گزارش بازار سه شنبه ۱۵ اسفند ۹۱

اسفند ۱۵, ۱۳۹۱

گزارش بازار سه شنبه ۱۵ اسفند ۹۱

رحم کن …

گزارش بازار – بتاسهم ۱۵:۵۰  امروز سه  شنبه  ، فروشنده های بازار رحم مروت سرشان  نمی شد و  با  ریزش سنگین در نماد ها و فروشنده های افراطی و عجیب مواجه  بودیم . امروز می گشتیم  تا دلایل ریزش بازار و برخی نماد ها  را  پیدا کنیم که چیزی به دست نمی امد . از یک  سو خبرهای سیاسی خوب است اما از سوی دگر ریزش دلار متوقف شده و در ۳۲۰۰و ۳۳۰۰  بازی می کند در سوی دیگر خبرهایی از تعدیل مثبت  برخی شرکت ها  به  گوش میرسد و در کنار ان  زمزمه های توقف چند  شرکت  برای تعدیل بازهم  نمی توانست مانع این  فشار فروش شود .

اما می خواهیم  صحبتی با  عزیزان  داشته  باشیم در مورد جو بازار و پیش بینی برای روز های آتی . در این که عواملی در ریزش بازار ما موثر بودند  شکی نیست  . فشار فروش اخر سال  و تمایلات خاص برخی عزیزان برای نقد کردن  پول چه از حقیقی ها و چه حقوقی ها  فشار فروش را  زیاد کرده  بود در سوی دیگر تحولات  خاص بازار را نیز باید در نظر داشت  که  بودجه  شرکت ها ، هدفمندی، بهره  مالکانه  ،نرخ خوراک و … در کنار ان قرار داشت  در سوی دیگر زمزمه عرضه هلدینگ خلیج  فارس نیز مهم  بود که  باعث تنش و فشار فروش در بازار شده  بود اما این  ریزش تا کجا ادامه خواهد داشت  ؟

این پرسشی است  که  باید از دو منظر به  ان  پاسخ  داد . یکی تکنیکالی و دیگری بنیادی . از نظر تکنیکالی ریزش شاخص تا  نقطه  ۳۶۵۰۰ و ۳۶۶۰۰ منطقی است و این نقطه مرزی است که  فیبو ها  فعال  شده  و افت  بیش از این  را  جلوگیری می کنند یعنی در واقع  یک  افت  ۳۰۰  تا  ۴۰۰  واحدی دیگر ممکن است رخ  دهد . اما از نظر بنیادی . عدم  ریزش دلار، رشد بازارهای جهانی، خبرهای مثبت از برخی تعدیلات  مثبت ، و از همه مهم تر رسیدن  قیمت ها  به  نقاط جذاب بنیادی از عواملی است  که می تواند  فردا  را  از این  فشار فروش خلاص کند . ریزش این  چنینی قیمت ها ، دراین  مقطع  با این نرخ دلار کمی عجیب است و به نظر میرسد باید شرایط بازار ریزش سنگین تری را  تجربه  نکند .

ببینید  عزیزان این یک  تحلیل است  ممکن است  رفتار بازار طور دیگری اقدام  کند و اصلاً نتیجه نیز شکل دیگری داشته  باشد این  فقط یک  پیش بینی است که با توجه  به  سابقه و جو بازار و همچنین بر پایه  تکیه  بر تحلیل های مختلف به دست  امده است .

اما  انچه در بازار مشخص است این  بوده  که  بدن  بی رمق نماد ها از فروشند های افراطی هم  خالی شده است  اما خریداری برای ترمیم چهره  بازار نیست  . خریداران  جرات خرید ندارند و ترجیح می دهند نقدینگی را در دستان خود داشته و در قیمت های بهتری در بازار فعالیت  کنند .

اما در این  فشار از همه جا و از همه چیز بازار امروز بازهم  منفی بود و این  باز فشار منفی حتی امان نمادهایی که دیروز برای دلخوش بودن  کمی مثبت شده  بودند  را گرفت  . در مورد هر دو گروه خودرو و بانک  صحبت  می کنیم اما هنوز بازار به این  دو اعتقاد  بنیادی راسخ  ندارد  . البته  بازی بد بازیگران  انها نیز موثر است  .

اما در بازار امروز چه خبر بود و فردا  چه می شود …

مطابق معمول بازار امروز با منفی نسبتاً کم  آغاز کرد در نیم  ساعت  اول همه در فروش مردد بودند که کم کم  سر و کله  فروشندگان  بیشتر پیدا  شدو  از ساعت ۹.۳۰ تا  ۱۰.۳۰ بازار با  فروشنده های اساسی مواجه  بود اما  آغاز بازی شپاس و جمع  آوری او ، توقف شازند و شایعات  از تعدیل مثبت  سهم و همچنین خبرهای توقف شراز و بورس کالا و ثبات  روند دلار باعث شد  تا  کمی بازار خود را جمع و جور کند اما  افت  ناگهانی قیمت دستوری نرخ مبادله ای و تحولات ادامه  بازار و جو شدید عرضه بازهم فشار روی بازار را  بیشتر کرد تا  بازار امروز نیز در ادامه  منفی بسته  شود و با کاهش به کار خود پایان  دهد .

برای بازار فردا  انتظار داریم اول وقت  فشار فروش باشد  اما  رفته  رفته  شرایط بهبود  یابد البته  تمام  این موارد  یک پیش بینی بوده  اما  به هر حال  بازار فردا نمی تواند  با این  پی به ایها و این  شرایط اینقدر منفی بماند .

در مورد  شاخص بسیاری معتقدند  تا  سیکل کاهشی شاخص که  ۳۶۶۰۰ و ۳۶۵۰۰ را هدف گرفته تکمیل نشود  حرف از برگشت  واژه ای بیگانه است .

و حالا  در مورد یک  اتفاق مهم  در حاشیه  بازار …

عرضه هلدینگ  خلیج  فارس که  بازهم  مطرح شده است .

 همه می دانیم که  عرضه این شرکت  که حدود  ۷۰ تومان  سود  را  اعلام کرده است با قیمت  حتی ۲۷۰ و ۲۸۰ تومانی نقدینگی بیش از ۴۰۰  میلیارد تومانی را نیاز دارد که  برای اخر سال  بازار سخت  است  . به نظر میرسد عرضه  خلیج  فارس در اخر هفته  اسفند  از نظر فشار مالی بعید است. مشکلاتی نظیر عدم  ثبت افزایش سرمایه ، پیش بینی سود ، حسابرسی صورت های مالی بندرامام  و … از مهم ترین موارد  اختلاف بورس  و خصوصی سازی است  . نکته جالب این  است  که خصوصی سازی اصرار زیادی به  عرضه دارد  در صورتی که وزارت نفت و بورس ان را  به  سال ۹۲ موکول می کنند . به هر حال  این  شرکت نیز به تنهایی خود  بر بازار موثر است . گفته می شود  ممکن است  ۳% عرضه در سال ۹۱ و  ۲% به  شکل خرد در سال ۹۲ باشد .

 و اما  سری به حاشیه های مهم  بازار می زنیم …

در مسائل سیاسی رهبری صحبت  کردند و حرفی از مسائل اخیر نبود  در بحث هسته ای اما  گفته می شود اژانس هم  به  استقبال  طرح  ۱+۵ رفته است و خواستار بازدید از پارچین  بوده  . به نظر میرسد ایران می خواهد  از کارت پارچین  درست و دقیق استفاده  کند . اظهارات مقامات  امریکایی در مورد ایران  نیز جالب است که ادبیات  انها  نرم  تر شده است  . امروز وزیر اقتصاد هم  اعلام  کرد  که با توجه به افزایش عرضه ارز در مرکز مبادلات ارزی و کاهش فشار تحریم‌ها، نرخ ارز در بازار کاهش یافت. که  البته  بر خلاف گفتار وزیر نرخ دلار رو به  صعود گذاشت .

در حوزه  سیاست  داخلی گفته می شود که رقبا کم کم  برای انتخابات  خود را  اماده  می کنند  . زمزمه هایی شنیده می شود که انتخابات  بین  خاتمی،مشایی  و قالیباف خواهد بود و انها هستند که رقابت  جدی دارند . امروز در مجلس خبرگان هم تمایل برای تغییر نسبی چهره اصولگرایان در انتخابات  نیز به چشم می خورد .

بررسی لایحه  بودجه  و کمک به  برخی شرکت ها که در بودجه  با  افزایش هزینه  و یا  کاهش درامد  از مهم ترین رویداد هاست  . افت  اکثر کالاهای موزای نظیر ماشین ، سکه ،دلار  و به  زودی ملک  می تواند  بر بازار بورس اثر مثبت  داشته باشد . البته این  افت خیلی جدی نیست و بیشتر با  رکود همراه است  .و اما دلار …

 دیروز در برخی صرافی ها  صفوف فروش برای فروش سکه و دلار جالب توجه  بود . همین  امر باعث شده  بود  تا در برخی معاملات  دلار تا  ۳۱۰۰ و ۳۰۵۰  نیز از مردم  خریداری شود . برخی معتقدند که دلار در ۳۲۰۰ حمایت جانانه ای دارد که  امروز دراین  نرخ ها ایستاد  و حتی به  بالای ۳۴۰۰  نیز بازگشت   که اثر خوبی در روحیه  بازار فردای ما دارد .

اما در بازارهای جهانی شاهدیم که رشد جی دی پی چین  به  کمک  بازارها  امده  و با افزایش اکثر شاخص ها و نماگر ها  مواجه  بودیم که نفت در ۹۰  دلار ، طلا در ۱۵۸۱  و شاخص ها  نیز در پیک  صعود  بودند . در سوی دیگر در بازار فلزات  مس به ۷۸۰۰ نزدیک می شود و برخی بانک ها نیز از صعود مس صحبت  می کنند روی هم در قیمت های ۲۰۲۰ دلار باقی ماند تا  واکنش خوبی را نشان  داده  باشد .

در کنار این  خبرها  اما  شاخص تاب تحمل نداشت و ریخت . امروز ۳ نماد مخابرات ، پاسارگاد و پارسیان برای حفظ شاخص تلاش می کردند اما از ان  سو طبق معمول نماد های منفی زیاد بودند . فولاد ، غدیر، کچاد،پارسان،ومعادن،پردیس و مس از مهم ترین  شرکت هایی بوده  که  شاخص را  با کاهشی ۱۸۵ واحدی به کانال ۳۶ هزار واحد  هل داده و در محدوده  ۳۶۹۵۰ واحد قرار داد .

فرشته ها باز میگردند؟!

در بازار امروز توقف نماد پالایش نفت شیراز برای ارائه بودجه سال ۹۲ که طبق شنیده ها با تعدیل مثبت خوبی نیز همراه میباشد باعث برگشت روند بازار پالایشگاه ها شد .

امروز در پالایشگاه ها  یک  اتفاق مثبت  افتاد و ان هم  توقف نماد  شراز بود که  برای سود  سال ۹۲ و اعلام  سود  احتمالی بیش از ۸۵۰ ریال متوقف شد . دیروز شنیده می شد  که  زیر مجموعه های پارسان در حال جمع  آوری صفوف فروش شبریزو شراز بودند . بی شک  بازی که  برای ذوب در جریان  است  برای شراز نیز رخ می دهد  و قیمت  شراز تا  قبل از معامله  بلوک مدیریت می شود . شاوان نیز چنین شرایطی را دارد هر چند  امروز سهم  مثبت بود اما  او نیز تحولات بودجه  را دارد  . در شبریز نیز از گروه تبعیت می کند . امروز پالای شنفت لاوان از قیمتهای منفی کامل به سطوح مثبت بازگشت به نظر میرسد از فردا شاهد صف خرید در این سهم پالایشگاهی باشیم لاوانی که با شایعه توقف نماد و تعدیل مثبت در گزارش پیشبینی سود سال ۹۲ خود مواجه میباشد . اما  ابهامات  بلوک  را دارد  و سهامداران  باید مراقب باشند .

اما  به هر حال به نظر میرسد صفوف فروشی در روز های بعد در کار نخواهد بود اما  کنترل قیمت  برای مدت  مدیدی در انتظار گروه  پالایشگاه است . شاید قیمت های منفی شبریز در محدوده  ۱۲۰۰۰ ریال  برای خرید منطقی باشد . امروز البته  شنیده هایی به  گوش میرسید که  تا  قبل از سال بلوک های شراز  و شاوان  عرضه  شود که در این  صورت اوضاع متفاوت بوده و بعد از بلوک  رفتار شراز دیدنی تر  خواهد بود . اگر کسی سهامدار سهم  است باید تا  معامله  بلوک هر دو صبر کند .

شایعه ای شیرین که تکذیب شد!!!

بانکیها پس از مدتها به واسطه شایعه فعال شدن مجدد سویفیت با اقبال بازار همراه شدند شایعه ای که توسط برخی از مسئولان تکذیب شد و بانکیها امروزبا فشار عرضه ها به تعادل رسیدند. البته تحریم ها نیز کمرنگ می شود اما نه خیلی که بتواند  تحول شگرف در سود  بانک ها ایجاد کند .

امروز بانک کارافرین در استانه قیمتهای ۱۶۰ تومانی با فشار عرضه ها به تعادل رسید وکاری که از نظر سوداوری در سطوح قیمتی بسیار خوبی قرار دارد و میتواند بازدهی خوبی را در بازه میان مدت را نیز به همراه داشته باشد سد قیمتی ۱۶۰ تومانی اگر در این سهم شکسته شود رشد قیمتی ۱۰ درصدی در انتظار وکار خواهد بود.

امروز بانک ملت اما در قیمتهای محدوده ۱۲۰ تومانی با عرضه های بسیار سنگینی همراه شد امروز شایعه عدم قبول دادگاه برای خروج نام این شرکت از لیست تحریمها باعث روند منفی در بانک ملت شده است چیزی که  بعید است تائید شود .

اما در نماد بانک سینا شایعات مثبت این بانک مبنی بر بازگشایی ال سی در این بانک و احتمال تعدیل مثبت سود سال ۹۱ به میزان ۱۰ درصدی نیز مانع از عرضه های سنگین امروز این نماد نشد و همچنان بانک سینا با فشار عرضه ها همراه بود بانک سینایی که نهایتا جای رشد تا قیمتهای ۱۴۰ تومان را دارد.

امروز گروه  بانک هم  رفتاری مشابه  گروه خودرو  داشت و سهامداران عمده  امان سهم  را از عرضه  بریده  بودند . از نظر بنیادی شرایط بانکی ها  کمی بهتر از خودروست حداقل انها  سود و تقسیم  سود دارند اما از نظر مالی انها نیز دچار مشکلاتی هستند . ثبات  سایر بازارها و کاهش ان ، هدایت  پول نقد به  سمت  بانک ها و بازگشایی سوئیفت  برای ملت و صادرات و سینا خبرهای مثبت  بانکی بود . هنوز خیلی زود  است  که  بگوئیم گروه  بانک برگشتی شده اما  ریزش انچنانی را نیز ندارد .

خودرویی که چپ کرد!

در بازار امروز خبر کاهش نرخ خودرو و تهدید رییس جمهور مبنی بر کاهش تعرفه واردات خودر به سطح ۱۰ درصد و شکل گیری روند کاهشی نرخ خودرو باعث شد تا امروزخودروسازها به خبرهای منفی خود واکنش نشان داده و با روند کاهش مواجه شوند. در این گروه خبرهای منفی و مثبت  با هم جمع  شده  بود چهره  گروه خودرو  را دیروز مثبت  کرد اما  امروز این  گروه نیز با عرضه  سنگین سهامداران خود منفی شد  . در این  گروه  سود  ۱۰ تومانی خساپا و خپارس جالب توجه  بود  اما در این  گروه مشکلات جدی وجود  دارد . تلاش خوبی برای کنترل قیمت خودرو  صورت  گرفته است و از سوی دیگر اجازه  رشد قیمت دیگر به  گروه خودرو داده نمی شود . کاهش نرخ ارز بیشتر اثر روانی بر این گروه داشته و بعید است  اثرات  مالی ان  را  به زودی مشاهده کنیم  . هنوز  هم  تاکید می شود برای سهامداری همچنان  ریسک  این  گروه  بالاست.

امروز سایپا با برگشت روند قیمتی و صف فروش سنگینی همراه شد به نظر میرسد باز هم شاهد افت قیمتی این سهم خودرویی به سطوح قیمتهای اسمی ۱۰۰ تومانی باشیم سایپایی که با شایعه احتمال کاهش ۲۰ درصدی  نرخ فروش محصولاتش مواجه میباشد که میتواند باز هم این شرکت خودروساز را برای سال ۹۲ نیز به مشکل بخورد .

اما گروه بهمن هم امروز با فشار عرضه ها به تعادل رسید البته خبهمن با توجه به وضعیت بنیادی مناسب خود جای افت بالایی را نداشته و به نظر میرسد فعلا در سطوح قیمتی ۱۴۰-۱۵۰ تومانی در نوسان باشد

اما خودروساز سنگین بازار یعنی ایرانخودرو دیزل هم با کاهش قیمتی امروز صف خریدش عرضه شده و به قیمتهای منفی نیز رسید .

معدنیها و کف های سرسخت!!!

در بازار امروزهمچنان نوسانات منفی در نمادهای معدنی ادامه داشت نوسانات منفی که قیمت سهام معدنی را به کف قیمتی سرسختی رسانده است و به نظر نمیرسد افت چندانی را شاهد باشیم و از همین روزها باید کم کم انتظار برگشت روند معدنیها را داشته باشیم

امروز چادرملو همچنان با نوسانات منفی به سطوح قیمتی ۱۰۵۰ تومانی رسید به نظر نمیرسد افت بیشتری در انتظار کچاد باشد به خصوص اینکه برخی از نمایندگان مجلس نیز از مخالفت با افزایش ۵ برابری بهره مالکانه و عدم تصویب طرح فوق در مجلس خبر داده اند کچاد نیز پتانسیل برگشت خوبی را در بازه میان مدترا دارا میباشد و البته تعدیل بهتر در گزارش ۱۲ ماهه  شرکت .

اما غول مسی بازار با توجه به روند کاهشی قیمت محصولاتش در بورس کالا به واسطه نوسانات منفی قیمت مس در بازارهای جهانی و افت شدید قیمت دلار در بازار ازاد همچنان با نوسانات منفی به قیمتهای ۶۰۰ تومانی رسیده است . البته  شایعه تعطیلی ۳ ماهه نیز وجود داشت که تکذیب شد .  ملی مس با دید ۶ ماهه پتانسیل رشد سوداوری و قیمتی خوبی را دارد اما فعلا مورد اقبال بازار با توجه به شرایط فعلی نمیباشد.

امروز توسعه معادن روی هم با نوسانات منفی به کف قیمتی ۲۲۰تومانی نزدیک میشود کرویی که فعلا به دلیل اعلام سودهای پایین زیر مجموعه های خود به خصوص کالیمین با بی اقبالی بازار مواجه شه است اما قیمتهای ۲۲۰ تومانی را به عنوان کف قیمتی کروی ارزیابی میکنیم.

پتروشیمی ها باز میگردند؟

در بازار این روزها افت قیمت دلار در بازار ازاد باعث شده تا سهام پتروشیمی ها که از پتانسیلهای اصلیشان تسعیر ارز با قیمت بازار ازاد و تعدیل مثبت عایدی بود به کما فرو بروند که البته با مثبت شدن امروز قیمت دلار کمی وضعیت معاملاتی پتروشیمی ها متعادل شدو فردا می توانند  بهتر باشند .

همانطور که پیشبینی کرده بودیم پتروشیمی زاگرس در سطوح قیمتی ۱۸۰۰ تومانی متعادل شد این روزها سیکل نوسانی بسایر خوبی در سطوح ۱۸۰۰-۲۰۰۰ تومانی در پتروشیمی زاگرس ایجاد شده است سیکلی که میتواند بازدهی کوتاهمدت خوبی را برای سهامداران این گروه به ارمغان بیاورد.

امروز پتروشیمی کرمانشاه که برای سال جاری پتانسیل رسیدن به سود ۲۲۰ تومانی و برای سال اینده پتانسیل رسیدن به سود ۲۵۰ تومانی را دارا میباشد در قیمتهای ۸۲۰ تومانی به تعادل رسید کرمانشاهی که در این گروه جز یکی از پرپتانسیلترین و کم ریسکترین سهام پتروشیمی محسوب میشود .

در این  گروه شازند  برای تعدیل سود  سال۹۱ متوقف شد که می تواند موج خوبی در گروه ایجاد کند .

امروز آمار ضعیف صادرات  اوره که  در یک ماه  اخیر ۲۰  هزار تن  بوده  صف فروش را  برای شپدیس رقم  زد . البته  باید در ماه  اسفند را نیز بررسی کرد اما خبر خوبی برای مجموعه  غدیر و  پارسان  نبود و ممکن  است پردیس را تا  ۴۶۰۰۰ ریال  کاهش دهد  . در مقابل امار مناسب متانول کمی امید بخشی را  به  زاگرس و  خارک  داد  که  اگر اوضاع  اقتصادی و سیاسی درست  شود به اندازه  یک  سوم  قیمت سهم  خود  و حتی بیشتر سود خواهند داشت  .

چهارگوشه بازار!!!

امروز در نماد نفت پاسارگاد که هم تعدیل مثبت سود سال جاریش تایید شده و هم با پتانسیل تعدیل مثبت سنگین سود سال ۹۱ مواجه میباشد با جمع اوری صف فروش مواجه شد . در نماد  شپاس تلاش ها  برای جمع  اوری صفوف فروش شرکت نتیجه داد و حتی برای دقایقی قیمت  به  ۲۹۰۰ نیز رسید . سهمی که  فردا  شاید شرایط بهتری را داشته  باشد . در بازار امروز بورس کالا شاهد عرضه  قیر بودیم که  با  قیمت خوبی مواجه  شده  بود . این  سهم  فردا  روز حساسی  دارد .

در نماد اذراب امروز شاهد عرضه های بسیار سنگینی بودیم عرضه هایی که احتمالا از فردا این سهم را به تعادل خواهد رساند اذرابی که این روزها با سهامداران جدیدی در ترکیب سهامداری خود مواجه میباشد

امروز نفت ایرانول هم با حجم معاملات بالا اما همچنان صف فروش به کار خود پایان داد انتظار داریم فردا صف فروش ایرانول جمع اوری شده و اینسهم هم با تغییر روند قیمتی مواجه شود قیمتهای ۱۰۰۰ تومانی به عنوان کف قیمتی سهم و سطوح قیمتی ۱۲۰۰ تومانی به عنوان مقاومت سهم شناخته میشود

امروز همراه  با جو بازار منفی شد  و توسط سهامدار عمده حمایت  نشد . در مورد  این  سهم نیز برای میان مدت ها  و با دید میان مدت  صحبت های زیادی شده بود . خرید همراه  با دید  مجمع  شرکت جالب است و تا  قبل از مجمع می تواند تا  ۵۲۰۰۰ و حتی ۵۴۰۰۰ ریال نیز رشد کند . سهم  به  سرعت توسط مخابرات عرضه می شود اما در قیمت های مثبت حتی امروز با دید  ۳ ماهه و حضور در مجمع می تواند  بازدهی ۲۰% را  به همراه  داشته  باشد .

در نماد های معدنی کشرق با  صف خرید مواجه  شده  . عرضه  برخی محصولات  این  شرکت در بورس کالا خبری بود که برای شرکت مسرت بخش بوده  و البته در کنار رشد قیمت  محصولات  باعث توجه  بازار به  سهم  شده است  .

در نماد ومعادن  واقعاً سهم  به  قیمت های نازلی رسیده است و به نظر میرسد منفی های فردا  برای خرید جذاب باشد .

در گروه  فولاد ذوب و فولاد هم  منفی بودند با این  که  قیمت محصولات  انها در بورس با کاهش مواجهنشده و حتی شاهد  رشد قیمت  میلگرد  بودیم  .فردا نیز برای این گروه  یک روز حساس و البته  برگشتی به  شمار می رود .

گروه تحلیل گری بتا سهم

۱۵اسفند  ۹۱

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم