تحلیل بازار های جهانی ( فولاد و سنگ اهن )

مهر ۱۳, ۱۳۸۹

تحلیل بازار های جهانی ( فولاد و سنگ اهن )

 

استرالیا و برزیل همچنان پیشتاز در بازار سنگ آهن- ۱۳/ ۰۷/ ۱۳۸۹

 

مرکز خدمات فولاد ایران- گلد من ساچس اظهار داشته که سه شرکت معدنی واله، ریو و بی اچ پی تا چند سال آتی قدرت های اصلی بازار سنگ آهن جهان باقی خواهند ماند. بازار جهانی سنگ آهن حداقل تا ۱۰ سال آینده همچنان در دست استرالیا و برزیل می ماند و رقبای احتمالی در عرضه سنگ آهن، از آفریقا خواهند بود. برآورد شده که تا سال ۲۰۱۵ عرضه کنندگان استرالیایی و برزیلی حدود یک میلیارد و ۳۶۰ میلیون تن سنگ آهن صادر خواهند کرد که بخش اعظم آن به چین می رود. اخیرا  استرالیا ۴۲۷ میلیون تن سنگ آهن  در سال صادر می کند و برزیل ۳۱۱ میلیون تن که به ترتیب ۳/۸۰ درصد و ۳/۹۲ درصد رشد داشته است.

طبق پیش بینی این موسسه میزان ورادات چین نیز در میان مدت همچنان صعودی خواهد بود و میزان واردات از سال ۲۰۱۱  تا سال  ۲۰۱۵ در سال  ۷۰ میلیون تن افزایش خواهد یافت. که در این میان سهم استرالیا از واردات چین ۴۲ درصد، برزیل ۲۰ درصد، هند ۱۹ درصد و سایر کشور ها ۱۴ درصد خواهد بود.

تجار چینی نگران آینده بازار سنگ آهن- ۱۳/ ۰۷/ ۱۳۸۹

 

مرکز خدمات فولاد ایران- هنوز تجار چینی نسبت به آینده بازار واردات سنگ آهن در فصل چهارم نگرانند و وضعیت بازار روشن نیست. علت موضع مبهم دولت چین در زمینه برنامه کاهش تولید برای کاهش مصرف انرژی است.

وزارت صنایع و معادن چین اظهار داشته که دولت مرکزی در تلاش است برنامه کاهش مصرف انرژی و آلاینده ها را بیش از این توسعه و بهبود دهد. صنعت فولاد ۲۳ درصد از مصرف انرژی کل صنایع چین را در بر دارد و پتانسیل های لازم برای کاهش بیشتر آلاینده ها و مصرف انرژی را داراست. ولی هنوز برنامه دقیق دولت در این زمینه اعلام نشده و بازار سردرگم است.  این موضع مبهم فعالان بازار را سردرگم کرده است. برخی مطمئنند که قیمت سنگ آهن بالا می رود چون کارخانه های ایالت هبی تولید را به سطح سابق بر می گردانند و حتی برخی این چنین کرده اند. ولی از طرفی برخی دیگر چنین دید مثبتی ندارند و معتقدند تعداد کارخانه های درگیر برنامه کاهش تولید بیشتر از آمار اعلام شده است و به این زودی این سیاست دولت تغییر نخواهد کرد.

برخی دیگر اظهار داشته اند که ظاهرا در برخی موارد برنامه کاهش مصرف انرژی به درستی اجرا نشده و چه بسا دولت فشار بیشتری بر کارخانه ها وارد کند که در نتیجه این امر بازار سنگ آهن را راکد خواهد کرد.

رشد قیمت سنگ آهن- ۱۳/ ۰۷/ ۱۳۸۹

 

مرکز خدمات فولاد ایران- قیمت سنگ آهن در بازار نقدی به اوج خود در سه هفته اخیر رسیده است که علت پیش بینی افزایش تقاضای چین است چون به نظر می رسد که میزان تولید کارخانه ها به سطح سابق باز خواهد گشت.

فعالان بازار اظهار داشته اند کارخانه هایی که درایالت هبی باید تولید را تا ۷۰ درصد کاهش می دادند و یا حتی به کلی متوقف می کردند  خبر هایی از باز گرداندن تولید به سطح قبل دریافت کرده اند. تا پایان هفته گذشته شاخص قیمت سنگ آهن خلوص ۶۲ درصد استیل ایندکس به ۱۴۱ دلار و ۱۰ سنت با کرایه حمل رسید که ۷ /۱ دلار افزایش نسبت به روز قبل آن داشت. این قیمت از ۸ سپتامبر تا کنون بالاترین قیمت بوده . پیش بینی شده که این فصل متوسط قیمت ۱۳۵ دلار در هر تن باشد.

پس از آن که در دهه دوم سپتامبر تولید فولاد چین ۹ درصد افت داشت انتظار می رود در اکتبر افزایش یابد چون ظاهرا تولید به میزان نرمال باز می گردد.  با توجه به این که دولت چین اوایل امسال تلاش نمود رشد اقتصادی را کند تر کند، زمانی این افزایش تولید آغاز می شود که اقتصاد چین رو به بهبود باشد. آخرین اطلاعات حاکی از آن است که در سپتامبر بخش تولیدات صنعتی چین رشد خوبی داشته و حتی از میزان انتظارات فراتر رفته است.

انتظار می رود تولید فولاد چین در سال  ۲۰۱۱ از ۶۳۰ میلیون مورد انتظار امسال به ۶۷۶ میلیون تن برسد. در حالی که آمار سال قبل ۵۶۸ میلیون تن بوده است. برخی تحلیلگران بر این باورند که خلوص سنگ آهن تولید چین روز به روز پایین تر خواهد رفت و چین وابستگی بیشتری به واردات پیدا خواهد کرد. به نظر آن ها عرضه از تقاضا بیشتر نخواهد شد .

هفته اخیر بازار فیزیکی سنگ آهن به شدت کند بود که تعطیلات یک هفته ای چین عامل اصلی است. قیمت توافقی معاملات سواپ تغییری جزیی داشت. قیمت قرارداد اکتبر در بورس سنگاپور روز پنجشنبه هفته قبل تنها ۸ سنت نسبت به روز قبل آن کاهش داشت. ظاهرا تقاضا بسیار کم است. ادامه ممنوعیت صادرات سنگ آهن از کارناتاکای هند عرضه را محدود نگه داشته و در نتیجه قیمت پیشنهادی سنگ آهن خلوص ۵/۶۳ درصد ۱۴۹ تا ۱۵۰ دلار سی اند اف است. بسیاری انتظار دارند این ممنوعیت به زودی متوقف شود و با افزایش عرضه، قیمت های پیشنهادی به ۱۴۴ تا ۱۴۵ دلار در هر تن خواهد رسید.

هند که سومین عرضه کننده سنگ آهن جهان است قبلا اعلام نمود که انتظار می رود صادرات آن به دلیل آغاز ممنوعیت صادرات از کارناتاکا در جولای، تا پایان سال ۲۵ درصد کاهش یابد.

افت قیمت بیلت دریای سیاه- ۱۳/ ۰۷/ ۱۳۸۹

 

مرکز خدمات فولاد ایران- طبق آخرین خبر ها قیمت بیلت دریای سیاه این هفته کاهش یافته است چرا که خرید مشتریان ایرانی کمتر شده و تقاضای اروپا و خاور میانه آنقدر قوی نیست که از افزایش قیمت ها حمایت کند. تجار بیلت دریای سیاه را ۵۲۰ دلار فوب دریای سیاه پیشنهاد داده اند در حالی که هفته قبل ۵۳۰ تا ۵۴۰ دلار بوده است. قیمت قراضه که در تولید بیلت نقش اصلی را داراست در ترکیه  ۵ دلار کاهش یافته به ۳۸۰ دلار در هر تن رسیده است.

در بورس لندن نیز قیمت قرارداد سه ماهه بیلت به ۴۵۹ دلار در هر تن رسید. در حالی که افزایش خرید ایرانی ها بازار را سرپا نگه داشته بود حال که نیاز آن ها رفع شده بازار در رکود است چون هیچ تقاضایی وجود ندارد.

ایران اوایل سپتامبر خریدار قوی فولاد روسیه و ترکیه بود و ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن بیلت خرید که دو برابر میزان تقاضای همیشگی در هر ماه بوده است ولی در ۱۰ روز گذشته خرید ایرانی ها متوقف شده است.

افت قیمت قراضه در چین- ۱۳/ ۰۷/ ۱۳۸۹

 

مرکز خدمات فولاد ایران- قیمت قراضه در بازار داخلی چین به دنبال کاهش قیمت خرید کارخانه ها پایین آمده است. بعد از آخرین کاهش قیمت خرید ها در هفته پایانی سپتامبر قیمت خرید کارخانه ها به  ۴۴۵ دلار در هر تن با ۱۷ درصد مالیات بر ارزش افزوده رسیده است.

قیمت رایج بازار قراضه سنگین در حدود ۴۴۸ تا ۴۶۳ دلار در هر تن با مالیات بر ارزش افزوده است که ۷ دلار نسبت به ۱۰ روز قبل افت داشته است. با توجه به نوسانات قیمت اخیر در بازار محصولات فولادی و موجودی بالای قراضه کارخانه ها، چه بسا قیمت قراضه در چین این هفته ۴ تا ۷ دلار دیگر کاهش یابد. البته پیش بینی شده که قیمت فولاد در نیمه دوم اکتبر افزایش یابد که اگر چنین شود قیمت قراضه نیز بالا خواهد رفت.

قیمت فولاد صادراتی در آسیا رو به افزایش- ۱۳/ ۰۷/ ۱۳۸۹

 

مرکز خدمات فولاد ایران- خبر ها حاکی از آن است که بهبود قیمت محصولات فولادی در بازار صادرات آسیا نزدیک است و قیمت ها در اکتبر تا دسامبر افزایش می یابد که مهمترین عامل کمک کننده این است که با کاهش صادرات چین قیمت های پایین نیز به تدریج از بازار خارج می شوند. امسال صادرات فولاد چین از آوریل به ۴ میلیون تن در ماه افزایش یافت و در ژوئن به ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن در ماه رسید. که از این میزان ۳ میلیون تن در ژوئن به شرق آسیا صادر شد. رشد صادرات چین موجب شد تا قیمت محصولات فولادی در آسیا کاهش یابد چرا که مشتریان میزان خرید را کاهش دادند و در انتظار کاهش بیشتر قیمت ها منتظر ماندند. این امر موجب کاهش مداوم قیمت برخی محصولات فولادی در بازار صادرات شد.

صادرات فولاد چین در ماه جولای به ۴ میلیون و ۵۵۰ هزار تن کاهش یافت و در آگوست ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن بود که ۵/۳۸ درصد نسبت به ماه قبل آن افت داشت و به نیمی از سطح صادرات ژوئن رسید. در نتیجه خریداران آسیایی این طور برداشت نمودند که قیمت ها به زودی بالا خواهد رفت و در حال حاضر نیز به نظر می رسد قیمت انواع محصولات فولادی در بازار صادرات آسیا رو به افزایش است.

البته برنامه کاهش تولید در چین نیز به جو بازار کمک کرده چرا که برخی ایمدوارند بدین وسیله مشکل مازاد موجودی در چین رفع شود. قرار است تا پایان سال در سه ایالت چین، ماهانه ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن از تولید کاسته شود و میزان کاهش تولید سپتامبر ۵ میلیون تن بوده است. ظاهرا در  بازار داخلی چین  قیمت ها در نتیجه کاهش میزان تولید رو به افزایش است.

توقف بیش از نیمی از پروژه های ساختمانی در دوبی- ۱۳/ ۰۷/ ۱۳۸۹

 

مرکز خدمات فولاد ایران- پس از آن که رکود اقتصادی سال ۲۰۰۸ موجب افت تقاضا شد و  ترکیدن حباب مسکن موجب کاهش قیمت مسکن در امارات شد، دولت این کشور تقریبا نیمی از پروژه های ساختمانی را متوقف نمود.

از ۹۸۰ پروژه ثبت شده ۴۹۵ مورد متوقف شده و یا در حال تعطیلی است. علت این امر کمبود بودجه شرکت های عمرانی، افت قیمت مسکن و اجاره بها و افزایش ابهامات و جو منفی بازار است. از سال ۲۰۰۸ تاکنون ۴۶ پروژه ساخت و ساز تکمیل شده و ۳۰۷ مورد دیگر در مدت تعیین شده به اتمام می رسد.

رکود اقتصادی فوق که از سال ۱۹۳۰ تاکنون بی سابقه بوده موجب کاهش حداقل ۵۰ درصدی قیمت مسکن از سال ۲۰۰۸ شد و شرکت های ساختمانی را واداشت پروژه ها را به تعویق انداخته و یا کنسل کنند که ارزشی ۳۳۰ میلیارد دلاری داشته است. از آنجایی که تا پایان سال جاری ۴۱ هزار ساختمان آماده تحویل می شوند چه بسا قیمت مسکن ۲۰ درصد دیگر کاهش یابد.

افت قیمت ورق گرم در اروپا- ۱۳/ ۰۷/ ۱۳۸۹

 

مرکز خدمات فولاد ایران- قیمت ورق گرم در اروپا همچنان نزولی است که علت بالا رفتن ارزش یوروست. و قیمت پیشنهادی وارد کننده ها زیر ۵۰۰ یورو در هر تن  سی اف آر است و تولید کنندگان داخلی نیز از این روند تبعیت می کنند.

قیمت های کارخانه کوروس کمی از ۵۰۰ یورو بالاتر است. اردمیر ترکیه ۵۰۰ یورو درهر تن سی اف آر عرضه نموده و اسار استیل به دنبال ۴۹۰ تا ۵۰۰ یورو سی اف آر بنادر اروپا برای سفارش است. شرکت ریوا ایتالیا نیز در ۵۰۰ یورو پیشنهاد می دهد.  تا هفته آینده فولاد سازان اصلی اوکراین و روسیه از جمله ام ام ک و ایلیچ قیمت های جدید نوامبر و دسامبر را اعلام خواهند کرد و انتظار می رود قیمت ها کاهش یابد.

نوسان قیمت در بازار های فولاد ادامه دارد- ۱۳/ ۰۷/ ۱۳۸۹

 

مرکز خدمات فولاد ایران- در بازار فولاد روسیه حجم معاملات رو به افزایش است ولی هنوز ۱۵ تا ۲۰ درصد از سطح قبل از رکود کمتر است. قیمت قراضه در نوسان است و همه این موارد نشانگر آن است که فولاد سازان روس به دنبال افزایش قیمت هستند. بیشترین توجه به بازار صادرات است تا خریداران جو بازار را درک کنند. جو کلی بازار اوکراین تغییر چندانی نکرده است انتظار می رود چالش های زیادی پیش روی فولاد سازان اوکراینی باشد. اغلب آن ها با مشکلات مالی روبرو شده اند.

 در بازار ترکیه نیز شرایط طبق انتظار پیش نرفته است. تولید کنندگان مقاطع انتظار داشتند تقاضا بعد از ماه رمضان بیش از این بالا برود از این رو قیمت های خود را با توجه به میزان رشد قیمت قراضه و بیلت بالا بردند. در بازار ورق نیز شرایط مشابه بوده است. قیمت های درب کارخانه ثابت است و ممکن است اگر عرضه همچنان محدود بماند بالاتر نیز برود.

 همچنین در بازار امارات رکود حکمفرماست. شرکت های ساختمانی در حوزه خلیج فارس خرید کمی انجام می دهند ولی در هر حال در آگوست تقاضا از حد انتظار بالاتر بود. با این که بعد از ماه رمضان بهبود چندانی مشاهده نشد باز هم عرضه کنندگان خارجی قیمت ها را بالا برده اند ولی انتظار نمی رود در آینده نزدیک میزان تقاضای امارات تغییر چندانی داشته باشد.

بازار فولاد امریکا در چه حال است

 

اختلاف میان قیمت های اعلامی کارخانه ها و قیمت واقعی معاملات، بازار فولاد امریکا را سردرگم نموده است. قیمت نقدی فولاد در سطح جهان همچنان ضعیف است و تا پایان سال شرایط خرید مناسب خواهد بود. قیمت جهانی فولاد این ماه در بسیاری از نقاط کاهش یافت و در اروپا و آسیا روند نزولی مشهود بود. افزایش جزیی قیمت  نقدی ورق در شمال امریکا تنها طبق معمول پایان تابستان هر سال بوده و به ۴۰ دلار افزایش قیمت کارخانه ها مربوط نیست.

علی رغم اعلام افزایش قیمت فولاد سازان چین، اروپا، افریقای جنوبی و امریکا، چون تولید خودرو به تازگی در اوج بوده از این رو میزان تقاضای ورق در این بازار های اصلی مصرف کننده از جمله خودرو سازی ، ساخت و ساز و لوازم خانگی پایین خواهد بود. همچنین هزینه مواد اولیه نیز رو به کاهش است. قیمت جهانی سنگ آهن در نیمه دوم سال ۲۰۱۰ تا ۲۳ درصد افت خواهد داشت بیشتر به این دلیل که تولید فولاد چین ۱۰ درصد کمتر خواهد شد که در نتیجه برنامه کاهش مصرف انرژی در این کشور است. از طرفی قیمت قراضه اکتبر نیز حداقل به میزان افزایش سپتامبر پایین می آید به این دلیل که در فصل چهارم احتمال کاهش فعالیت های تجاری در سطح جهان بالاست.

قیمت قراضه بیش از حد بالاست چرا که میزان تقاضای آن ۸ درصد کمتر از سطح سال ۲۰۰۷ یعنی سال قبل از رکود است ولی قیمت آن ۲۷ درصد رشد داشته است.  در نتیجه تحلیلگران امریکایی معتقدند که قیمت محصولات فولادی در فصل چهارم  کاهش خواهد یافت و امکان پذیرش افزایش قیمت کارخانه ها تقریبا غیر ممکن است.

در ماه سپتامبر متوسط قیمت ورق گرم در امریکا ۵۸۱ دلار در هر تن بوده که ۲ درصد نسبت به آگوست افزایش داشته است ولی هنوز نسبت به ۵۹۵ دلار جولای کمتر است. البته همیشه در شمال امریکا و اروپا در فصل چهارم چنین تخفیف هایی نرمال است ولی امسال زودتراز موعد بوده. علاوه بر این با این که میزان خرید اوایل پاییز رشدی نداشته قیمت ورق، تیرآهن و میلگرد ۳/۱ درصد افزایش داشت ولی مورد قبول واقع نشد. افزایش قیمت ۴۰ دلاری ورق تخت دراواخر آگوست مورد قبول واقع نشد و قیمت واقعی معاملات ۷۵۹ دلار بوده در حالی که قیمت مورد انتظار ۷۸۰ دلار.

امسال میزان مصرف فولاد در امریکا ۷۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تن خواهد بود در حالی که سال ۲۰۰۹  این رقم ۴۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تن بوده است ولی هنوز از سال ۱۹۹۳ ضعیف ترین رقم است. در بازار امریکا مازاد موجودی وجود دارد چون کارخانه ها با ۷۰ درصد نرخ بهره وری کار می کنند و سرویس سنتر ها برای حدود ۸۰ روز موجودی دارند. قدرت قیمت گذاری همچنان ضعیف است چون هم در سطح جهان و هم امریکا موجودی بازارها بالاست.

در پایان این که شرایط خرید در فصل چهارم سال مساعد است و افزایش قیمت های اخیر تنها تلاشی برای جلوگیری از سقوط قیمت هاست نه چیز دیگری.

سشنبه ۱۳ مهر

 

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم