خبرهای مهم برای بازار
بتاسهم ۸:۵۵ – آمار ۱۰ ماهه گمرک در صادرات منتشر شده است که نشان دهنده این است که شرایط در صادرات برای محصولات پتروشیمی بازهم اوج گرفته و شرایط به روال مناسب خود برگشته است به خصوص در این دوره رشد قیمت ها نمایان تر است . .
پروپان :
در این محصول که بسیاری از شرکت های پتروشیمی بورسی در تولید خود دارند در مهر ماه ۱۶۲ هزار تن صادرات به ارزش ۸۷ میلیون دلار بوده است که به طور متوسط هر تن ۵۳۷ دلار به فروش رسیده است .
در آبان ماه صادرات این محصول به ۱۸۴ هزار تن رسیده است و ارزش ان ۱۴۲ دلار و متوسط فروش هر تن به ۷۷۰ دلار رسیده که رشد خوبی داشته است .
در اذر ماه این محصول ۸۴ هزار تن بوده که ارزش ان با رشد به ۱۱۷۷ دلار رسیده است و عقب ماندکی مقداری خود را تا حدودی جبران کرد .
در دی ماه این رقم به ۴۷ هزار تن رسیده است که میانیگن فروش ان نزدیک به ۹۸۰ دلار است که نسبت به آذر ماه کمی کاهش داشته است .
اوره :
بی شک یکی از استراتژیک ترین محصولات بازار سرمایه صادرات اوره است که بخش اعظمی از بازار و اگر بدون مبالغه بگوئیم ۳۰% بازار را تحت تاثیر قرار می دهد .
در مهر ماه صادرات اوره ۲۰۴ هزار تن بوده است و مبلغ فروش آن نیز ۴۶۵ دلار در هر تن بوده است .
در ابان ماه صادرات اوره با رشد چشم گیر به ۳۴۵ هزار تن رسیده است . این عدد رشد بسیار قابل توجهی است که به زودی اثرات ان را در بودجه پارسان و غدیر می بینیم . ارزش این صادرات نیز ۱۶۶ میلیون دلار بوده است که قیمت فروش ان ۴۸۱ دلار بوده است .
در آذر ماه صادرات اوره ۱۰۲ هزار تن بوده که نسبت به ۲ ماه قبل روند کاهشی را داشته است . که البته قیمت فروش ۴۸۰ دلار بوده است . با وجود کاهش مقدار قیمت فروش تقریباً ۲۰% بیش از بودجه ۳۹۰ تا ۴۰۰ دلاری اکثر این شرکت هاست .
در دی ماه دوباره اوره با رشد به ۲۶۱ هزار تن در دی ماه رسیده است که رقم بسیار مناسبی برای این شرکت است . که البته قیمت فروش ان نیز ۴۷۸ دلار بوده و بازهم از بودجه شرکت ها بالا تر است . امار مناسبی در صادرات اوره داشته ایم که از میانگین صادرات در ۴ ماه گذشته بیشتر است .
شرکت هایی مانند شیراز، شپدیس، کرمانشاه از این خبر بسیار خرسند خواهند شد .
متانول :
متانول نیز یک دیگر از محصولات پر اهمیت برای بازار است که نقش اساسی در کنار اوره در گروه پتروشیمی دارد . در مهر ماه میزان صادرات این محصول ۲۱۴ هزار تن بوده است که میزان دلاری صادرات نیز ۸۶ میلیون دلار یا به ازای هر تن ۴۰۱ دلار .
در ابان ماه شاهد رشد چشم گیری در صادرات این محصول هستیم که صادرات این محصول به ۴۰۷ هزار تن در ابان ماه رسیده است . ارزش ریالی آن نیز ۱۶۰ میلیون دلار بوده که به ازای هر تن ۳۹۳ دلار براورد می شود .
در آذر ماه صادرات متانول ۲۶۲ هزار تن بوده که همچنان روند رو به رشد و فاصله گرفتن از رکود در تولیدات متانول به چشم می خورد . ارزش دلاری این محصول ۹۷ میلیون دلار است که ۳۷۰ دلار به ازای هر تن بوده .
در دی ماه بازهم شاهد رشد در صادرات هستیم و به ۳۲۷ هزار تن در دی ماه رسیده که دومین ماه پر فروش طی ۷ ماه اخیر است . میانگین قیمت هر تن صادرات نیز ۳۶۵ دلار است .
.
قیر :
یکی از محصولات استراتژیک پالایشگاه ها که ارزآوری خوبی داشته است .
در مهر ماه ما شاهد بودیم که ۲۵۷ هزار تن قیر به ارزش ۱۲۹ دلار بوده ایم .
در ابان ماه ۱۹۰ هزار تن قیر به ارزش ۹۶ میلیون دلار صادر شده است . روند صادرات قیر دراین مدت به خوبی طی شده است و نسبت به ۶ ماهه اول سال رشد خوبی داشته است . در ۶ ماهه ابتدای سال به طور میانگین ۱۷۰ هزار تن قیر صادر شده بود .
در شش ماه اول میانگین فروش ۵۰۳ دلار به ازای هر تن را داشتیم که در آبان ماه این عدد ۵۰۵ دلار است .
در آذر ماه صادرات قیر به ۱۴۰ هزار تن رسیده است که کمی نسبت دبه دوره قبل کاهشی بوده اما روند آن همچنان نسبت به ۶ ماهه اول سال مناسب است .
در دی ماه نیز این عدد به ۱۱۴ هزار تن رسیده است که روند آن با شیب بسیار کمی کاهشی بوده است .
پلی اتیلن :
یکی از مهم ترین محصولاتی که شرکت هایی مانند مارون و شازند از صادرات ان بهره خوبی می برند . در مهر ماه صادرات این محصول ۵۰هزار تن بوده است که در ارزش ان نیز ۶۴ میلیون دلار و میزان صادرات هر تن ۱۲۸۰ دلار در هر تن بوده است .
در ابان ماه این عدد به حدود ۴۰ هزار تن رسیده است که ارزش ان بیش از ۵۰ میلیون دلار و صادرات هر تن ان ۱۳۰۷ دلار بوده است .
در آذر ماه نیز این عدد ۴۰ هزار تن بوده است که ارزش ان ۵۰ میلیون دلار و هر تن به مانند قبل در محدوده ۱۳۰۷ دلار است .
در دی ماه این عدد با رشدی خیره کننده به ۷۰ هزار تن رسیده است که خبر بسیار خوبی برای گروه های تولید کننده پلی اتیلن است .
بوتان :
بوتان نیز مانند پنتان و متانول بسیار حائز اهمیت است . در مهر ماه صادرات این محصول ۹۸ هزار تن و ارزش آن نیز ۵۸ میایون دلار بوده که هر تن آن ۵۹۱ دلار صادر شده است .
در بوتان صادرات ۷۵ هزار تنی این محصول را در ابان ماه داشتیم که ارزش ان نیز ۵۸ میلیون دلار بوده است که به ازای هر تن ۷۷۳ دلار براورد شده است .
در آذر ماه محصول بوتان ۶۰ هزار تن صادر شده است که ارزش ان ۹۰ میلیون دلار است و رشد خوبی داشته است که به ازای هر تن به ۱۵۰۰ دلار می رسد .
در دی ماه این عدد به ۶۹ هزار تن رسیده است که ارزش هر تن صادرات ان نیز ۶۰۸ دلار است که افت و خیز بالایی در این مدت داشته است .
سنگ آهن :
در سنگ آهن نیز که یکی از بخش های مهم بازار ماست در ۶ ماهه اول سال صادرات ما به طور متوسط ۱۳۲۰۰۰۰ تن بوده است . در مهر ماه صادرات محصولات سنگ آهنی به ۱۷۰۳۰۰۰ تن می رسد . در ابان ماه صادرات سنگ آهن به ۱۷۶۷۰۰۰ تن رسیده است که روند منظم و مرتب صادرات کماکان ادامه دارد . در آذر ماه نیز این عدد به ۱۸۷۰۰۰۰ تن رسیده که روند رو به رشدی را دارد .
این عدد در دی ماه به ۱۷۵۵۰۰۰ تن رسیده است که همان روند منظم را حفظ کرده است .
جمع بندی : کاتد مس به دلیل کاهش صادرات به شدت افت را در سیستم صادراتی ما نشان می دهد و در ان سو محصولات پتروشیمی به خصوص اوره و متانول با رشد مواجه شدند .
بتاسهم
۱۱ بهمن ۹۱