خبرهای مهم موثر در بازار که …
در ایام نوروز نیز سعی می کنیم مهم ترین خبرها را به اطلاع شما عزیزان برسانیم . هر چند خلاصه و مختصر اما سعی می کنیم هر روز در ایام تعطیل مطلبی را خدمت شما بزرگواران ارائه کنیم .
از روز ۲۹ اسفند آغاز می کنیم که کریمه و روسیه نیز جالب توجه بودند و کم کم جلو می رویم …
تیتر یکی از خبرگزاری ها در این زمینه جالب بود …
تهدید بی سابقه روسیه: ممکن است موضع مان در مذاکرات هسته ای ایران تغییر پیدا کند/نمی خواستیم از این اهرم فشار استفاده کنیم
در این نوشته آسوشیتدپرس نوشت: روسیه با اعلام آمادگی برای تغییر موضع خود در مذاکرات هسته ای ایران وارد قمار خطرناکی در جهت مقابله با تحریم ها علیه مسکو شده است. پس از آنکه اوباما روز دوشنبه ۱۱ مقام روس و اوکراینی را تحریم کرد، سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه روز چهارشنبه به خبرگزاری اینترفکس گفت که این کشور ممکن است موضع خود را در مذاکرات بر سر برنامه هسته ای ایران تغییر دهد. واقعاً کریمه جریان جالبی را در جهان ایجاد کرده است .
از سوی دیگر تحولات مذاکرات ژنو نیز جالب است .
ظریف اعلام کرد که ۲ نشست بسیار موفق داشتیم و هم او هم رییس مهور اعلام کردند که امیدوارند موضوع در مرداد ماه حل و فصل شود . سید عباس عراقچی ، معاون حقوقی و بینالملل وزارت امور خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای کشورمان با ۱+۵ درباره مذاکرات صورت گرفته اخیر در وین نیز، گفت: در مسیر خوبی قرار گرفتهایم، مهم این است که مسیری که دو طرف توافق کردهاند مسیر درستی است و همچنین اراده لازم هم از سوی دو طرف در این مذاکرات وجود دارد. محمد جواد ظریف پس از پایان مذاکرات هسته ای وین ۲، طی کنفرانس خبری مشترک با کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اظهار داشت: در دو روز گذشته ما بحث های محتوایی و جدی و مفید درباره برخی مسایل از جمله غنی سازی، راکتور اراک و همکاری های صلح امیز هسته ای و تحریم ها داشتیم. بخش زیادی از تحریمها امکان دارد در ادامه گفتگو ها برداشته شود و با توجه به توافقنامه ژنو، تاریخ لغو تمام تحریمها آخر جولای (۸ مرداد)خواهد بود و اگر این اتفاق نیافتد کارها اجرایی نخواهد شد. کاترین اشتون نیز گفتگوها با ایران مفید ارزیابی کرد و از برگزاری ادامه مذاکرات در ماه آوریل آینده خبر داد. وی گفت: بر اساس چارچوبی که داشتیم گفتوگوهایمان خیلی مثبت بود. درباره غنی سازی و راکتور اراک و همکاری های غیر اتمی و تحریمها صحبت کردیم. البته تبریک سال نو اشتون نیز کار جالب توجهی بود . این موارد نیز خبرهای خوبی برای بازار بود که سال ۹۳ را برای بازار خوش یمن آغاز می کند .
پس از ان به پیام نوروزی اوباما رسیدیم …
ابتدا اوباما در این پیام کمی تند رفت و گفت من از زمان آغاز ریاست جمهوری ام فرصتی را به ایران ارائه داده ام – که اگر به تعهدات بین المللی اش عمل کند، رابطه ای نو بین دو کشورمان می تواند وجود داشته باشد، و ایران می تواند بازگشتن به جایگاه راستینش در میان جامعه ملل را آغاز کند.سپس از موضع نرم تر به سراغ انتخابات و انتخاب روحانی رفت . سال قبل زمانی که شما – مردم ایران – دکتر حسن روحانی را به عنوان رئیس جمهور جدیدتان برگزیدید، صدای خودتان را به گوش رساندید. او در مبارزات انتخاباتی اش به تقویت اقتصاد ایران، بهبود زندگی مردم ایران و تعامل سازنده با جامعه جهانی تعهد داد – و او با حمایت قوی شما انتخاب شد. من پائیز گذشته با رئیس جمهور روحانی گفتگو کردم. آن اولین گفتگوی یک رئیس جمهور آمریکا و یک رهبر ایرانی از سال ۱۹۷۹ بود. من احترام عمیقم را برای مردم ایران به رئیس جمهور روحانی منتقل کردم، همانطور که او احترامش را برای مردم آمریکا ابراز کرد. و من به وی گفتم، ما می توانیم به اختلافات جدی میان حکومتهایمان بپردازیم، بی اعتمادی را کاهش دهیم و حرکت فرای تاریخ دشوارمان را آغاز کنیم.
این صحبت ها موارد کمی نیست که بتوان راحت از کنار ان گذشت .
او در مورد توافقات پیش رو نیز تاکید کرد . من به دیپلماسی پایبندم چراکه معتقدم زمینه برای یک راه حل عملی وجود دارد. بالاترین مقامات ایران، از جمله رهبر ایران آقای خامنه ای، گفته اند که ایران در حال ساخت سلاح هسته ای نیست. پس چنانچه ایران گامهایی معنی دار و قابل تائید بردارد که به دنیا ضمانت دهد برنامه هسته ای اش تنها برای مقاصد صلح آمیز است، امکانی برای رسیدن به یک توافق وجود دارد.
این پیغام بازخورد زیادی در کشور داشت و به نوعی لحن مدیران ما را نیز می تواند مسالمت جویانه تر کند . در کنار ان ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا نیز در پیامی به مناسبت عید نوروز نسبت حل اختلاف نظرها با ایران اظهار امیدواری کرده است. آقای هیگ گفته است که اختلافها با ایران هنوز حل نشده اس، اما بریتانیا به بهبود روابط با ایران امیدوار است.
جان کری نیز صحبت های جالبی را داشت . جان کری وزیر خارجه آمریکایی در گفتگویی با اشاره به داماد ایرانی تبار خویش – بهروز والاناهید – گفت که خواهرش قبل از انقلاب در مدرسه ای در ایران خدمت می کرده است. وزیر امور خارجه آمریکا در بخش دیگری از سخنانش، و در پاسخ به سوالی درباره فتوای آیت الله خامنه ای در منع تولید و استفاده از سلاح اتمی گفت: احترام زیادی برای فتوای آیت الله خامنه ای قائلم. او در مورد مذاکره با ظریف نیز صحبت های جالبی را داشته است .
آقای ظریف آدمی صریح و بسیار رک است. موضع خود و کشورش را به خوبی توضیح می دهد. من این را درک می کنم. ما باید راهی به سوی اشتراک مواضع مان بیابیم. ما با موفقیت و به شکلی موثر در مرحله اول مذاکرات مربوط به برنامه هسته ای مذاکره کردیم و او به خوبی دیدگاههایش را منعکس کرد. در پایان ما به توافقنامه ای معقول و متعادل و قابل تامل دست یافتیم که ما را به سوی تصمیم های نهایی سوق می دهد که طی سه ماه و نیم پیش رو باید گرفته شود. زمان می گذرد. ما دوره ای شش ماهه داشتیم که دو ماه و نیم آن گذشته است و انجام تصمیم های بزرگی را پیش رو داریم.
همزمان خبرهایی را داشتیم که برخی تحریم های هوایی و هواپیمایی لغو شد .در همین راستا وزیر راه و شهر سازی از خرید ۳ هواپیما در چند هفته آینده خبر داد .
اما فصل الخطاب خبرهای سیاسی و اقتصادی را رهبری در مشهد بیان کردند که مهمترین بخش صحبت های ایشان بخش های مهمی بود که از اقتصاد و حمایت از تولید ملی صحبت کردند .
حرف من خطاب به ملت ایران این است که باید مقتدر شد. اگر ملتی قوی نباشد باجگیران عالم از او باج میخواهند و به او اهانت می کنند و اگر بتوانند زیر پا او را لگد می کنند. این پیام اول بود که باید قوی شد . این قدرت را ایشان در ۳ چیز خلاصه کردند که مهم ترینش اقتصاد بود . ایشان تاکید کردند که قوی شدن یک ملت فقط به این نیست که تسلیحات جنگی پیشرفتهای داشته باشدالبته تسلیحات هم لازم است اما فقط با تسلیحات هیچ ملتی قوی نمی شود. من وقتی نگاه می کنم سه عنصر را پیدا می کنم که دو عنصرش همین دو نکته ای است که در پیام عرض کردم. این سه عنصر اگر مورد توجه قرار بگیرد ملت قوی می شود. یکی اقتصاد، دیگری فرهنگ و سومی علم و دانش.
در حوزه سیاسی به نظر میرسد خبرها بد نیست و اتفاقاً خبرهای امیدوار کننده ای به گوش بازار رسیده است .
اما در خبرهای اقتصادی و بورسی و جهانی …
افت قیمت شمش طلا به ۱۳۳۴ ، کاهش قیمت اوره به ۳۸۰ دلار ، در بازارهای جهانی رشد قیمت نفت و نزدیک شدن به مرز ۱۰۰ و همچنین رشد قیمت مس به محدوده ۶۴۹۰ دلار ، روی به ۱۹۴۷ و سرب به ۲۰۶۰ دلار که کمی خیال بازار را راحت تر کرده است .
در سایر خبرهای اقتصادی برنامه کنترل تورم و ثبات در بازارهای بورس ، مسکن و ارز مهم ترین دستور کار دولت اعلام شد . همچنین رونق اقتصادی در سال ۹۳
و اما در خبرهای بورسی اعلام رسمی فروش مارگارین توسط صافولا و احتمال تعدیل سنگین این سهم و وبشهر نکاتی است که مورد توجه است و نشان می دهد صف وبشهر بی دلیل نیست .
خرید ۵۰-۵۰ تاپیکو و نفت در خلیج فارس به نظر تاپیکو را مورد توجه قرار می دهد .
شایعه عرضه سیدکو در فروردین در بازار قوت گرفته است .
واتی به سود ۱۵۲۵ ریالی رسیده است .
غالبر سود خود را با ۳۲% کاهش نسبت به سال ۹۲ مبلغ ۲۲۲ ریال اعلام کرده است .
داسوه سود خود را برای سال ۹۳ مبلغ ۱۹۶۴ ریال اعلام کرده است .
سفارس سود خود را از ۳۴۵ به ۵۱۰ ریال افزایش داده است .
وبانک ۴۶ میلیارد ریال سود فروش سرمایه گذاری ها در اسفند شناسایی کرده است .
سیمان هرمزگان در فصلی که کمترین فروش سیمانی ها رقم می خورد سود خود را که ۲۵۱۲ ریال اعلام کرده بود در گزارش ۳ ماهه موفق به تحقق ۷۵۷ ریالی شده است . نکته مهم این است که پوشش سود عملیاتی ۲۶% بوده است و البته گفته می شود برای تعدیل سود مثبت متوقف شده .
گروه تحلیل گری بتا سهم
۲ فروردین۱۳۹۳