گزارش بازار دوشنبه ۴ بهمن ۹۵

بهمن ۴, ۱۳۹۵

گزارش بازار دوشنبه ۴ بهمن   ۹۵

خانه  پول کجاست  ؟!

گزارش بازار بتاسهم ۱۷:۱۰    امروز  دوشنبه  در میانه های هفته  ای قرار داریم که  بازهم  از بازار سرد  و کم  رونق جیزی در نمی اید ولی تفاوت  امروز با  روزهای دیگر این  بود که  روند  بازگشایی نماد ها و برگشت  آنها  به  بازار کمی بهتر شده و جریان  معاملات  سرعت دقیق تری به خود  گرفته بود  این  هیجان  بازار را  بیشتر کرده ولی هنوز از رونق خبری نبود .  همان  حرف های دیروزو گذشته  باید تکرار کنیم .  حجم  بی حجم …

ولی امروز یک  نکته دیگر را هم  می گوییم ببنید  دولت  از نرخ  رشد ۶ و ۷ درصدی صحبت  می کند  این  عدد  یا  صوری است  که  ما  قبول نداریم و یا واقعی است  که  باید جایی خود  را نشان  دهد  ما دیروز هم  عرض کردیم  گزارش سود عملیاتی شرکت ها  این  رشد را تا حدودی با درجه کمتری تائید می کند ولی مشکل این  است که پی به ای بازار با  این  سود ها همخوانی ندارد .

امروز به  وضوح  مشخص است  که دولت هم  در برخی سیاست ها  سرگردان  است در همین  دلار در مواجه  با  بدهکاران  بانکی و  …

ولی میخواهیم  شما  را  ببریم  به  روزهای گذشته در روزهای اوایل دی و  بعضاً متن هایی که در اذر ماه نوشته  شده  بود  . امروز برای اولین بار نرخ اخزاها  به  ۲۶% هم  رسید شک  نکنید این موضوع  دارد  به  بازار فشار می اورد . با هم  متنی که  مدت ها  قبل نوشته  بودیم  را  بخوانید  :

روزهای قبل از یک  فشار بر بازار گفتیم  هفته  قبل در همین  ستون  یک  بار هشدار دادیم   که نرخ  سود  بدون  ریسک  و یا نرخ  سود  بین  بانکی در حال  افزایش است و نرخ  بازدهی بدون  ریسک در اوراق ها  به  ۲۵% رسیده است . در بازاری که  پی به ای ان  ۷  و نرخ  بازدهی بدون  ریسک  ۲۵% است  اگر سقوط نکند  رشد ان نیز کند خواهد بود  . بحث ما نرخ  سود  به  تنهایی نیست  بحث ما  انتظارات  اتی و نرخ  سود  است  به نظر حقیر با  اتفاقاتی که ما  میبینیم و عزم  دولت در سرو سامان دادن  به  بدهی های خود از تزریق بازار بدهی نرخ  سود  برای جذاب ماندن و اب شدن  این  اوراق همچنان  بالای ۲۰  باقی می ماند  یعنی اگر ما  قبلا فکر میکردیم  با  کاهش نرخ  تورم  نرخ  سود  منطقی می شود  به نظر خیال  واهی و خامی بود و با  رفتار دولت  مشخص است  ان  نرخ  به این  راحتی کم نمی شود. این  یعنی یک  گیوتین  بالای سر بازار و هر لحظه  بازار پایش بلغزد  ریزش عمیق تر می شود  نکته  وقتی جالب می شود  که  بدانیم  پی به ای فعلی بازار به  ۱۰  نزدیک می شود  . درست  است  که  با  سود  سال  بعد  برخی شرکت ها  پی به ای تحلیلی ۲ الی ۳ واحد  کم می شود ولی به  شدت  بازار با  این  چالش مواجه است  که  سود  ها  با  قیمت ها  همخوانی ندارند  در این  شرایط تا  وقتی همه چیز خوب است  یعنی بازار خوب جهانی خوب نفت خوب و … شرایط به  سود  بازار است ولی می ترسیم  … از ان روزی می ترسیم  که  بازار جهانی مثلاً سقوط کند  ان  وقت  افت  بازار با این  نرخ های کنار دستی سنکین تر  و جمع  و جور کردن  ان  سخت  تر است  . حقیقت امر این است   دولت  دارد  اخزا  را  به  شکل بی حساب و کتابی خرج  مطالبات  خود می کند  . تقریباً به همه  پیمانکاران  گفته  شده  بروند  کد  بورسی بگیرند  حتی کسی که  طلبش در حد  ۲۰۰  یا  ۳۰۰  میلیون  است !!  آنها  از طرف دولت و شرکت های تابعه  فراخوانده می شوند و برای مطالبات  خود  دعوت به  دریافت  اخزا  شده و از انها در خواست می شود  در پروژه های عمرانی سال  ۹۶ نیز شرکت کرده و مبالغ  ان  را  به  شکل اوراق خزانه دریافت کنند .

نکته منفی ان  چیزی است  که  بازهم  از ان  می ترسیم   و به طرز اولی در این  ۳ ماه  باقی مانده  بیشتر می ترسیم    بحث نرخ  این  بازارهاست  که  نشان  می دهد بازار بدهی با نرخ  سود جذاب رقیب جدی بازار سرمایه می شود و اجازه  رشد پی به ای به  بازار نمی دهد  .   این  شرکت ها  که مدت هاست از دولت  طلبکار هستند  و یا  به  بانک  بدهکار و این  اوراق برای انها  به  عنوان وجهی است که می تواند  به پول نقد تبدیل شود دراین  حالت  سریعا  به  بازار مراجعه  کرده و درخواست  فروش می زنند  به نظر اتفاقی که  طی روزهای اتی رخ میدهد  عرضه  این  اوراق رو به افزایش و نرخ  موثر بهره  و بدون  ریسک  رو به  افزایش میگذارد  . پیش بینی ما  تا  نرخ  ۳۰% است  و به نظر این  فشار بر بازار را  بیش از پیش بالا  می برد  .  اگر این  اتفاق رخ  دهد  شک  نکنید  فشار فروش در بازار اگر نگوییم افزایش چشم گیر ولی افزایش  خواهد داشت

 

متن  را خواندید  ؟! این  متن  برای شاید  بیش از ۱ ماه  پیش است در این  ۱ ماه  چه چیزی نصیب بازار شده است . ؟؟ هر چه جلو تر برویم  کار سخت تر و فضا  از این نظر تنگ  تر می شود  . همین  اتفاق هم  افتاده  فکر میکنید چرا  حقوقی دل به خرید  نمی زند  امروز وزیر اقتصاد  مملکت  علنا  بیان می کند  نرخ سود اسمی چیزی بیش از دو برابر از تورم بیشتر است و این یک وضعیت به‌قطع غیرقابل قبول است. واقعیت این است که هیچ فعال اقتصادی‌ای نمی‌تواند با این نرخ سود کار کند؛ این نرخ سود خود به معنای این است که می‌تواند مشکلات تولیدی را تشدید کند و مشکل بدهی‌های غیرجاری را شدیدتر. به‌قطع هم همه دولتمردان و بانک‌ مرکزی و وزارت اقتصاد مایل هستند نرخ سود در بانک مرکزی کاهش پیدا کند.

این  یعنی دولت خودش هم می داند ولی چاره ای ندارد … بورس هم  دارد اسیب می بیند  …  واقعا  با این  گزارش ها اگر نرخ  سود نرمال  بود بازار باید حرکت می کد  نرخ  سودی که  امروز وقتی نرخ تورم  ۷و ۸% است  نرخ  سود اسمی ۴ برابر است  کجای دنیا در این  فضا  سرمایه  گذاری می شود  ..  بگذریم  …

به  سراغ  بازار برویم  …  امروز بازار با  شرایط بدی مواجه نبود  قیمت ها  خیلی کم نمی شد ولی رشد  هم  نمی کرد مشکل بازار هنوز در حجم  است  سر  و شکل بازار بد نیست  ولی حجم  خیلی مثبت نیست  و بالا  نبوده  حتی در بین  سهم های مثبت و حتی در منفی ها  . نکته  جالب این  است حجم  بازار روی سهم هایی بالاست که به خوبی نشان از یک  جریان  پولی و سفته  بازی را  دارد حالا  با درست و غلطش کاری نداریم  . در بازار بازی سهم های کوچک  رونق گرفته است و برای فردا نیز به نظر همین وضعیت  مثل امروز پیش می رود  .

و اما در شاخص امروز بازهم  با  رشد و رنج ها در برخی نماد ها  شاهد  رشد شاخص به میزان  ۴۵  واحدی مواجه  بودیم که فملی و فخوز نقش ویژه ای در ان  داشتند  خودرو  بترانس شبندر فارس در این  بین  نقش بسزایی در افت ان  داشتند  . که  البته  برایند  شاخص مثبت  بود  .

و حالا  سری به  حاشیه ها و خبرها  بزنیم  …

دور اول مذاکرات صلح سوریه در آستانه پایتخت قزاقستان با حضور هیئت‌هایی از ایران، روسیه، ترکیه، دولت سوریه وگروه‌های معارضان بعد از ۲ ساعت به پایان رسید پیش‌نویس اعلامیه مذاکرات آستانه؛ روسیه، ترکیه و ایران علیه داعش و النصره مبارزه می‌کنندطبق پیش‌نویس اعلامیه‌ای که قرار است پس از مذاکرات آستانه به امضا برسد روسیه، ترکیه و ایران از جداسازی تروریست‌ها و گروه‌های اپوزیسیون مسلح استقبال می‌کنند و طرحی برای مبارزه مشترک علیه شبه‌نظامیان داعش و النصره در نظر گرفته می‌شود.

سخنگوی وزارت خارجه :- بنا نداریم تا ابد با همسایگان به ویژه با عربستان رابطه‌ای نداشته باشیم- اگر ریاض بتواند در رفتارهای خود با ایران تغییر جدی ایجاد کند و ما آن را مشاهده کنیم این مساله می‌تواند بنای یک تحرک دیگری در روابط دو کشور باشد – امروز عربستان بر همان طبل سابق می‌کوبد و ما تعقلی را مشاهده نمی‌کنیم.

در خبرهای ترامپی ترزا می: با ترامپ درباره چالش‌های بین‌المللی گفت‌وگو خواهیم کر نخست وزیر بریتانیا که در آستانه سفر به آمریکا و دیدار با رئیس جمهور جدید این کشور است، گفت موضوع گفت‌وگوهای دو طرف، چالش‌های مختلف بین‌المللی خواهد بود

ترزا می گفت این دیدار در روز جمعه آینده روی خواهد داد و وی در پاسخ به سوالی درباره طرح مساله زنان با ترامپ که یک بار به زنان توهین کرده بود، گفت اگر چیز غیرقابل قبولی ببیند،‌ ترسی از طرح آن با ترامپ ندارد

در اتفاقی دیگر دونالد ترامپ از نتانیاهو دعوت کرد در ماه فوریه به واشنگتن سفر کند. از سوی دیگر کاخ سفید فردا انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس را اعلام می‌کند. نتانیاهو: با ترامپ درباره توافق هسته‌ای ایران صحبت کردم  نخست وزیر رژیم صهیونیستی در بیانیه‌ای اعلام کرد که با رئیس جمهور آمریکا درباره توافق هسته‌ای ایران و روند صلح با فلسطینی‌ها تلفنی رایزنی و گفت وگو کرده  است. براساس این بیانیه، ترامپ از نتانیاهو دعوت کرده در ماه فوریه به آمریکا سفر کند و تاریخ دقیق آن طی روزهای آینده مشخص خواهد شد.

محمدعلی نجفی عضو شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان گفت: بعد از اعلام رسمی تصمیم حسن روحانی برای حضور در عرصه انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶، وی قطعا نامزد اصلاح طلبان نیز خواهد بود.

در یک  خبر جالب داشتیم ساعاتی پیش و برای دومین بار طی چند روز گذشته، ۶ فروند بمب افکن Tu-22M3 روسی، با عبور از فضای ایران، مواضع گروه تروریستی داعش را در اطراف شهر دیرالزور بمب باران کردند

در خبرهای اقتصادی وزیر حسابی شاکی بود  … او در مورد  سیستم  بانکی گفته

مشکلی که وجود دارد این است که بخش بزرگی از این بدهکاران وبانکی ثایق کافی ندارند، در عین‌حال دارایی کافی هم ندارند؛ یعنی برای نمونه اکنون یکی از بدهکاران بزرگ که هشت‌هزارو ۵٠٠ میلیارد تومان به سیستم بانکی بدهکار است، کل دارایی و اموالش از دوهزارو ۵٠٠ میلیارد تومان بیشتر نیست؛ حالا ما می‌خواهیم با این بدهکار چه کنیم؟ همه اموال و داریی‌هایش را تملیک و خودش را اعدام کنیم؟ خب با همه این کارها باز هم چیزی حدود شش هزار میلیارد تومان از اموال و دارایی‌های سیستم بانکی که درواقع مال مردم است سوخت شده و از بین رفته است؛ امکان وصول هم ندارد.

بدهی غیرجاری‌ای که ما سه سال پیش داشتیم، تاکنون سه سال سود به آن تعلق گرفته است. سه تا ٢٠ درصد سود هم به آن تعلق گرفته باشد، اکنون حدود ٧٠ درصد باید به آن اضافه شده باشد.

وزیر اقتصاد در گفتگو با شرق: در دولت بعدی نخواهم ماند؛ امکان ندارد!
می‌روم دانشگاه درسم را می‌دهم، انتقادم را می‌کنم، حقوقم هم بیشتر است.
طلب بانک‌ها از دولت اکنون حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است؛ مطالباتی که با نظم مشخصی بازپرداخت نمی‌شود.
«بابک زنجانی» بزرگترین بدهکار بانکی نیست.فعلا نباید بر تورم پایین‌تر از ٩ درصد هدف‌گذاری کنیم.پیش‌بینی‌ می‌کردم از ابتدای امسال تبلیغ‌های انتخاباتی مقداری زودهنگام شود؛ ولی نه به این سرعت!در خبرهای اقتصادی یک  خبر جالب داتیم  که بر اساس بخش‌نامه گمرک  صادرات تمامی محصولات  پالایشگاه‌ها و  پتروشیمی‌های مرجع آزاد شد

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۹۶ مجلس شورای اسلامی گفت: با مصوبه عصر دیروز این کمیسیون قیمت آب و حامل‌های انرژی شامل بنزین، گازوئیل، گاز،​ نفت سفید و برق در سال ۹۶ هیچ افزایشی نسبت به سال ۹۵ نخواهند داشت.

سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا از افزایش ۲۵.۵میلیارد دلاری ذخایر ارزی ایران در سال ۲۰۱۶ میلادی و رسیدن به رقم ۱۳۵.۵میلیارد دلار خبر داد.

جهانگیری هم در مورد  نرخ  دلار گفته   عده ای به دولت فشار آوردند تا دولت را برای کنترل نرخ ارز به تصمیمات غیراصولی وادار کنند/ اقتصاد کشور پس از لغو تحریم ها از نظام بانکی منحرف شده و به سمت صرافی ها رفته است/ باید اقتصاد را به مسیر اصلی یعنی نظام بانکی باز گردانیم

در اغاز بازارهای جهانی  نفت  با کمی افزایش به  ۵۶ دلار چشمک می زد ولی دوباره  ب کاهش به  زیر ۵۵ دلار امد  .  و از سوی دیگر روی و  مس نیز جالب هستند  که  با افزایش چشم گیر و قرار گرفتن  در حوالی  ۲۸۰۰ در روی و  در ۵۸۲۵  در مس می تواند  اتفاقات خوبی را  برای بازار امروز رقم  بزند .

در دلار باردیگر نرخ  به  بالای ۳۸۰۰  برگشت   و ۳۸۶۰  هم معامله  شد  هر چند  دولت  دارد  کار خود را می کندو  دلار به  ۳۷۵۰ می فروشد  که  کار منطقی نیست  .

جهش معدنی ها!!!

در گروه معادن به خصوص روی یها شاهد افزایش اقبال بازار به سهام این گروه بودیم همچنان بالا بودن قیمت های جهانی روی باعث شده تا توجه بازار با کوچکترین اصلاحی بر رویی ها معطوف شود

امروز ملی مس پس از تعدیل فراتر از انتظار بازار با رشد قیمتی اندکی بازگشایی شد این سهم حداقل دارای ارزش ذاتی ۲۲۰ تومانی بوده و با توجه به پتانسیل تعدیل مثبت مجدد شرکت و رسیدن به سود بالای ۳۰ تومانی جای رشد قیمتی خوبی هم داراست

فملی را اگر فصل به فصل مقایسه کنیم در ۳ ماهه دوم امار فروش و سود عملیاتی کمتر از ۳ ماهه اول بوده است . ولی در ۳ ماهه سوم توفان کرده سهم در نیمه اول امسال موفق شده ۱۲۶ ریال سود محقق کند.در ۳ ماهه سوم این عدد ۸۹ ریال بوده . در ۳ ماهه سوم ۵۴۹ میلیارد تومان سود عملیاتی داشته در حالی که برای کل ۶ ماهه عدد به ۷۲۰ میلیارد رسیده بود . رشد سود عملیاتی چشم گیر است

گزارش خوب باما  سهم  را  مثبت کرد و نیمچه  صفی هم  دارد  دیروز واقعا  منفی سهم خوب بود گزارش باما  هم  ۱۴ میلیارد تومان  بوده  به نظر گزارش بسیار خوبی است  از میانگین  ۳ ماهه  قبل بسیار بیشتر است  . به نظر گزارش خوبی در انتظار ۱۲ ماهه  باماست باما مجددابا رشد قیمتی به سمت قیمتهای ۷۸۰ الی ۸۰۰ تومانی گام برداشته است برای سال جاری انتظارات بالایی از سهم نمیرود اما سودهای بالایی برای سال اینده سهم تخمین زده میشود بامایی که از رشد قیمتهای جهانی روی و رشد قیمت دلار بهره بالایی خواهد برد

گلگهر در صورت کاهش به قیمتهای ۲۳۰ تومان برای خرید نوسانگیری مناسب خواهد شد این سهم میتواند نوسانات وبی در قیمتهای ۲۳۰ تا ۲۵۰ تومانی بدهد کگلی که ارمان شهر به صورت روزانه حجم بالایی از سهام شرکت را در حال خرید است

سیمانی ها و روی خوش!!!

در گروه سیمان خبرهای خوش از جدیت دولت برای احداث جاده های بتنی و گسترش استفاده از بتن سبب شده تا وضعیت روانی سهام سیمانی ها با بهبود همراه شود

سیمان سپاهان با جهش قیمتی به سطوح ۱۲۲ تومانی رسید شکست این قمیتها میتواند سچاهان را تا قیمتهای ۱۳۵ تومانی بالا ببرد این سهم سمیانی شایعات خوبی در خصوص توان رشد سود خود تا سطوح ۱۲ تومان را داراست

اما سیمان شرق مجددا قیمتهای ۱۱۲ تومانی را بازپس گرفت اگر جو گروه همچنان مثبت بماند سهم میتواند تا قیمتهای بالای ۱۲۰ تومان رشد داشته باشد سشرقی که با گزارش ۳ ماهه خود امیدها را برای از بین رفتن زیان و رسدین به سود هموار ساخته است

سیمان سبزوار که در قیمتهای ۸۴ تومانی به خریدش توصیه کرده بودیم امروز به قیمتهای ۹۴ تومانی رسیده و با صف خرید همراه شد این سهم سیمانی به نظر میرسد بتواند سود ۱۵ تومانی را اعلام نماید سبزواری که تا قیمتهای ۹۸ تومان جای رشد را داراست

در گروه  سیمان  ساراب دی ماه ۷۱ میلیارد ریال فروش داشت که ۱۲ درصد نسبت به میانگین ۱۰ ماهه بالاتر بود به نظر عدد خوبی است  .

در سرود  نیز افت  خوبی را در قیمت داشتیم و اخیرا کمی رشد کرد در این  سهم   در ۳ ماهه  سوم  میانگین  ۸ میلیارد فروش هر ماه  بوده  حال در دی ماه  سرود ۷۵ میلیارد ریال  فروش زده است  بد نیست خوب هم  نیست ولی به نظر رسیده  به  تعدیلات و گزارش خوب مانند  ۳ ماهه  سوم  می تواند  محقق شود و سود  سال  بعد  نیز حوالی ۲۵۰  ریال  اغاز شود  .

قندی ها و خبرهای خاص !

خبر پرداخت مطالبات قندی ها را چند روز پیش داشتیم امروز هم خبر برداشته شدن مالیات بر ارزش افزوده واردات شکر خام توسط این صنعت را شاهد بودیم به نظر می رسد وضعیت قندیها با سرعت زیادی در حال بهبود است البته  برخی خبر برداشته  شدن  مالیات  را  برای تولیدی ها  منفی و برای کارمزدی ها  مثبت می بینند  .

قند ثابت متفاوتر از بقیه با نوسانات مثبت همراه شد این سهم قندی کم کم به هدف قیمتی ۱۲۰ تومانی رسیده و بازدهی ۲۰ درصدی را به ثبت رساند سهمی که علی رغم زیان خود به سهمی پرنوسان در گروه خود تبدیل شده است

قند هکمتان نتوانست از سد قیمتهای ۳۲۰ تومانی عبور نماید و مجددا به سمت قیمتهای ۲۸۰ تومان عقب گرد کرد این سهم قندی شایعات خوبی در خصوص تعدیل دیگری به گوش میرسد

قند نیشابور با بازدهی ۶درصدی بازگشایی شد قنیشایی که پس از تعدیل مثبتش و شفاف سازی در خصوص عدم تغییر سود فعلی با رشد نه چندان بالایی همراه شد سهم میتواند در صورت مثبت شدن جو قندیها تا قیمتهای ۱۸۰ تومان با رشد قیمتی همراه شود

بهنظر در این  گروه  در سهم های باقی مانده  قلرست  وضعیت  بهتری را دارد  .

 

فولادیها و چشم انداز خوب !!!

فولادیها با چشم انداز خوبی برای سال اینده همراه شده اند گزارشات ۹ ماهه سهام این شرکت ها با رشد خوبی و تعدیلات مثبت همراه بود همین امر سبب شده تا انتظارات اتی از سهام فولادیها در حال افزایش باشد

فولاد هرمزگان علی رغم گزارش ۹ ماهه ضعیفش و ادامه روند زیاندهی با رشد قیمتی به دلیل حمایت سهامداران حقوقی همراه و کم کم به سمت قیمتهای ۲۲۰ تومانی حرکت میکند سهامداران شرکت برای سال جاری رسیدن به نقطه سربه سر و برای سال اینده رسدین به سود مناسب را از این غول فولادی انتظار دارند

فولاد الیاژی ایران با رشد قیمتی به استانه قیمتهای ۲۲۰ تومانی رسید سهم طی این مدت رشد قیمتی چندانی نداشته و با بازدهی تنها ۱۵ درصدی همراه شده است شکست قیمتهای ۲۲۰ تومانی میتوان انتظار رشد ادامه دار سهم تا قیمتهای ۲۴۰ تومان را داشت

فخوز در حال شسکت قیمتهای ۳۶۰ تومان است هدف نهایی سهم قیمتهای ۴۰۰ تومانی می باشد که ارام ارام به قیمتهای فوق دست خواهد یافت فخوزی که پتانسیل رشد بیشتر عایدی در سال جاری را داراست و برای سال اینده نیز میتواند به سود محدوده ۶۰ و حتی بالاتر دست یابد برخی از سهامداران شرکت سودهای بالای ۷۰ تومان را مطرح میکنند

گزارش شرکت خوب بوده  برای فخوز به نظر روهای بهتری را می توان دید . گزارش تولید  و فروش فخوز نشان  می دهد در نرخ  ها  هنوز نرخ  بالای ۱۵۰۰ است ولی از نظر تولید و فروش با  کاهش نسبت  به اذر ماه مواجه ایم و  در حالی که در ۳ ماهه  سوم  میانگین  فروش ۴۴۴ میلیارد تومان در دی ماه  ۴۵۳ میلیارد فروخته است  .  گفته می شود  صادرات  شرکت  رونق گرفته

گزارش فولاد هم  رسیده است و به نظر فضای این  گزارش نسبتاض مثبت  است  فردا در مورد  او هم  قوی تر صحبت  می کنیم  .

تعدیل مثبت روند منفی!!!

در پالایشی ها روند برعکس شده است سهام این گروه تعدیل مثبت میدهند و روندشان باز منفی میشود ظاهرا بازار انتظارات بالاتری از پالایشی ها داشته و پالایشی ها در گزارشات ۹ ماهه خود فرصت پاسخ گویی به این انتظارات را دارند

شتران با تعدیل مثبت خود نشان داد راه برایتعدیل مثبت باز و شرکت توانایی تعدیل مثبت خوبی در گزارشات بعدی خود دارد اما بازار که انتظارش اعلام سود فراتر از تعدیل مثبت ۱۰ درصدی بود به این تعدیل مثبت روی خوش نشان نداده و شتران همچنان در قیمتهای ۲۷۰ تومان در نوسان بود

پالایش نفت بندرعباس باز هم میل به افت قیمتی تا کف کانال خود یعنی قیمتهای ۳۶۰ تومان نمود شایعه شدهشرکت در ۲۲ بهمن از طرح بنزین سازی خود رونمایی و تعدیل مثبت ۳۰ درصدی در گزارش ۹ ماهه خود اعمال خواهد کرد

پالایش نفت لاوان به قیمتهای نازل ۱۱۰۰ تومانی رسید گزارش ۶ ماهه شرکت نشان از رسیدن به سود حداقلی چند تومانی داشت در گزارش ۹ ماهه به نظر میرسد وضعیت سوداوری شرکت بهبود داشته باشد

در این  گروه خبرهای صادرات  برای شبندر می تواند خبر بسیار خوبی باشد ولی بازار به  گزارش های این  گروه  به هیچ وجه  اعتمادی ندارد  .

چهارگوشه بازار!!!

بالاس از حمایت خود روند برگشتی را تجربه کرد شرکت به زودی افزایش سرمایه خوبی را در جهت کاش هزینه های مالی و تامین مالی اجرای برخی پروژه ها اجرایی خواهد کرد مضافا اینکه مطالبات شرکت در قالب اسناد خزانه اسلامی در حال پرداخت است به نظر میرسد سهم هدف قیمتی ۹۰۰ الی ۹۲۰ تومانی دارد

با عرضه های سنگین امروز به نظر میرسد ایران ارقام فردا در قیمت های ۵۴۰ تومانی به تعادل برسد این سهم در صورت قرارداد مناقصه خودپردازهای بانک تجارت توانایی رشد سوداوری و قیمتی خوبی دارد اما در این بین باید به رشد قیمتی سهم نیز توجه داشت به نظر این  سهم  را  مراقب باشید  نمی تواند  مبنای تحلیلی برای این  رشد داشته  باشد  .

اعجوبه بازار امروز صدرا بود که با خبر مثبت شدن تراز مالی شرکت با جهش قیمتی همراه شد سهم در حالی رشد قیمتی ۴۲ درصدی را تجربه کرد که قیمت بسته شدنش بالای ۲۰ درصد رشد را ثبت و نشان از احتمال رشد قیمتی سم طی روزهای اتی دارد صدرایی که قیمت های سنگین بالای ۴۰۰ تومانی را هم به خود دید . گفته می شود  به  زودی شفاف سازی سهم میرسد و سهم  این  موضوع  را  باید  در صورت های مالی خود  نشان  دهد  .

زمزمه  افزایش سرمایه  سنگین  ۷۰۰% در مهرام شنیده م شود  این  سهم  غذایی را  بهتر است  بیشتر زیر نظر داشته  باشیم  .

ارفع  ۲۴۱ ریال  اعلام  کرده است سهم  در ۳ ماهه  سوم  در حالی ۲۲۵ میلیارد تومان  فروش زده است که میانگین  نرخ  فروش محصولات  به  ۱۳۵۰  رسیده است  موجودی فروش خوبی را نیز دارد  به نظر در ۳ ماهه  اخر نیز عملکرد خوبی را داشته  باشد  .  به نظر ارفع  را  باید  سازمان  کمی باید  مدیران  این  شرکت  را تحت فشار قرار دهد  بارها  روی سود  کم تاکید می کردند  . وقتی سهم ۹ ریال  سود اعلام کرده  بود  و در ۶ ماهه  ۴۴ ریال  را محقق کرده  بود . سهم در ۳ ماهه  سوم  ۲۷۷ میلیارد ریال  سود  عملیاتی داشته است ولی نکته  بسیار مهم  این  است  که  هزینه  مالی را کنترل کرده و ۲۲۹  ریال  به ازای هر سهم  محقق کرده است  .  به نظر سود  ۴۰۰  ریالی برای ارفع که مدت ها  قبل گفتیم  محقق شود  .   سهم در ماه دی نیز با  فروش نزدیک  به  ۱۰۰ میلیارد تومانی و نرخ  فروش بالای ۱۴۳۰  یک  رکورد  خوب زده است  ولی نکته  قابل تامل این  است  که در سال ۹۶ این  شرکت  اگر دلار کم  نشود و شمش بالای ۱۳۵۰  بماند  می تواند  ۸۰۰ ریال  به  راحتی سود  داشته  باشد  . به نظر باید منتظر خبرهای قوی تری از سهم  بود  .

 

در پتروشیمی ها  گزارش شیران  ان  طور که  نشان  دهد  ادامه  روند خوب گذشته است  نبود ولی بد هم  نبود گفته  بودیم  این  سهم  را  به  شدت  زیر نظر داشته  باشید  عملکرد  دو  ماه  ابان و اذر واقعا  خوب بو در دی ماه  فروش به  ۳۲۵ میلیارد رسیده است   در صورتی که  میانگین  فروش ۲ ماه اذر و ابان  نزدیک  به  ۵۸۵ میلیارد ریال  بود

در حالی که مارون در مهر و ابان  حوالی ۳۵۰  میلیارد (میانگین ) و در اذر کمی بیش از ۴۰۰ میلیارد فروش داشت  در دی ماه  با  رشد خوبی در فروش عدد  فروش به  ۴۳۷ میلیارد رسیده است  ادامه  روند  خبرخوبی برای سهم  است

در این  گروه  شکربن و شدوص هم  شرایط خوبی دارند  . شکربن  که  به تازگی ۱۲% تعدیل سود  زده است  روند  فروش دی ماه نیز ۱۰ میلیارد بوده است و بهتر شده  به  طور کلی نیمه دوم و سه  ماهه  سوم  وضعیت  شکربن از نظر فروش بهتر بود  ولی نکته  بسیار مهم  رشد نرخ  فروش شکربن  است که  از ۲۵ میلیون  ریال  به  نزدیک  ۳۴ ملیون  ریال  رسیده است و اتفاق بسیار خوبی برای سهم  است  . این موضوع در مورد  شدوص نیز صدق می کند  به نظر شکربن  فضای خوبی را  برای تعدیل خواهد داشت اگر افزایش نرخ  همین  باشد بهای تمام  شده  را  کمی کنترل کند  به نظر حتی اعلام  سود  حوالی ۳۰۰  ریال  برای سال ۹۶ شرکت دور از انتظار نیست  .

در شدوص نیز  عین  این موضوع  افزایش نرخ  تکرار  شده است و به  وضوح  مشخص است در سود  سال  بعد  موثر است

با این  دو حرکت  مسیر نوسانی این دو  مشخص شده  به نظر کم کم وپترو  نیز به هوای این دو سهم  رشد  خواهد کرد او  را نیز زیر نظر داشته  باشید  .

در گروه  دارو  دالبر هم یکی از شرکت های خوب دارویی است . گزارش ۸ ماه دالبر نشان می داد در ۸ ماهه شرکت ۲۰۹ میلیارد تومان فروخته است که ۶۸% در ۸ ماهه است . در مهر و ابان فروش ۵۷ میلیارد تومان بوده که نشان می دهد روند فروش خوب پیش می رود در اذر ماه نیز فروش شرکت معادل ۲۸۳ میلیارد ریال بوده است جمعا ۸۶ میلیارد تومان فروش زده است . سهم در ۹ ماهه موفق به  تحقق ۱۲۹۸ ریال  شده است که  بیش از ۳۴% از مدت  مشابه  سال  قبل بیشتر است   ۸۰% پوشش ۹ ماهه  سهم  است.  در دی ماه نیز فروش شرکت  ۲۷۱ میلیارد ریال  است  به نظر با همین  جریان پیش رود در ۱۲ ماهه  یک  تعدیل ریز دارد

دتماد نزدیک به ۱۵ میلیارد تومان فروش دی ماهش بوده با همین مختصات پیش برود به نظر گزارش ۳ ماهه چهارم خوبی را خواهد داشت

برخی مدام از رونق مسکن  صحبت  می کنند  امروز در خبرها  داشتیم  رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک کشور خبر داده
از ابتدای سال حجم معاملات مسکن با کاهش روبرو و این میزان در آذر و دی در مقایسه با سال گذشته ۵۰۰ درصد کاهش یافته است.

امروز لخزر کمی مثبت  بود  . در لخزر نیز سهم  ۱۰۸۵ ریال  سود داشت و در ۶ ماهه از نظر عملیاتی افتضاح  عمل کرده  بود و در غیر عملیاتی فقط با  کمک  سود  زیر مجموعه ها  موفق به  پوشش ۲۴% از سود  شده  بود  . در این  سهم  ولی جالب است در ۹  ماهه  درست است  که اندکی تعدیل می دهد و سود  را  به  ۱۰۲۰  ریال  میرساند ولی با  تحقق خوب سود عملیاتی نسبت  به  ۶ ماهه اول مواجه  شده و در مجموع موفق به تحقق ۷۰% سود می شود

امروز تایرا  باز شد تایرا واقعا ً در قیمت های مفتی باز شد  . در مورد  این  سهم  گزارش ۹ ماهه شرکت  معرکه  بود  در مورد  این  سهم  سود  سود  ۳۳۶ ریال  بود که  با  گزارش فعلی سود  به  ۴۰۱ ریال  رسیده است . جالب است در ۶ ماهه  سود عملیاتی ۱۴۱ میلیارد ریال  بود در ۳ ماهه  سوم  این  عدد  به  ۲۰۹  میلیارد ریال  رسیده است  . در این  سهم  گزارش مهر که  رسید  با  فروش ۷۱ میلیاردی همه  را  شوکه  کرد  در ابان  نیز فروش به  نزدیک  ۷۳ میلیارد رسیده است  یعنی همین  دو ماه  نزدیک  به  ۱۴۵ میلیارد تومان  فروش داشته است  در حالی که در ۶ ماهه  فروش ۲۴۵ میلیارد تومان  بوده است در اذر ماه  فروش کمتر بود و ۴۶٫۷ میلیارد تومان  فروش زد تا در مجموع  ۳ ماهه  اخیر بیش از ۱۹۱ میلیارد تومان  فروش داشته  باشد  .   فروش بسیار خوب  در ۳ ماهه  و نیمه دوم  نشان  می دهد  که تعدیل سود  ۱۹% می تواند  جالب باشد  .  تلفیق سهم  نیز ۴۹۹ ریال  است  . تایرا  در دی ماه  گفته است  ۱۰۹ میلیارد فروش داشته است  البته  بخش مهمی در تارکتور ۴۷۵ از موجودی قبلی بوده ولی به هر حال  فروخته است  . دقت کنید کل فروش ۳ ماهه  سوم  که  بسیار خوب بود  به  ۲۰۰  نمیرسید ! به نظر این  رویداد نشان  می دهد  تایرا در این  قیمت ها  یک  جک خنده دار است به نظر خرید  با دید کمی صبر خوب است

سر اخر در گروه خودرو  به نظر فردا  کمی بهتر این  گروه  را  بخرند  .  خدیزل را  دقت کنید  مهر ماه  ۱۰  میلیارد فروش داشت  بعد در آبان  ماه  فروش ۲۱ میلیارد تومان  شد و در آذر ماه  فروش به اوج  ۴۸ میلیاردی رسید  . در دی ماه  روند  فروش خوب خود را  تکرار کرده و به  ۵۰ میلیارد تومان  نزدیک  شده است  .

خپارس را در حالی گزارش نوشتیم  که  در ۳ ماهه  سوم  فروش به  ۱۲۱۰۲ میلیارد ریال  رسیده است یعنی به  طور میانگین  بالای ۴۰۰  میلیارد در ماه  فروش داشته است  گزارش دی ماه  شرکت  ۴۲۶ میلیارد تومان  فروش را نشان  می دهد  این  یعنی سرعت  فروش خپارس کم نشده و این  نکته  بسیار خوبی است  در این  گروه  به نظر برای اولین بار طی مدت اخیر در ۹ ماهه  خپارس نزدیک  به  ۳۰  ریال  سود داشته  باشیم

فردا  مفصل در مورد گزارش خودرو  صحبت  می کنیم  کمی زودتر هم  خلاصه  وار در کانال  مطالب خودرو  را  مرور خواهیم  کرد  .

 

 

گروه تحلیل گری بتا سهم

۴ بهمن    ۹۵

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم