مس

آبان ۳, ۱۳۸۹

کسری بازار مس در هشت ماهه نخست سال جاری برابر با ۱۶۱۰۰۰ تن بود

به گفته اداره جهانی آمار فلزات، بازار مس جهانی در هشت ماهه نخست سال جاری میلادی، بر خلاف مازاد ۱۶۰۰۰ تنی ای که در دوره مشابه سال گذشته داشت، دچار ۱۶۱۰۰۰ تن کسری بود.
در هشت ماهه نخست سال ۲۰۱۰ ، تولید مس پالایش یافته با ۴.۲ درصد رشد نسبت به دوره مشابه در سال ۲۰۰۹ به ۱۲.۴۷ میلیون تن افزایش یافت. تولید چین ۳۹۰۰۰۰ تن افت داشت و تولید شیلی با کاهش ۳۷۴۰۰ تنی به ۲.۱۴۲ میلیون تن تنزل یافت.

پیش بینی رشد مصرف مس آسیا در سال ۲۰۱۱

 

رویترز گزارش داد که انتظار می رود مصرف مس آسیا در سال ۲۰۱۱ حدود ۷ تا ۸ درصد رشدداشته باشد.  .
این انتظار برای چین، بزرگترین مصرف کننده این فلز در جهان، حدود ۷ درصد و برای هند حدود ۹ درصد می باشد. تحلیلگران گفتند که این رشد مصرف همراه با رویکرد صنایع تولیدی به این فلز که رسانایی الکتریکی و گرمایی بالایی دارد، و افت عیارهای برخی معادن بزرگ جهان قیمتهای مس را به بالای رقم بی سابقه ۸۹۴۰ دلاری برای هر تن که در سال ۲۰۰۸ شاهد آن بودیم خواهد رساند. مصرف مس چین احتمالاً در سال ۲۰۱۱ سیر رشد یکنواختی را طی خواهد کرد چون سیاست پولی این کشور برای رسیدن به اهداف شهر سازی چین همچنان مطلوب سرمایه گذاران و پروژه ها باقی خواهد ماند. اما نرخهای رشد ممکن است تحت تأثیر توسعه اقتصادی کند شونده و پیش بینی های بانک توسعه آسیا برای افت تولید ناخالص ملی این کشور از ۹.۶ درصد در سال ۲۰۱۰ به ۹.۱ درصد در سال ۲۰۱۱ ، تنزل یابند. تحلیلگران و مقامات صنعت مس معتقدند که خط مشی بی جینگ در رابطه با بازار املاک با توجه به تصمیمات کاهشی ای که از آوریل به اجرا گذاشته شده اند عدم اطمینانی را در زمینه مصرف اغلب فلزات در سال ۲۰۱۱ ایجاد خواهد کرد. تقاضای مس در هند نیز احتمالاً با پشتوانه رشد تولید ناخالص ملی افزایش خواهد یافت. اما دیگر اقتصادها شامل ژاپن، کره جنوبی، و تایوان، پس از رشدهای بزرگی که در سال ۲۰۱۰ در مصرف فلزات صنعتی داشتند، شاهد  رشد کندتری در زمینه مصرف این فلزات در سال ۲۰۱۱ خواهند بود. تحلیلگران برآورد می کنند که چین در سال ۲۰۱۱ به خاطر کسری بزرگ در داخل کشور بیش از هر فلز دیگری به دنبال مس خواهد بود. دوشیزه گریس کو مشاور مس مستقر در شانگهای شرکت  تحقیقاتی سی آر یو که دفتر مرکزی اش در لندن است گفت که مصرف واقعی مس ممکن است در سال ۲۰۱۱ در چین به ۷.۴ میلیون تن افزایش یابد که معادل رشد سالیانه ۷ درصد، در مقابل رشد مورد انتظار ۱۲ تا ۱۳ درصدی در سال ۲۰۱۰ ، خواهد بود. یکی از مدیران یک شرکت بزرگ لوله سازی گفت که خط مشی بی جینگ برای افزایش کارایی انرژی در لوازم خانگی باعث رشد مصرف فرآورده های مسی خواهد شد، چرا که این فرآورده ها قابلیت رسانایی بالایی دارند. اما بازرگانان نگرانند که قیمتهای بالای این فلز باعث افت تقاضا شود، چون مصرف کنندگان نهایی در دو هفته گذشته که قیمت هر تن از این فلز به بالای ۶۰۰۰۰ یوان چین رسید از حجم خریدهای محلی خود کاسته اند و این مسئله موجودیهای انباری را افزایش داده است.

 

 

 

مدیر عامل شرکت واله پیش بینی می کند که تولید مس شرکت تا سال ۲۰۱۵ به ۱ میلیون تن برسد

بی ان امریکاز گزارش داد که انتظار می رود تولید مس شرکت بزرگ معدنکاری برزیلی واله، از محل مجموعه عملیاتهای آن در برزیل، آفریقا و کانادا تا سال ۲۰۱۵ به ۱ میلیون تن در سال برسد.
آقای روژه آنی یلی گفت که این شرکت همچنین به دنبال خریدهای جدید است اما قیمت یکی از عوامل مؤثر در هر گونه خرید احتمالی ست. او گفت که ما به جستجوی تمام انواع فرصتها هستیم. اما باید تأکید کنم که اولویت ما رشد ارگانیک شرکت است. اخیراً، واله در خرید صد درصد شرکت برزیلی تولید فرآورده های مسی پاراناپانه ما به دلیل این که تعداد سهام به فروش گذاشته شده به حداقل مورد نیاز نرسید شکست خورد. انتظار می رفت که بهای این معامله معادل ۲.۰۱ بیلیون رئال برزیل (تقریباً معادل ۱ بیلیون دلار آمریکا) باشد. آقای آنی یلی گفت که واله قصد ندارد مجدداً پیشنهاد خرید پاراناپانه ما را مطرح کند. مذاکرات برای خرید کارخانه ذوب دیگری در ایالت پارا در حال پیشرفت است. این شرکت معدنکاری در حال حاضر از ظرفیت تولید ۳۰۰ هزار تن مس در سال در معدن سوسه گو در ایالت پارا برخوردار است. واله همچنین به تولید مس به عنوان یک محصول فرعی در واحدهای عملیاتی نیکل سودبری و وواسیز بی در کانادا مشغول است.

فریپورت پروژه مس تنکه فونگورومه در کنگو را به موافقت نهایی می رساند

بلومبرگ گزارش داد که شرکت مس و طلای فریپورت مک موران و جمهوری دموکراتیک کنگو در رابطه با یک قرارداد اصلاح شده برای پروژه مس و کبالت تنکه فونگورومه به توافق رسیدند. آقای مارتین کابوه لولو وزیر معادن کنگو گفت که در روز جمعه جزئیات این قرارداد جدید در کینشازا به اطلاع عموم خواهد رسید. پروژه تنکه آخرین قرارداد مشکل دار، پس از برنامه بازنگری سه ساله قراردادهای معدنکاری توسط دولت کنگو، بود. فریپورت، بزرگترین تولید کننده مس تجاری، توسعه این معدن را در طول مذاکرات به تأخیر انداخته است.

اوروبیس و پیش بینی افزایش مجدد قیمتهای فرآوری مس

 کامادیتی گزارش داد که قیمتهای تولید مس در روزهای آینده افزایش خواهد یافت. یکی از نشانه های این افزایش توسط بزرگترین تولید کننده مس ثانویه، اروبیس، بروز یافت. این شرکت گفت که قیمتهای فرآوری سنگ معدن خردشده، که توسط معدنکاران به کارخانه های ذوب پرداخت می شود، با توجه به رشد عرضه در سال آینده افزایش می یابد. شرکت مزبور گفت که هزینه های محلی از قبل در طول سه ماه گذشته به بیش از دوبرابر، حدود ۸۰ دلار برای هر تن و ۸ سنت برای هر پوند، رسیده چون عرضه بیشتر کنسانتره از رقابت برای مواد خام کاسته است. بازار اکنون دارای مازاد است که این نقطه عزیمتی ست از سناریوی سالهای اخیر که عرضه به خاطر پروژه های معدنکاری به تعویق افتاده پس از بحران مالی جهانی، و رشد ظرفیت ذوب چین، پیشرو در این صنعت، محدود شده بود. اوروبیس گفت که بازار در سال ۲۰۱۱ تقریباً به موازنه خواهد رسید. بر طبق داده های بانک آو امریکا مریل لینچ، حق العملهای معیار سالانه در سال ۲۰۱۰ به ۴۶.۵۰ دلار برای هر تن کاهش یافت و انتظار می رود که این حق العملها به حدود ۷۵ دلار برای هر تن، سطح ثبت شده در سال ۲۰۰۹، افزایش یابد چون عرضه کنسانتره در حال بهبود است. بر اساس داده های مقدماتی گروه مطالعات بین المللی مس، موازنه بازار مس پالایش یافته در جولای نشان داد که کسری تولیدی در حدود ۵۰ هزار تن وجود دارد. با اعمال تعدیلات فصلی برای تولید و مصرف مس پالایش یافته، ماه جولای کسری ای حدود ۲۵ هزار تن را نشان داد. موازنه مس پالایش یافته ظاهری در هفت ماهه نخست سال ۲۰۱۰ شامل اصلاحات در داده های قبلاً ارائه شده نشان می دهد که کسری تولید در این دوره برابر با ۳۵۶۰۰۰ تن است. این کسری در دوره مشابه در سال ۲۰۰۹ حدود ۱۶۵۰۰۰ تن بود. در طول هفت ماهه نخست سال جاری مصرف ظاهری جهان با حدود ۷.۳ درصد رشد نسبت به دوره مشابه در سال گذشته، به ۷۷۵۰۰۰ تن رسید، که دلیل آن عمدتاً سطوح مصرف ضعیف ژاپن، اتحادیه اروپا و ایالات متحده در سال ۲۰۰۹ بود. مصرف مس ظاهری در ژاپن، اتحادیه اروپا و ایالات متحده ، به ترتیب، ۳۲ درصد، ۱۲.۵ درصد و ۸.۳ درصد رشد داشت. در مجموع، این سه منطقه حدود ۳۲ درصد از کل مصرف مس جهان را به خود اختصاص دادند. در همین دوره، مصرف ظاهری مس چین، که در سال ۲۰۰۹ ارقام مصرف ظاهری آن بسیار بالا بود، رشدی در حد ۱.۵ درصد داشت. در طول هفت ماهه نخست سال ۲۰۱۰، تولید مس پالایش یافته جهان با ۵.۶ درصد رشد نسبت به دوره مشابه در سال گذشته، به ۵۸۰۰۰۰۰ تن رسید. رشد تولید مس اولیه برابر با ۲.۴ درصد و رشد تولید مس ثانویه معادل ۲۴ درصد بود. رشد نسبتاً بزرگ در تولید مس پالایش یافته ثانویه تا حدودی منعکس کننده قیمتهای پایین تر مس و عرضه محدود قراضه در اوایل سال ۲۰۰۹ می باشد.عوامل اصلی رشد تولید جهان، چین، ژاپن، و اتحادیه اروپا بودند که مجموعاً نیمی از تولید مس پالایش یافته جهان را بر عهده دارند.

ملی مس

۳ ابان ۸۹

 

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم