مدیر عامل شرکت کدلکو گفت : بازار مس منقبض تر خواهد شد .
کدلکو که بزرگترین تولید کننده مس جهان است ، پیش بینی می کند که سال اینده بازار مس جهانی منقبض تر خواهد شد ، زیرا تقاضای مس چین بیشتر می شود ، اما عرضه جدید مس رشد نمی کند .
مدیر عامل کدلکو می گوید : چین در حال افزایش دادن به تقاضای خود است ، در حالیکه در قسمت عرضه ، تنها دو سه پروژه جدید موجود است . وی افزود که شرکتش کمی بیشتر از ۴۰ درصد از محصولاتش را به چین فروخته است .
قیمت مس به دلیل سفته بازی ناشی از اقدامات احتمالی جدید فدرال رزرو مبنی بر انجام سیاستهای اقتصادی انبساطی ، به بالاترین سطوح ۲۷ ماه گذشته خود رسیده است . بر اساس گفته های اقای هرناندز ، قیمتهای مس باید بالا باقی بماند تا تولید کنندگان این فلز در سراسر جهان بتوانند از پس افزایش هزینه های به وجود امده و کاهش کیفیت سنگ مس برایند .
اقای هرناندز می گوید : شرکتهای معدنی نیاز دارند که قیمت مس برای بلند مدت به صورت میانگین در سطح ۶۵۰۰ دلار قرار داشته باشد تا بتوانند معادن مس خود را توسعه دهند .
پیش بینی شرکت گلدمن ساکس
سرپرست گروه تحلیلگری کالا شرکت گلدمن ساکس می گوید : فلز مس به دلایل قدرتمند بنیادی که همانا کاهش موجودی های مس است ، احتمالا تا پایان سال اینده ، به سطح قیمت ۱۱ هزار دلار در هر تن خواهد رسید .
اقای هرناندز هم همین اعتقاد را دارد و می گوید : امسال ، میزان عرضه و تقاضا اندکی دچار انقباض است و فکر می کنم که در سال اینده نیز وضعیت به همین ترتیب یا حتی کمی بدتر باشد . وی می گوید که برخی خریداران چینی هم اکنون مس می خرند تا انبار کنند و در اینده با قیمتهای بالاتر بفروشند و کسب سود کنند . او می گوید که قیمت مس در کوتاه مدت دچار نوسانات است ، اما در بلند مدت ، مساله عرضه و تقاضا ، قیمتها را مشخص خواهد کرد .
افزایش ناگهانی تقاضای مس در سال ۲۰۱۱ باعث افزایش بسیار زیاد قیمتها خواهد شد .
شرکت های معدنی بزرگ می گویند که تقاضای قدرتمند که تولیدکنندگان عمده مس را با مساله کمبود عرضه مواجه خواهد کرد ، بازار مس را در سال ۲۰۱۱ ، قوی نگه خواهد داشت .
شرکتهای معدنی بزرگ طی سال اینده با تقاضای رو به افزایش مشکل خواهند داشت و این مساله باعث شده که دو شرکت بزرگ تولید کننده مس جهان ، انتظار انفجار قیمت مس در سال ۲۰۱۱ را داشته باشند ، نکته ای که بسیاری از معامله گران هم ان را تائید می کنند .
یک تحلیلگر امریکایی بازار مس و طلا می گوید : به دلیل به چالش کشیده شدن عرضه به وسیله افزایش ممتد تقاضای بازار ، قیمت مس قدرتمند خواهد بود .
میزان واردات فلزات پایه ایالات متحده در ماه اگوست به پائین لغزید .
میزان واردات مس در ماه اگوست ، پس از چهار ماه افزایش پی در پی ، به پائین ترین سطح خود طی یک سال گذشته رسید .
تحلیلگران معتقدند که این کاهش واردات باید بانک فدرال رزرو را وادار به عکس العمل سریع تر در مورد تلاشهای خود در تحریک اقتصاد ایالات متحده کند تا سطوح مصرف این فلزات صنعتی را در ماههای پیش رو افزایش دهد .
داده های کمیسیون تجارت بین الملل امریکا نشان می دهد که میزان واردات مس در ماه اگوست با ۴۰ درصد کاهش به ۳۷۶۹۴ تن رسیده است ، در حالیکه در ماه جولای در حدود ۶۶ هزار تن بود . این سطح واردات ، در ماه اگوست سال ۲۰۰۹ هم اتفاق افتاده بود .
تحلیلگران می گویند : کاهش واردات ماه اگوست ، منعکس کننده کندی مصرف فلزات صنعتی در بخش های اتوموبیل و ساختمان سازی است و این مساله کشمکش بین رشد و رکود مجدد اقتصادی را نشان می دهد .
رئیس بانک فدرال رزرو در روز جمعه گذشته گفت که بیکاری بالا و تورم پائین ، ما را به انجام اقدامات انبساطی بیشتر رهنمون می سازد . اما او در مورد جزئیات این سیاست انبساطی جدید ، توضیحی نداد .
قیمت مس در بازار لندن و نیویورک ، به دلیل افزایش نرخ بهره چین ، که بزرگترین مصرف کننده مس است ، به پائین لغزید .
اخرین افزایش نرخ بهره چین در ماه دسامبر سال ۲۰۰۷ بوده است . تورم چین در ماه اگوست به سرعت به رقم سه و نیم درصد افزایش یافت که سریعترین رشد طی ۲۲ ماه گذشته است . شاخص دلار امریکا هم به بیش از ۱ درصد رشد دست یافت . گفتنی است که دلار گرانتر ، قیمت کالاهایی که به دلار سنجیده می شوند را کاهش می دهد .
یک تحلیلگر در لندن می گوید : نرخ های بهره بالاتر در چین به مسئولان نوید می دهد که تورم بالاتر را نخواهند داشت .
قیمت مس در بازار فلزات لندن برای تحویل سه ماهه با یک و هفت دهم درصد افزایش ، به ۸۳۰۰ دلار رسید . قیمت مس در بازار فلزات لندن طی ماه جاری به میزان سه و هفت دهم درصد افزایش یافته است ، چرا که دلار امریکا به دلیل انتظار از انجام سیاست های انبساطی جدید فدرال رزرو ، ضعیف شده بود .
قیمت نفت خام به دلیل افزایش نرخ بهره چین و احتمال افزایش عرضه سوخت خام توسط امریکا ، کاهش یافت .
قیمت در بازار سلف با یک و هفت دهم درصد کاهش مواجه شد و این کاهش پس از افزایش نرخ بهره چین بود که از سال ۲۰۰۷ بدون تغییر مانده بود .
یک تحلیلگر در لندن می گوید : چین بازار ها را سورپرایز کرد . مقامات پیش از این هم قصد داشتند تا اقتصاد را کمی منقبض کنند ، اما این حرکت کاملا تعجب برانگیز بود . قیمت نفت خام پائین خواهد امد و این کار چین مستقیما بر نرخ دلار در برابر یورو تاثیر خواهد گذاشت .
قیمت نفت خام در مبادلات الکترونیک نیویورک ، با یک و هفت دهم درصد کاهش به ۸۱ دلار و ۷۰ سنت رسید .
پوریا تیرگر