ثبات قیمت سنگ آهن

آبان ۳, ۱۳۸۹

ثبات قیمت سنگ آهن- ۰۳/ ۰۸/ ۱۳۸۹

 


مرکز خدمات فولاد ایران- گزارش اخیر استیل ایندکس نشان می دهد که قیمت سنگ آهن خلوص ۶۲ و ۵۸ درصد پس از پشت سر گذاشتن روند صعودی طی اوایل هفته گذشته، در کل طی این هفته ثابت بوده است.

قیمت روزانه سنگ آهن خلوص ۶۲ درصد طی هفته گذشته در نوسان بود. در کل هفته گذشته را با افت اندکی در مقایسه با هفته پیش از آن به پایان رساند. در کل قیمت سنگ آهن خلوص ۶۲ و ۵۸ درصد نسبت به ۴ هفته گذشته ۹ درصد افزایش یافته است. متوسط کرایه حمل کشتی ها از استرالیا و برزیل طی هفته گذشته ثابت بوده اما متوسط کرایه حمل کشتی ها از سواحل شرقی و غربی هند طی این مدت بالا رفته است.

قیمت سنگ آهن خلوص ۶۲ درصد در حدود ۱۵۱ دلار و ۸۰ سنت هر تن خشک سی اف آر بندر تیانجین چین می باشد که ۹۰ سنت هر تن ( ۶ درصد ) نسبت به هفته پیش از آن کاهش یافته است.

سنگ آهن خلوص ۵۸ درصد نیز هفته گذشته را با رشدی ۱ دلار و ۱۰ سنتی در هر تن خشک ( ۹/۰ درصدی ) نسبت به هفته پیش از آن به پایان رسانده است.

متوسط روزانه کرایه حمل کشتی ها از استرالیا و برزیل به چین اوایل هفته گذشته ۳ درصد افزایش یافت. اما نرخ کرایه حمل کشتی ها از استرالیا با نزدیک شدن به اواخر هفته کاهش یافت اما کرایه حمل کشتی ها از برزیل همچنان بالا بود. نرخ روزانه کرایه حمل کشتی ها از سواحل شرقی هند ۵/۴ درصد نسبت به هفته پیش از آن افزایش یافت. کرایه حمل کشتی ها از سواحل غربی این کشور هم تا اواسط هفته رشدی ۸ درصدی را تجربه کرد و سپس نزولی بود.

تجار فولاد در دنیا در انتظار- ۰۳/ ۰۸/ ۱۳۸۹

 


مرکز خدمات فولاد ایران- بازار اکثر محصولات فولادی در جهان آرام است و میزان عرضه این محصولات بیشتر از تقاضا شده است. بسیاری از تجار بر این باورند که قیمت محصولات فولادی به کف خود رسیده است چرا که قیمت فروش برخی از کارخانه ها به قیمت تمام شده نزدیک شده، سطح موجودی ها پایین آمده و قیمت نقدی سنگ آهن رو به بالا می باشد. این در حالی است که عده ای اظهار داشته اند که تا زمانیکه کارخانه ها سطح تولید خود را پایین نیاورده و قیمت محصولات خود برای تحویل طی فصل اول سال آینده را بالا نبرند، قیمت محصولات در بازار همچنان نزولی خواهد بود.

 به رغم ثبات قیمت اکثر محصولات فولادی، قیمت نقدی سنگ آهن در چین برای ۹ روز متوالی صعودی بود و اواخر هفته گذشته رشدی ۷ دلار و ۴۰ سنتی را در هر تن خشک در مقایسه با هفته پیش از آن تجربه کرد. اگر چه دولت چین به دنبال کنترل مصرف انرژی در این کشور می باشد اما میزان تولید فولاد خام در این کشور افزایش یافته است. تقاضای مصرف کننده های نهایی نیز پایین است و موجودی ورق گرم در این کشور بالا رفته است.

کاهش ارزش دلار نیز یکی از دلایل افزایش قیمت سنگ آهن می باشد. ارزش دلار طی هفته گذشته نزولی بود. به دنبال این امر قدرت رقابت محصولات صادراتی آمریکا در مقابل دیگر کشورها افزایش یافته است. اما با توجه به نوسان ارزش دلار در برابر دیگر ارزها، احتمالا حجم صادرات آمریکا در آینده نزدیک افزایش نخواهد یافت. البته حجم واردات فولاد در برخی از مناطق از جمله در اروپا بالا رفته است.

به رغم افزایش خرید قراضه ترک ها، قیمت قراضه طی هفته گذشته ثابت بود. ثبات قیمت میلگرد در خاور میانه نیز امکان بالا بردن قیمت خرید قراضه را برای تجار ترکیه ای پایین آورد. قیمت میلگرد در این منطقه در حدود ۵۵۰ تا ۵۷۰ دلار هر تن فوب می باشد. افزایش قیمت بیلت سی آی اس نیز کارخانه ها در ترکیه را تحت فشار قرار داده است.

با افزایش ارزش روپیه هند، تجار این کشور خواستار افزایش واردات ورق گرم از کره و تایوان هستند. در این میان ارزش یورو بالا رفته است و حجم صادرات ورق گرم ترکیه به اروپا بالا می باشد. آنها قیمت فروش این محصول را کاهش داده و به ۴۸۰ یورو هر تن سی اف آر اسپانیا رسانده اند. پیش بینی می شود که قیمت این محصول در آینده همچنان نزولی باشد.

بازار فولاد خاورمیانه

 

بازار مقاطع در خاورمیانه اخیرا آرام بوده است. حجم واردات بیلت کاهش یافته و بیشتر خریداران به تامین میلگرد مورد نیاز خود از بازار داخلی روی آورده اند. کارخانه ها در ترکیه نیز طی نیمه اول اکتبر قیمت پیشنهادی میلگرد صادراتی خود را بالا برده و به ۵۸۰ دلار هر تن فوب رسانده بودند. کارخانه ها در سی آی اس نیز قیمت پیشنهادی بیلت را افزایش داده بودند. اوایل ماه اکتبر قیمت بیلت پایین آمد و به ۵۱۰ تا ۵۲۵ دلار هر تن فوب رسید اما طی این مدت بیشتر معاملات این محصول در قیمت ۵۰۰ تا ۵۱۰ دلار هر تن فوب انجام شده است. اخیرا قیمت پیشنهادی بیلت برای تحویل در ماه نوامبر در حدود ۵۳۰ تا ۵۴۰ دلار هر تن فوب بوده است. 

کاهش عرضه بیلت یکی از دلایل افزایش قیمت این محصول می باشد. تقاضای بیلت تولیدکنندگان مقاطع نیز در بازار افزایش یافته چرا که تقاضای مقاطع ساختمانی در روسیه و اوکراین در سال ۲۰۱۰ بالا رفته است.

اگر چه سطح کلی تقاضای بیلت طی دو تا سه هفته گذشته پایین بوده اما صادرکنندگان این محصول اظهار داشته اند که فروش محصولات خود را به پایان رسانده اند. برخی از تجار اظهار داشته اند که تقاضای بیلت در شمال و غرب آفریقا، ایران و اروپا به دلیل افزایش ارزش یورو در برابر دلار که منجر به بالا رفتن میزان سوددهی واردات شده، بالاست.

تقاضای واردات بیلت در کشورهای حاشیه خلیج فارس در اواسط ماه اکتبر به دلیل بالا بودن قیمت بیلت صادراتی کشورهای روسیه و اوکراین پایین بود و کارخانه ها در این منطقه به خرید محصولات مورد نیاز از بازار داخلی روی آورده بودند. کارخانه ها در سی آی اس نیز خواستار صادرات بیلت در قیمت ۵۵۰ تا ۵۶۰ دلار هر تن سی اف آر به امارات بودند.

اواسط ماه اکتبر کارخانه ها در ترکیه به دنبال صادرات بیلت در قیمت ۵۳۰ تا ۵۴۰ دلار هر تن فوب بودند و قیمت این محصول در بازار داخلی این کشور ۵۲۰ تا ۵۳۰ دلار هر تن درب کارخانه بدون محاسبه مالیات ارزش افزوده بود که کمتر از قیمت پیشنهادی کارخانه ها در سی آی اس است.

قیمت قراضه هم در ترکیه نزولی بوده است. قیمت قراضه سنگین کلاس ۱ و ۲ ( ۲۰ – ۸۰ ) اروپا در حدود ۳۶۰ دلار هر تن سی اف آر و یا کمتر می باشد. قیمت پیشنهادی قراضه آمریکا نیز در حدود ۳۶۵ تا ۳۷۵ دلار هر تن سی اف آر بوده است اما تقاضای خرید این محصول در ترکیه پایین است. قیمت پیشنهادی قراضه با کیفیت پایین در ترکیه در حدود ۳۵۰ تا ۳۵۵ دلار هر تن بوده است. ترکیه ای ها ۴۰۰ هزار تن مواد اولیه را طی چند روز خریداری کرده و سپس خرید خود را کاهش دادند. در این میان تقاضای قراضه در اروپا به دلیل کاهش تولید مقاطع پایین آمده و بازار این محصول با مازد ظرفیت روبرو است به دنبال این امر احتمال کاهش قیمت قراضه و رسیدن آن به کمتر از ۳۵۰ دلار هر تن سی اف آر ترکیه وجود دارد.

 برخی از تحلیلگران بر این باورند که وضعیت بازار مقاطع در خاورمیانه تغییر خواهد کرد. پیش بینی می شود که قیمت قراضه در ماه نوامبر افزایش یابد. حجم قراضه جمع آوری شده در آمریکا و اروپا پایین است و موجودی این محصول نیز کاهش یافته است. تقاضای قراضه کارخانه ها در آسیا نیز افزایش یافته است. پیش بینی می شود که تقاضای بیلت در شرق آسیا در ماه نوامبر بالا باشد. اخیرا خرید این محصول در این منطقه افزایش یافته و قیمت ها کمی بالا رفته است.

احتمالا تقاضای بیلت در ایران نیز بیشتر خواهد شد. کارخانه ها در ایران بیلت مورد نیاز خود در ماه اکتبر را در قیمت ۵۴۰ تا ۵۵۰ دلار هر تن فوب از قزاقستان و روسیه خریداری کرده بودند؛ به همین دلیل تقاضای آنها در بازار پایین آمده بود. اخیرا تقاضای بیلت کارخانه ها در ایران افزایش یافته و قیمت پیشنهادی این محصول به ۵۶۰ تا ۵۷۰ دلار هر تن فوب رسیده است.

اخیرا کارخانه ها در سی آی اس قیمت پیشنهادی بیلت صادراتی خود را بالا برده اند اما پیش بینی می شود که رشد قیمت بیلت صادراتی سی آی اس مورد قبول خریداران قرار نگیرد. 

 

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم