گزارش هفتگی بازار فولاد

مهر ۴, ۱۳۸۹

گزارش هفتگی فولاد


سنگ آهن

هفته گذشته قیمت سنگ آهن هند روند نزولی داشت. اعلام رسمی ۱۳ درصد کاهش پایه بین شرکت ریو و ژاپنی ها که از اول اکتبر تا آخر دسامبر اعمال خواهد شد به بازار نفس افتاده سنگ آهن فشار بیشتری آورد. بر این اساس قیمت پایه سنگ آهن برای ژاپنی ها ۱۲۷ دلار خواهد بود. از سوی دیگر به علت تعطیلات چین و کاهش تقاضا قیمت سنگ آهن روند نزولی دارد. یکی از علتهای آن سرازیر شدن سنگ آهن استرالیا به بازار نقدی است . قیمت سنگ آهن تحویل نقدی برای کیفیت ۵۸ درصد خلوص به ۱۱۱ دلار هر تن سی اف آر تنزل کرده است. چینی ها که قبلاً سنگ آهن هندی را تا ۱۴۳ دلار هم می خریدند حاضر نیستند برای کیفیت ۵/۶۳ درصد ۱۲۰ دلار بیشتر بپردازند. روند عرضه و تقاضای سنگ آهن یک روند معکوس است و به همین دلیل تا پایان سال قیمت سنگ آهن نزولی خواهد بود.

قراضه

قیمت قراضه هفته گذشته با کمی نوسان ثابت ماند ولی همه انتظار سقوط آنرا دارند. علت افزایش قیمت قراضه در دو ماه گذشته بالا بردن موجودی انبارها برای فصل زمستان بود. قیمت قراضه ۲۰-۸۰ تحویل بنادر ترکیه از اروپا هم هر تن ۳۸۵ دلار معامله شد. اما حجم خریدها کم است. در چین کارخانه ها قیمت خرید قراضه را ۴ تا ۵ دلار کاهش دادند و قراضه داخلی چین را ۴۵۴ دلار درب کارخانه با ۱۷ درصد مالیات ارزش افزوده خریدند. این در حالی است که بازار قراضه در خاوردور همچنان راکد است و تقاضا قوی نیست. هیوندایی تلاش دارد تا قراضه کلاس یک امریکا را ۴۰۰ دلار سی اف ار بنادر کره خریداری کند. در هفته گذشته قیمت قراضه در خاوردور محصول ژاپن یا امریکا ۵ دلار پایین تر عرضه شده ولی خریدارها بخصوص در ویتنام و تایوان انتظار دارند که قیمت باز هم پایین بیاید.

بیلت

قیمت بیلت در بورس لندن هفته گذشته روند نزولی داشت و به ۴۲۵ دلار هر تن رسید در حالی که در ۸ سپتامبر در اوج قیمت ۵۰۴ دلار بود. قیمت بیلت محصول سی آی اس هم هفته گذشته به ۵۵۰ دلار فوب دریای سیاه رسید. علت کاهش قیمت بیلت پایین آمدن قیمت قراضه از یک طرف و سیاست صبر و انتظار از طرف دیگر است چون قیمت میله گرد افزایش نیافته به همین علت خریداران انتظار دارند که بیلت را در قیمت پایین تری خریداری کنند. این در حالی است که خریداران بیلت در خاوردور تمایلی به خرید در شرایط فعلی نشان نمی دهند و تنها به سفارشات کوچک بسنده می کنند حداکثر قیمت بیلت خریداری شده در خاوردور ۵۸۰ دلار برای بیلت روسی بوده است. اما حجم معاملات بسیار محدود است .

بیلت در ایران

هفته گذشته به علت رکود بازار میله گرد، قیمت بیلت هم روند نزولی داشت علیرغم آنکه حجم واردات بیلت در شهریورماه نسبت به ماه گذشته حدود ۳۵ هزار تن کاهش نشان می دهد اما بعلت سردرگمی در بازار و ضعف تقاضا و از سوی دیگر عدم امیدواری به آینده تجار تمایل به مانور کردن روی بیلت ندارند . از سوی دیگر قیمت بیلت در بازار خارجی رو به تنزل است . تب تحریم تا حد زیادی برای کارخانجات ایرانی شکسته شده و واردکنندگان ایرانی به روش کار آشنا شده اند. تمامی این عوامل باعث شده تا دست اندرکاران بیلت سیاست صبر و انتظار را در پیش بگیرند.

آخرین قیمت پیشنهادی بیلت تحویل انزلی ۶۲۰ دلار برای سایز ۱۵۰ بوده در حالی که قیمت بیلت در بازار داخلی تا ۷۳۰ تومان هم شنیده شده است.

مقاطع

قیمت مقاطع که در طول هفته های گذشته به علت افزایش قیمت قراضه رو به بالا بود در هفته گذشته آرام شد و انتظار می رود که همپای قراضه یا سریعتر از آن کاهش یابد. این انتظار در همه جای دنیا به نوعی دیده می شود . همه تولیدکننده های مقاطع امیدوار بودند که بعد از ماه رمضان بازار خاورمیانه فعال شود اما این اتفاق نیفتاد به علت آنکه تقاضای مقاطع در این کشورها بسیار پایین است. در کره هیوندایی اعلام کرد که قیمت مقاطع خود را ۳۰ دلار افزایش خواهد داد در حالی که معلوم نیست تقاضا جوابگوی این افزایش قیمت باشد. در امریکا تولیدکنندگان میله گرد سعی می کنند که قیمت را ۲۰ دلار هر شورت تن افزایش دهند اما تقاضا ضعیف تر از آن است که پذیرای افزایش قیمت باشد . در امریکا کارخانه های میله گرد و مفتول به علت ضعف تقاضا تولید خود را تا ۴۰ درصد کاهش داده اند با این حال امیدی به افزایش تقاضا نیست در مجموع در کل دنیا قیمت مقاطع روند نزولی داشته و این روند در هفته های آینده دنبال خواهد شد.

مقاطع در ایران

بازار مقاطع در ایران سردرگم و در ابهام بود. از روز شنبه قیمت مقاطع روند صعودی به خود گرفت . نبشی و ناودانی تا ۲۰ تومان هر کیلو ، میله گرد ۱۰ تا ۲۰ تومان و تیرآهن هم هر کیلو ۱۵ تومان افزایش یافت. این روند روزهای بعد هم تکرار شد تا روز چهارشنبه که قیمت میله گرد و تیرآهن رو به تنزل گذاشت. بازار نبشی و ناودانی هم علیرغم ثبات نسبی قیمت با رکود همراه بود و زمزمه کاهش قیمت در آن شنیده می شد.

افزایش قیمت مقاطع در ایران ناشی از بالا رفتن تقاضا نیست بلکه علت اصلی آن کاهش تولید از طرف کارخانه های تولیدکننده فولاد است. با توجه به شکنندگی بازار امیدی به افزایش قیمت نیست.

مهم تر از آن انبار شدن خریدهای قبلی است چرا که مقاطع ارزان قیمت بخصوص  میله گرد ۶۰۰ دلاری از امارات و ۶۴۰ دلاری از کشورهای دیگر به سمت ایران در حال حرکت است.

ورق

در اروپا تولیدکنندگان ورق سعی کرده اند که قیمت ها را کمی بهتر کنند آنها تلاش داشتند که قیمت ورق گرم را ۲۰ تا ۳۰ یورو هر تن بالا ببرند و به ۵۷۰ تا ۵۸۰ یورو برسانند. این در حالی است که قیمت بین ۵۳۰ تا ۵۸۰ یورو می باشد در حالی که معاملات بسیار محدود است. اما بازار در برابر این افزایش قیمت مقاومت کرد به همین علت کارخانجات شمال اروپا سعی در کاهش تولید دارند . این در حالی است که در جنوب اروپا در هفته گذشته قیمت درگیر رقابت بین موجودیهای قبلی از یکسو و کالاهای وارداتی از سوی دیگر بود. ورق گرم وارداتی ۵۲۰ تا ۵۵۰ یورو هر تن عرضه می شود. از آنجا که تقاضای ورق پایین است احتمالا تجار ورق شروع به فروش کالا خواهند کرد به همین علت احتمال دارد که قیمت ورق کاهش یابد. بازار ورق اروپا در زیر فشار ورق سی آی اس و محصولات وارداتی از چین و هند می باشد.

بازار ورق در چین به علت کاهش تولید کارخانه ها و سفته بازی بعضی از تجار ثابت ماند اما در کل خاوردور بازار ورق ساکت و آرام بود. ورق سرد در ۷۲۰ دلار سی اف آر بنادر خاوردور معامله شد. در حالی که کارخانه ها به دنبال ۷۶۰ دلار بودند در امریکا تولیدکنندگان ورق سعی کردند قیمت آنرا افزایش دهند و تا ۴۰ دلار هر شورت تن قیمت را بالا بردند. اما این در حالی است که قیمت هفته قبل از آن ۲۲ دلار کاهش یافته بود اما در هر حال تقاضا بسیار ضعیف است و مشتری نیست و خریدارها سیاست صبر و انتظار را در پیش گرفته اند. به نظر می رسد که با توجه به نزولی بودن قیمت مواد اولیه قیمت انواع ورق هم روند رو به نزول به خود بگیرد.

ورق در ایران

هفته گذشته ورق در ایران بازار نسبتا آرام و ساکتی را پشت سرگذاشت محموله های حمل شده از قزاقستان که در تناژهای محدود بین چند نفر توزیع شده است بازار ورق سرد را نامتعادل کرد اما حجم عرضه آنها محدود است از سوی دیگر ورق گرم ضخامت ۲ میلیمتر رول عرض یک متر که در انزلی روی تریلی ۷۲۵ تومان معامله می شد در پایان هفته به ۷۲۸ تومان رسید در حالی که تا ۷۳۵ تومان هم در خلال همین هفته بالا رفته بود. ورق های گرم ضخامت زیر ۶ میلیمتر محصول مبارکه با تناژ پایین عرضه می شود ولی بعلت پایین بودن تقاضا قیمت آن بسیار شکننده است و به محض عرضه یک محموله، قیمت پایین می آید و یا با ورود یک تقاضا قیمت بالا می رود. قیمت ورق گالوانیزه در هفته گذشته رو به بالا بود علت آن اینست که از فروردین ماه امسال روند واردات این کالا رو به نزول بوده و عملا به صفر رسیده است اگر این وضعیت در مورد ورق گالوانیزه ادامه پیدا کند محققا روی بازار ورق سرد هم اثر گذاشته باعث افزایش قیمت آن خواهد شد. ورق گرم ضخامت ۲ میلیمتر محصول سی آی اس ۶۴۰ دلار و ورق سرد محصول قزاقستان ۷۳۰ دلار عرضه می شود و پرداخت ها نقدی است.

مرکز خدمات فولاد ایران

گروه تحلیل گری بتا سهم

۴ مهر ۸۹

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم