶۵ دلار رسید .
بالاخره با فرا رسیدن روز چهارشنبه انتظار معامله گران به پایان رسید و امارهای مثبت بخش تجاری چین ، کام فعالان بازار مس را شیرین کرد . میزان صادرات و واردات چین در ماه اوریل بیش از انتظار بازار رشد کرد و چشم انداز رشد اقتصادی بزرگترین مصرف کننده مس جهان را بهبود بخشید و باعث شد تا قیمت مس با رسیدن به بالاترین سطح سه هفته اخیر ، در ۷۴۱۹ دلار بسته شود . البته داده های اقتصادی روز چهارشنبه تنها به چین خلاصه نمیشد و شاخص تولیدات صنعتی المان نیز به طور غیرمنتظره ای رشد کرد و همه پیشبینی های تحلیلگران را پشت سر گذاشت .
با وجود اینکه امیدها نسبت به رشد تقاضای چین و المان در روز چهارشنبه افزایش یافته بود ، اما قیمت مس در روز پنج شنبه به فاز استراحت رفت و کمی از سطوح بالای سه هفته ای خود نزول کرد . تحلیلگران معتقد بودند که کاهش قیمت در این روز به واسطه فاکتورهای تکنیکی می باشد . در نهایت قیمت مس به ۷۳۵۴ دلار رسید .
روز جمعه همراه با افزایش قیمت مس در بازار لندن بود و این امر موجب شد تا قیمت برای سومین هفته متوالی افزایش یابد . قیمت مس در روز جمعه با حدود (۰.۳) درصد افزایش ، به ۷۳۷۵ دلار رسید
بازار جهانی نفت
روز دوشنبه همزمان با افزایش تنشها در سوریه بود که همین موضوع باعث شد تا قیمت نفت افزایش یابد . موضوع به این ترتیب بود که اسرائیل طی یک حمله هوایی به سوریه ، بعضی مناطق را هدف قرار داده بود و از انجا که قیمت نفت ، به خصوص نفت برنت به تنش خاور میانه بسیار حساس است ، در نتیجه قیمت حدود یک درصد افزایش یافت . نفت خام امریکا نیز رشد داشت و به بیش از ۹۶ دلار رسید .
قیمت نفت طی حدود یک ماه اخیر رشد زیادی کرده است و همین موضوع باعث شد تا برخی فعالان بازار به این فکر بیافتند که ایا مسائل بنیادی بازار نفت در طرف عرضه و تقاضا ، با قیمتهای فعلی سازگار می باشد ؟ پاسخ بسیاری از فعالان به این سوال نه بود و در نتیجه قیمت در روز سه شنبه پس از رالی صعودی روز قبل از ان با کاهش مواجه شد . قیمت نفت برنت و نفت خام امریکا کاهش یافت و به ترتیب به ۱۰۴ دلار و ۴۰ سنت ، و ۹۵ دلار و ۶۲ سنت رسید .
در حالیکه روز چهارشنبه همزمان با انتشار داده های اقتصادی چین و المان و انتشار مثبت ان داده ها بود ( که در بالا بدان اشاره شد ) ، اما عملا تاثیر خاصی بر بازار نفت ایجاد نشد و قیمتها تقریبا ثابت ماندند . البته در روز چهارشنبه امار مربوط به ذخایر نفت امریکا در یک هفته اخیر اعلام شد که نشان داد این امار رکورد تازه ای را خلق نموده است . همین موضوع باعث شد تا قیمت نفت در روز پنج شنبه با کاهش مواجه شود . البته لازم به ذکر است که کاهش قیمت تنها به نفت خام امریکا محدود بود و قیمت نفت برنت هم در روز پنج شنبه رشد کرد .
روز جمعه همراه با افزایش ارزش دلار در بازارهای جهانی و بالطبع کاهش قیمت کالاها و فلزات بود . نفت خام هم از این شرایط ضرر کرد و با کاهش قیمت اندکی مواجه شد . در روز جمعه خبرهای مبنی بر افزایش عرضه نفت توسط شرکت ” بی پی ” منتشر شد و این خبر هم در کاهش قیمت دخیل بود . البته قیمت نفت در کل هفته رشد کرد و این سومین هفته متوالی است که قیمتها افزایش می یابند . نفت برنت به ۱۰۳ دلار و ۹۱ سنت و نفت خام امریکا نیز به ۹۶ دلار و ۴ سنت رسید .