بازارهای جهانی
طلا ممکن است تا پایان سال به ۱۴۰۰ دلار در هر اونس برسد .
شرکت جی ام اف اس پیش بینی کرد : به دلیل پائین بودن نرخ بهره ، بحران اوراق قرضه دولتی اروپا ، و ترس از کند بودن رشد اقتصادی ، قیمت طلا تا پایان سال جاری ، ممکن است به ۱۴۰۰ دلار در هر اونس برسد زیرا تقاضای دلار قدرتمند باقی خواهد ماند .
قیمت طلا برای تحویل فوری به ۱۳۶۰ دلار رسیده است . این فلز گرانبها با رسیدن به رقم ۱۳۶۵ دلار ، بالاترین رکورد تاریخ خود را در تاریخ ۷ اکتبر به ثبت رساند ، چرا که معامله گران به دنبال حفظ دارائی خود در برابر ضعف دلار ایالات متحده و نرخ های بهره پائین هستند .
شرکت گلدمن ساکس پیش بینی نمود که قیمت طلا تا سه ماه دیگر به ۱۴۰۰ دلار ، تا شش ماه دیگر به ۱۵۲۵ دلار و تا یک سال اینده به ۱۶۵۰ دلار برسد .
یک تحلیلگر بازار طلا می گوید : هم اکنون شرایط معامله طلا ، بسیار قدرتمند است و شکی نیست که قیمتها بالاتر خواهد رفت . وی می افزاید : طلا می تواند به ۱۴۰۰ دلار برسد و تا شش ماه اینده ، احتمال خیلی کمی هست که به زیر سطح ۱۳۰۰ دلار بلغزد .
بانک های مرکزی
بانک های مرکزی اروپا محتمل است که طی یک تا دو سال اینده ، دارائیهای خود را با بیشترین سرعت بفروشند . بیشتر بانک های مرکزی از طلا اشباع شده اند و برخی از انها فروش طلا را شروع خواهند کرد .
دارائیهای قابل فروش بانک های مرکزی اروپا ممکن است بین ۵۰ تا ۱۵۰ تن باشد و ممکن است که اقتصادهای نوظهور این طلاها را بخرند ، تا سبد دارائیهای خودرا متنوع کنند .
بر اساس پیش بینی شرکت جی اف ام اس ، تقاضای طلا ممکن است با دو و شش دهم درصد افزایش به ۴۳۸۹ تن طی سال جاری برسد . نگرانی از تورم ، ارزش دلار ، بحران بدهی اروپا ، و کندی اقتصاد جهانی ، طی ماههای پیش رو ، تقاضای طلا را احتمالا تقویت می کند .
طلا طی سال جاری به میزان ۲۴ درصد رشد کرده است . شاخص دلار امریکا نیز برای دومین بار طی امروز افت کرد و به پائین ترین سطح خود از ماه ژانویه رسید ، زیرا سفته بازان به دلیل برنامه حمایتی فدرال رزرو از اقتصاد ، مبادرت به فروش دلار نمودند .
طلا با ضعف دلار ، به بالاترین نقاط این هفته خود رسید .
دلار به دلیل انکه فدرال رزرو بیان نمود که اقتصاد ایالات متحده ، به محرک های بیشترین نیازمند است ، افت ارزش داشت و باعث رشد طلا گردید .
رابطه معکوس طلا با دلار ایالات متحده ، به واضح ترین حد خود طی شش ماه گذشته رسیده است و این به فلز زرد امکان رشد بیشتر و بیشتر را داده است .
قیمت طلا در لحظه نوشتن این گزارش به بالاترین حد تاریخ رسیده که ۱۳۸۷ دلار می باشد .
مقامات رسمی فدرال رزرو در ماه سپتامبر اعتقاد داشتند ، کشمکش برای بهبود اقتصادی به کمک بیشتری نیاز دارد و انها در مورد راههای حمایت از اقتصاد بحثهای فراوانی نموده اند که شامل پذیرفتن هدفهای تورمی بالاتر می شود که به بانک های مرکزی اجازه می دهد که نرخهای تورم بالاتر از پیش بینی را نیز بپذیرند . این بر دلار امریکا فشار مضاعفی را وارد می سازد .
به علاوه شرکت معظم گلدمن ساکس طی هفته جاری اعلام نمود که پیش بینی یک ساله خود از قیمت طلا را با ۲۰ درصد افزایش به ۱۶۵۰ دلار رسانده است .
مایکل لوئیس ، تحلیلگر دوچ بانک می گوید : ما هنوز به بازار صعودی معتقدیم ، در ماه مه ، ما هدف قیمتی طلا را ۱۶۰۰ دلار قرار داده بودیم . در ان زمان من فکر می کردم که این هدف قیمتی ، بسیار بالاست و حالا می بینیم که همه تحلیلگران به اسانی به ان قیمتها اشاره می کنند .
قیمت طلا در ماه گذشته به میزان ۱۰ درصد رشد کرد ، در حالیکه دلار در همین ایام ، ۷ درصد افت ارزش داشت .
طلا طی سه تا شش ماه اینده می تواند به قله خود برسد .
اقتصاد جهانی به طور واقعی به بدی ان چیزی نیست که خیلی ها در بازار های مالی به ان می اندیشند و نتیجه این مساله را می توان در رسیدن طلا به قله خود در سال ۲۰۱۱ دانست .
یک تحلیلگر بازار طلا می گوید : ما در سه تا شش ماه اینده ، قله های جدید قیمت طلا را خواهیم دید و قیمتهی طلا پس از ان افت خواهند نمود . من پیش بینی می کنم که شاید قیمتها بعد از ان به زیر سطح ۱۰۰۰ دلار تا پایان سال ۲۰۱۱ برسد .
اولین دلیل عقیده این تحلیلگر این است که ، بانکها معتقد نیستند که اقتصاد جهانی به صورت واقعی به بدی ان چیزی است که اکثر مردم باور دارند .
ناچارا در این مورد ما باید اقدامات ریاضت مالیاتی که در اروپا وضع شده است را ببینیم و برخی تحلیلگران معتقدند که از این دست اقدامات در امریکا هم اتفاق خواهد افتاد که کمی هم دراماتیک به نظر می رسد .
اما ، برخی تحلیلگران معتقدند که با وجود اقدامات انضباط مالیاتی در غرب ، داستان بسیار خوبی نه تنها در چین ، برزیل ، روسیه ، و هند اتفاق خواهد افتاد ، بلکه در کشورهای در حال توسعه بسیاری نیز اتفاق می افتد . قدرت رشد ان مناطق از جهان ، رشد اقتصادی کل دنیا را حمایت خواهد نمود و شاید به ۲ تا دو نیم درصد رشد اقتصاد جهانی طی سال اینده برساند .
دومین دلیل ان تحلیلگر برای سه تا شش ماه اینده این است که ، ما می توانیم با شرایطی روبرو شویم که سطح اقدامات انبساطی دولتها کمتر از میزان پیش بینی بازار باشد .
بانکهای مرکزی اقتصادهای نوظهور ، در مقایسه با بانکهای مرکزی غربی بسیار متفاوت است زیرا انها مقادیر بسیاری طلا نگه می دارند . اگر بانکهای مرکزی اقتصادهای نوظهور بخواهند عملکرد بانکهای مرکزی قدیمی تر غرب را تکرار کنند ، مسلما مقدار کافی طلا در دنیا وجود نخواهد داشت . این معادله ای است که جواب روشنی ندارد ، مثلا ما با بانک مرکزی چین طرفیم . این بانک می گوید که یک خریدار تهاجمی طلا نیست . در طرف دیگر نیز بانکهای مرکزی اقتصادهای نوظهور دیگر را داریم که ذخایر ارزی نسبتا متعادلی دارند و می خواهند با خرید طلا ذخایر خود را متنوع تر کنند و انها خریدار بالقوه طلا هستند .
پوریا تیرگر