قیمت قراردادهای سواپ سنگ آهن کمی بالا رفت

آبان ۶, ۱۳۸۹

بازارهای جهانی

قیمت قراردادهای سواپ سنگ آهن کمی بالا رفت- ۰۶/ ۰۸/ ۱۳۸۹

  
 

مرکز خدمات فولاد ایران- قیمت قراردادهای سواپ سنگ آهن هفته اخیر افزایش یافت. قیمت قرارداد  ژانویه از ۱۴۱ دلار ۱۸ اکتبر به ۱۴۳ دلار و ۵۰ سنت در ۲۵ اکتبر افزایش یافت. قیمت سواپ فوریه از ۱۴۰ دلار و ۸۵ سنت به ۱۴۲ دلار و ۵۰ سنت افزایش یافت و قیمت قراردادهای مارس با یک دلار رشد ۱۴۱ دلار و ۵۰ سنت ثبت شد. قیمت قراردادهای نوامبر نیز با یک دلار و ۱۰ سنت رشد به ۱۴۴ دلار و ۶۰ سنت افزایش یافت و قرارداد دسامبر ۱۴۳ دلار و ۲۰ سنت ثبت شد که رشدی ۸۳/۱ دلاری داشته است.

در حالی که قیمت معاملات سواپ رشد داشته در بازار نقدی روند نزولی بود. شاخص قیمت استیل ایندکس با ۸/۱ درصد کاهش، روز دوشنبه ۱۴۹ دلار و ۴۰ سنت ثبت شد.

در بازار نقدی تقاضای چین کاهش یافته و تنها دو محموله معامله شد. برخی تجار در قیمت های پایین برای تحویل نوامبر پیشنهاد می دهند چون قیمت ها ارزان شده و ظاهرا دولت چین فشار بیشتری برای کاهش مصرف انرژی وارد نموده است.  کارخانه ها باید تولید را باز هم کاهش دهند. همه این موارد در کنار بهبود عرضه هند به دلیل کاهش بارش باران می تواند دوره دیگری از کاهش قیمت سنگ آهن را تخمین بزند.

حجم سنگ آهن معامله شده در بورس سنگاپور در ماه سپتامبر، از ۳.۱۰۵ پارتی آگوست به ۲.۶۸۲ پارتی معادل یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن کاهش یافت.

 
 

کاهش موجودی سنگ آهن در بنادر چین- ۰۶/ ۰۸/ ۱۳۸۹

  
 

مرکز خدمات فولاد ایران- موجودی سنگ آهن بنادر اصلی چین نسبت به دو هفته گذشته کاهش یافته و قیمت ها نسبتا با ثبات است.

روز جمعه موجودی بنادر اصلی ۶۹ میلیون و ۶۳۰ هزار تن ثبت شده که ۲ درصد نسبت به دو هفته گذشته افت داشته است. ظاهرا موجودی هر سه کشور هند، استرالیا  و برزیل کاهش یافته است.

دو هفته اخیر خرید چینی ها خوب بوده  که نشانگر تقاضای بالای کارخانه هاست و قیمت ها نیز نسبتا ثبات داشته  ولی تجار تصویر روشنی از آینده بازار ندارند.

قیمت سنگ آهن خلوص ۵/۶۳ درصد هند حدود ۱۴۷ تا ۱۸۰ دلار در هر تن مرطوب با ۱۷ درصد مالیات بر ارزش افزوده می باشد.

به هر حال گرچه  خریدها خوب بوده، فضای زیادی برای بالا بردن قیمت وجود ندارد. قیمت پیشنهادی فعلی تجار چینی برای سنگ آهن ۵/۶۳ درصد هند ۱۸۰ دلار هر تن مرطوب است ولی خریداران این قیمت را بالا می دانند و خرید را کاهش داده اند.

 
 

افزایش واردات سنگ آهن در چین- ۰۶/ ۰۸/ ۱۳۸۹

  
 

مرکز خدمات فولاد ایران- پیش بینی می شود که واردات سنگ آهن در چین طی فصل چهارم سال ۲۰۱۰ به دلیل افزایش تقاضای کارخانه ها به منظور تکمیل موجودی و کاهش قیمت این محصول، افزایش یابد.

انجمن آهن و فولاد چین پیش بینی می کند که واردات سنگ آهن چین در سال جاری کمتر از سال ۲۰۰۹ باشد.

گزارش ها نشان می دهد که حجم واردات سنگ آهن در چین در ماه سپتامبر با رشدی ۱۸ درصدی به ۵۲ میلیون و ۶۰ هزار تن رسید. میزان تولید سنگ آهن در بازار داخلی چین نیز طی این ماه ۴/۹ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش یافت و به ۹۳ میلیون و ۵۴۷ هزار تن رسید. میزان تولید فولاد خام در چین هم طی این ماه با افتی ۹/۵ درصدی به ۴۷ میلیون و ۹۵۰ هزار تن رسیده است.

 
 

افت قیمت سنگ آهن صادراتی هند- ۰۶/ ۰۸/ ۱۳۸۹

  
 

مرکز خدمات فولاد ایران- قیمت نقدی سنگ آهن صادراتی هند با کاهش خرید چینی ها،  ۲ تا ۳ دلار کاهش یافته است. این روند غیر قابل پیش بینی نبود چون با افزایش خرید چینی ها پس از تعطیلات ملی قیمت ۱۰ تا ۱۲ دلار بالا رفت و حال خریداران کمی نگران شده اند و شاید منتظرند قیمت ها بیش از این کاهش یابد.

ولی با توجه به عرضه پایین هند، صادر کننده ها نیز تمایلی به فروش ندارند و افزایش ارزش روپیه نسبت به دلار هم به صادر کنندگان هندی لطمه وارد ساخته است. جمعه گذشته یک محموله ۴۰ هزار تنی از خلوص ۶۱ درصد به قیمت ۱۴۲ دلار سی اف آر چین معامله شد. حال همان تاجر سعی دارد محموله ۳۰ هزار تنی خلوص ۵/۶۳ یا ۶۳ درصد خود را نگه دارد و به قیمت فعلی بازار نقدی یعنی ۱۵۸ دلار سی اف آر نفروشد.

با این که خریداران چینی بسیار محتاطانه خرید می کنند، صادر کنندگان هندی نیز به هیچ وجه نگران نیستند. تا هفته های آتی شاید قیمت سنگ آهن ۱ تا ۲ دلار نوسان داشته باشد. روز سه شنبه یک محموله ۶۰ هزار تنی خلوص ۵۴ یا ۵۳ درصد ،۸۶ دلار سی اف آر فروخته شد. برخی نگرانند که کمبود عرضه هند موجب شود چینی ها به بازار نقدی برزیل و استرالیا بروند.

 

 

 

آرسلورمتال و پیش بینی بهبود بازار فولاد در سال ۲۰۱۱- ۰۶/ ۰۸/ ۱۳۸۹

  
 

مرکز خدمات فولاد ایران- آرسلورمتال اظهار داشته است که تقاضای محصولات فولادی در فصل چهارم سال جاری کاهش یافته است و کارخانه ها موفق به فروش محصولات با قیمت های مورد نظر خود نشده اند. البته مقامات این کارخانه پیش بینی می کنند که با بهبود وضعیت اقتصادی دنیا، اطمینان خریداران به بازار بالا رفته و سطح تقاضا افزایش یابد. پیش بینی می شود که تقاضای فولاد در سال ۲۰۱۱ رشدی ۶ تا ۷ درصدی را تجربه کند.

با توجه به پایین بودن سطح موجودی انبارها، زمانیکه اطمینان خریداران به بازار افزایش یابد احتمالا بازار محصولات فولادی بهبود خواهد یافت. موجودی انبارها در آمریکا بسیار پایین است و سطح تولید نیز زیاد بالا نیست. به نظر می رسد که پایین بودن تقاضا دلیل اصلی رکود بازار این کشور می باشد.

حجم معاملات به دلیل مشخص نبودن وضعیت اقتصادی دنیا، بسیار کاهش یافته است. آرسلورمتال پیش بینی می کند که قیمت محصولات فولادی طی فصل چهارم در مقایسه با فصل سوم کاهش یابد. مقامات این کارخانه در ماه جولای پیش بینی کرده بودند که قیمت محصولات فولادی در فصل سوم رشدی ۱۰ درصدی را در مقایسه با فصل دوم تجربه کند اما این امر محقق نشد. مقامات آرسلورمتال پایین بودن تقاضای واقعی در بازار را دلیل این امر ذکر کرده اند.

 

مازاد ظرفیت فولاد چین و خطر پیش روی دیگر کشور ها

  
 

در بازار فولاد هند تولید کنندگان بسیاری از محصولات چینی بیزارند و هر زمان که حجم واردات به هند افزایش می یابد همه چین را مقصر می دانند. در نیمه اول سال جاری واردات فولاد به هند ۳۲ درصد بالا رفت در حالی که تولید داخلی ۸۱۰ هزار تن مازاد بر نیاز داخلی بود. البته باید توجه داشت هند صادر کننده فولاد نیز می باشد.

در وضعیت فعلی صنعت فولاد هند، در بخش خودرو سازی، ماشین آلات وفولاد ساختمانی، واردات اجتناب ناپذیر است چون بسیاری حاضر نیستند از محصول ورق سرد داخلی استفاده کنند.

از سال ۲۰۰۷ هند وارد کننده قوی فولاد شد چون تقاضای داخلی آن بالا رفت و صادرات هم کاهش یافت. ولی برای افزایش واردات امسال هند، برخی معتقدند چین مقصر نیست و تنها تاثیری حاشیه ای دارد. به طوری که در ۵ ماه گذشته واردات از چین ۴۰ درصد افت داشته ولی هنوز هندی ها نگرانند که چین بازار هند را برای رهایی از مازاد ظرفیت فولاد خود نشانه بگیرد. نگرانی اصلی این است که صنعت فولاد چین همچنان رو به رشد است و در دوره رکود بر خلاف سایر کشور های جهان به افزایش تولید ادامه داد و قابل پیش بینی است که چین سعی می کند مازاد ظرفیت خود را به کشور هایی صادر کند که تقاضای رو به رشدی دارند.

البته نباید این نکته را فراموش نمود که چین بزرگترین مصرف کننده انرژی در جهان است و با برنامه جدی کاهش مصرف انرژی نیز روبروست و از سال ۲۰۰۶ تاکنون برای هر واحد تولید ناخالص داخلی ۶/۱۵ درصد از مصرف انرژی خود کاسته است.

ظرفیت فولاد چین ۷۴۰ میلیون تن است و سوال این است که چه میزان مازاد دارد. در ۸ ماه نخست سال چین حدود ۴۲۶ میلیون تن فولاد تولید نمود و تا پایان سال از ۶۰۰ میلیون تن فراتر خواهد رفت در حالی که سال قبل ۵۶۸ میلیون تن بوده است. انجمن آهن و فولاد چین اعلام نموده امسال چین ۷/۶ درصد بر نیاز فولاد خود می افزاید و ۵۷۹ میلیون تن خواهد بود. البته سال ۲۰۰۹ میزان مصرف ۸/۲۴ درصد رشد نمود. در صنعت فولاد هند برخی معتقدند چین حجم مازاد بالایی برای صادرات فولاد نخواهد داشت.

در گذشته دیده شد که  بازی های المپیک ۲۰۰۸ و ساخت سه سد بزرگ چه میزان صنعت فولاد این کشور را گسترش داد  و حال که چین در حال توسعه شهر شنزن در غرب این کشور است به میلیون ها تن فولاد و فلزات دیگر نیاز دارد. چین می خواهد هزینه های تولید فولاد را کاهش داده  و برای رفع نیاز داخلی به کار ببندد.

در این راستا دولت چین قصد دارد تولید ۳۰ کارخانه ایالت هبی را در فصل پایانی سال تا ۷۰ درصد کاهش دهد. از ۱۸ کارخانه دیگر خواسته شده یک ماه تولید را متوقف کنند. بسیاری امیدوارند تولید فولاد چین تا پایان سال به سطح متعادل برسد.

 

 

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم