گزارش بازار چهار شنبه 2 مرداد 92
چهارشنبه پرعرضه!
گزارش بازار – بتاسهم –16:40 امروز چهار شنبه ، بازار با غيبت بزرگان خود كنار امده بود و به نمادهاي حاضر بسنده كرد . بر خلاف چهار شنبه هفته قبل كه اوضاع جمع و جور شد و مثبت بود اين هفته فشار عرضه در بازار زياد شد و چهار شنبه اي پر عرضه را سپري كرديم . البته در نبود نماد هاي بزرگ مشكل نقد شوندگي و جابجايي سهام برخي سهامداران با انچه ته مانده در بازاردارند باعث شده تا اكثر شركت ها از عرضه در امان نباشند . البته جو بازار امروز طوري بود كه خريدار هم وجود داشت اما خلوت بودن نسبي بازار و نبود نماد هاي برتر برخي خريداران را كه به دنبال شكار سهم بودند محدود تر و گزينه هاي آنها را به چند سهم خاص مشروط كرده بود .
كم كم به روزهاي پاياني اين دولت نزديك مي شويم و از اين پس بيشتر بايد سياست هاي دولت جديد را محك بزنيم كه امروز در بخش شايعات برخي خبرها از كابينه را در گزارش لحاظ مي كنيم .
اما كم كم بازار با سياست هاي اين دولت خداحافظي كرده و دولت بعدي است كه شاكله بازار را شكل مي دهد . چند عامل در اين زمينه مهم است يكي بودجه است كه قرار شده تجديد نظر دران صورت گيرد ديگري سياستهاي پولي يعني نرخ سود و نرخ ارز است كه در مجموع مي تواند اثرات خود را بر بازار سرمايه نهان سازد .
امروز 2 سناريو مطرح مي شود .
1- بازار مسير رو به رشد در ميان مدت را دارد دراين كسي شك نداشته اما اين كه در كوتاه مدت و حتي در 6 ماه آتي بازار چه رويدادهاي راداريم مهم است . برخي معتقدند دولت بعدي انچنان كه ما فكر مي كنيم براي بازار مثبت نيست و با كاهش نرخ ارز و همچنين افزايش نرخ سود شوك كوتاه مدت منفي به بازاروارد مي كند اما پس ازآن با بهبود روابط خارجي و افزايش فروش نفت و افزايش صادرات و سرمايه گذاري روند بازار رونق مي گيرد
2- برخي معتقدند استراحت در كار بازار نيست و ممكن است كمي افت و خيز اندك را شاهد باشيم اما با امدن روحاني دلاردر نرخ هاي مطمئن براي بازارتثبيت مي شود و با بهبود شرايط و فروش نفت مشكلات تا حدودي به سمت گل و بلبل شدن پيش خواهد رفت و برخي شاخص 75 هزار را براي پايان سال لحاظ مي كنند . واقعاً همه دوست داريم اين چنين باشد ولي كمي خوش بيني مفرط نيز ممكن است ما را به اشتباه بياندازد .
در روز هاي بعد سعي مي كنيم با توجه به برخي آمار ها و خبرها سناريو هاي قوي تري را نيز براي چشم انداز بازار بيان كنيم .
در اين بخش يك پيش بيني كوتاه مدت نيز از بازارخواهيم داشت . به نظر ميرسد بازار سرمايه در روز هاي پيش رو فارغ از هيجان با بازگشايي نماد ها مواجه باشد وبورس به شدت قصد دارد نمادهادر فضاي منطقي باز شود و قيمت انها پس از بازگشايي با رشد مواجه شود كه نمونه ان را در بسياري از نماد ها مانند غبشهر ،معادن و احتمالاً در اينده مارون و كچاد خواهيم ديد . اين طرز فكري است كه مي تواند روند با ثبات تري را براي بازار رقم بزند .
از همين رو پيش بيني مي شود شرايط بازار سرمايه هفته بعد نيز با درون مايه مثبت همراه با عرضه دنبال شود . البته خبر احتمالي عرضه جم در بازار بسيار مهم و تاثير گذار خواهد بود .
اما براي بازار شنبه بهتر است چشم به كدال و بازارهاي جهاني و رخداد هاي سياسي داشته باشيم تا بتوانيم براي بازار شنبه يك چشم انداز نصف و نيمه داشته باشيم .
امادر مورد شاخص امروز ديديم كه شاخص با كمك نمادهايي همچون مس ، غدير، پرديس و كچاد به رشدي 483 واحدي برسد كه در نهايت به 56426 واحد رسيد كه اين عدد نشان مي دهد پتانسيل بازار براي رشد بسيار مناسب و روند آتي ان رو به بالاست . قبلاً مي گفتيم شاخص در 57500 ارام ميگرد اما وقتي ليست نمادهاي متوقف و شاخص و ارزش انها و همچنين گزارشات را مي بينيم مشاهده مي شود كه شاخص حتي تا 59 هزار نيز جاي رشد دارد .
و اما در حاشيه بازار چه خبر است …
در خبرهاي سياسي ابتدا بايد به تحولات مراسم تحليف اشاره داشت . تاکنون سران کشورهای قطر، سوریه، پاکستان، تاجیکستان، لبنان و وزیرانی از مالزی، ترکیه و … برای سفر به تهران و حضور در مراسم تحلیف حسن روحانی اعلام آمادگی کرده اند.در صورتی که مدیریت مجلس شورای اسلامی، تدبیری بیندیشد می توان مراسم تحلیف رئیس جمهور منتخب را به صحنه ای برای توافق و آشتی ملی تبدیل کرد.
روسيه سيگنال هاي متفاوتي را فرستاده است . روزنامه كامرسانت چاپ مسكو روز چهارشنبه به نقل از منابع آگاه به برنامه سفر پوتين به ايران اشاره و اعلام كرد: رييس جمهوري ايران در سفر دو روزه خود كه ۱۲ اوت (۲۱ مرداد) آغاز خواهد شد از ايران ديدن خواهد كرد.در سوي ديگر از سوي يكي از نمايندگان بلند پايه مجلس روسيه بيان شده در مسائل پرونده هسته ای ایران باید هماهنگی بیشتری صورت بگیرد و احتمال توافق بین دو کشور برای تغییر دستور کار ایران و 1+5 در این سفر وجود دارد.
صادق خرازي نيز در گزارشي جالب تاكيد كرد كه اگر همه شرایط مهیا شود انجام مذاکرات به تابستان آینده خواهد کشید. البته آینده قابل پیش بینی نیست و ممکن است تا تابستان شرایط در منطقه دستخوش تغییرات زیادی شود ولی نکته مهم تغییر نگرش امریکا نسبت به ایران است که زمینه آغاز مذاکرات را فراهم می کند .
در تحولات سياسي در اوضاع داخلي كم كم برخي وزرا به صحنه مي ايند كه گفته مي شود نوبخت به عنوان وزير اقتصاد ، قاسمي به عنوان رئيس كل بانك مركزي در حال نوشتن برنامه هستند . شنيده مي شود اولين دستور كار نوبخت تجديد نظر در بودجه سال 92 كشور است كه به نظر ميرسد بارديگر در ان مقطع چالش بازار شود . دولت در بخش درامدي تجديد نظر مي كند و اين يعني احتمال گرفتن پول بيشتر هر چند بعيد است اما سياست هاي جديد دولت خواهد بود .در بانك مركزي هم تثبيت نرخ ارز و نرخ سود مهم ترين دستور كار 100 روز اول بانك مركزي است . از ظريف به عنوان وزير امور خارجه و فروزنده دبير شواري عالي امنيت ملي ياد مي شود . همچنين گفته شده نهاونديان وزارتخانه صنعت و تجارت را بر عهده مي گيرد . نيلي نيز به سازمان برنامه مي رود كه تركيب مناسبي است .
اما در حوزه اقتصادي دلار بالاي 3160 معامله مي شد و به نظر ميرسد .در طلا رشد بازارهاي جهاني به كمك اين فلز كمياب امده و او را صعودي كرده است .
در حوزه اخبار بازارهاي جهاني خوشبختانه همه چيز صعودي پيش مي رودو اين اتفاق خوبي براي بازار است .
قيمت نفت كه شاخصه بازار ماست به 107 دلار برگشته و مي رود كه 108 دلاري شود و قيمت طلا نيز به 1345 دلار رسيده است . امروز شايد دلار كم شود اما افت طلا را نداريم . در قيمت فلزات پايه مس بالاخره از 7 هزار دلار گذشت و به 7100 نزديك مي شود و برخي ان را خبر بسيار خوبي براي بازار ما به خصوص ومعادن و فملي مي دانند كه امروز هر دو صف خريد بودند . همچنين شاهد رشد قيمت روي تا 1870 دلار هستيم رشد قيمت بيلت فولادي در منطقه و محصولات پتروشيمي نيز اخبار خوب ديگر بازار است . كه مار را خوشحال مي سازد .
اما در بازار چه خبر است …
عرضه هاي حجمي !
در بازار امروز همچنان تب و تاب مثبت در پتروشيمي ها به خصوص اوره سازها ادامه داشت البته اين روزها سهامداران حقوقي دست به كار شده و شاهد افزايش عرشه ها در نمادهاي پتروشيمي به منظور متعدل كردن روند سهام اين گروه و سيراب كردن تقاضاي موجود ميباشد و البته پارسان طي اين روز ها 10 ميليارد تومان از محل فروش اين سهم ها سود كرده است و هم حجم مبناي اين شركت ها را افزايش داده است .
امروز پتروشيمي خراسان همچنان با صف خريد سنگين به روند صعودي خود به دليل ماهيت فرابورسي و رشد 5 درصدي ادامه داد خراسان اين روزها با دو خبر مثبت همراه ميباشد اول احتمال تعديل مثبت 10 درصدي ديگر و دوم احتمال واگذاري بخشي از سهامش توسط تاپيكو كه خبر بسيار مثبتي تلقي ميشود
امروز پتروشيمي مارون پس از تعديل 20 درصدي سود سال 92 با رشد تنها 4 درصدي بازگشايي شد ماروني كه در محدوده قيمتي 2800 توماني با ديد ميان مدت و اهدافقيمتي 3200-3400 توماني گزينه مناسبي به نظر ميرسد با اعمال پي بر اي متوسط 5 هم ميتوان انتظار قيمتهاي بالاي 3000 توماني را براي اين سهم پتروشيمي را داشت
اما امروز پتروشيمي پرديس هم با عرضه حجم مبنا از طرف پارسان مواجه شد شپديس ميتواند رشد قيمتي را تا سطوح 2100 توماني تجربه نمايد پارساني كه پتانسلي تعديل مثبت عايدي خوبي داشته و ميتواند با رشد 10-15 درصدي ديگري در سود سال 92 خود همراه شود . اين سهم نشان داد كه گزارش هاي خوبي را خواهد داشت و به نظر ميرسد در گزارش 9 ماهه نيز 3900 ريال سود شناسايي كند .
در اين گروه شيران هم كمي مثبت شد و پر حجم بود . در مورد شيران برخي معتقدند كه قيمت پايه 45000 و برخي ديگر ان را 65000 و برخي ديگر از قيمت پايه 69000 ريالي صحبت مي كنند . شنيده مي شود مالك پتروشيمي اصفهان خريدار بلوك 33% واتي است . از يك حقوقي كه در حال حاضر نيز نماد ان متوقف است به عنوان خريدار ياد مي شود . اين كه قيمت پايه چقدر باشد و رقابت صورت مي گيرد يا خير و در نهايت چه كسي خريدار بلوك خواهد بود تحولاتي است كه بر شيران اثر مي گذارد.
دراين گروه گفته مي شود با عرضه سنگين در گروه پتروشيمي شاهد متعادل شدن روند اكثر انها و همچنين بازگشايي ساير شركت ها خواهيم بود .
رشد بدون توقف!
در بازار امروز روند صودي سرمايه گذاريها بدون توجه به موانع پيش رو ادامه داشت به نظر ميرسد شركتهاي اين گروه به خصوص با توجه به انتشار صورتهاي مالي مياندوره اي و رشد قابل توجه سوداوريشان مورد توجه ويژه قرار بگيرند
امروز سرمايه گذاري صنعت و معدن با صف خريد به استانه قيمتهاي 280 توماني رسيد وصنعتي كه پتانسيل رشد قيمتي تا سطوح 320 تومان را دارا ميباشد وصنعت اين روزها با برگشت ذخاير خود حتي توانايي رسيدن به سود 90-100 توماني را هم دارا ميباشد . البته او اين روز ها با خبرهاي اتي است كه انرژي گرفته است .
امروز سرمايه گذاري سپه از ان دسته از شركتهيا سرمايه گذاري بود كه با انتشار صورتهاي مالي مياندوره اي بسيار عالي خود كه نشان از رشد بالاي سود شركت داشت با صف خريد سنگين مواجه شده است اگر وسپه به سلامت از قيمتهاي 220 توماني عبور نمايد ميتواند تا سطوح قيمتي 240-250 توماني با رشد قيمتي همراه شود
شفاف سازي سرمايه گذاري رنا براي عرضه بلوكي سهام ايرانخودرو باعث شد تا اين سهم با صف خريد سنگين غير منتظره و بسيار سنگيني همراه شود به نظر ميرسد ورنا حتي با اين صف خريد تا قيمتهاي 160-180 توماني رشد نمايد ورنايي كه در صورت فروش بلوك سهام ايرانخودرو با قيمتهاي مناسب توانايي تعديل مثبت و خروج از وضعيت فعلي را خواهد داشت . هر چند گفته مي شود سود قابل تقسيم نخواهد بود .
واتي بازهم امروز صف خريد بود . بر فرض اگر اين معامله به قيمت 4500 تومان باشد . بيش از 1040 تومان بر سود اتي اضافه مي شود . البته در نظر داشته باشيد اتي سالي 100 ميليارد تومان از محل شيران درامد داشت و ان صفر مي شود و حالا بايد ديد با اين پول چه خواهد كرد .
در ثاني اين سود قابل تقسيم نيست . اما در كنار ان ولصنم و وصنعت نيز به عنوان سهامداران اتي رشد قيمت خواهند داشت .
امروز وساپا نيز پر عرضه بود . اين سهم مورد توجه نوسان گيران قرار گرفته است . از نظر بنيادي سهامدار رنا بودن و تعديل رنا روي اين سهم موثر است . اما بايد توجه داشت رنا اجازه تقسيم سود فروش بلوك را ندارد . اما در حال حاضر روي وساپا بازي هاي نوسان گيري شكل گرفته است . در اين سهم عرضه سهامداران عمده سهم بالاست و به نظر ميرسد در قيمت هاي نرسيده به 1400 ريال سهم با عرضه سنگين متعادل شده و براي صعود كار سختي را داشته باشد .
كاشي از جنس طلا!!!
امروز كاشي سازها نشان دادند پتانسيل بالايي براي بازدهي و رشد قيمتي دارند كاشي سازهايي كه بازدهي هاي نجومي نصيب سهامداران خود كرده اند به خصصو اينكه شايعات بسيار دلچسبي از گزارشات 3 ماهه سهام اين گروه كه عمدتا با تعديل مثبت هم همراه ميباشد شنيده ميشود از طرف ديگر شنيده ميشود كاشي سازها به دنبال افزايش نرخ 10 درصدي براي سال 92 ميباشند
امروز كاشي سينا در قيمتهاي 880 توماني با فشار عرضه ها مواجه شد براي كساوه انتظار متعادل شدن در معاملات روز شنبه و سطوح قيمتي 900 توماني را داريم اگر چه احتمال توقف نماد شركت و تعديل مثبت عايدي نيز بعيد نميباشد
امروز بازگشايي دو رقمي كسعدي جبران بسته بودن نماد اين شركت را كرده و بازدهي 39 درصدي اين سهم سود خوبي را نصيب سهامداران كسعدي كرده است قرار داشتن زمينهاي كسعدي در شهر ري و قصد شركت براي فروش زمينهاي فوق انتظار بازار از اين كاشي ساز را افزايش داده است .
دراين گروه كچيني نيز مي تواند با گزارش خود بازار را متحول سازد اما هدف اصلي در اين سهم شرايط خاص پس از مجمع است .
زيان مانعي بر سر راه خودرو!!!
در بازار امروز گزارشات نامناسب خودروييها كه سبب تعديل منفي سنگين سود سال 92 اين شركتها شده است باعث ايجاد مانع بر سر راه خودروييها شده است خودروييها همچنان روند زياندهي را دنبال ميكنند براي خروج از اين روند يا بايد افزايش نرخ بگيرند يا با افزايش تيراژ توليد مواجه شوند كه اين اميد را در دولت اينده دارند. اين روز ها شايعات در گروه خودرو بالاست . گفته مي شود ايران خودرو برنامه ريزي براي فروش 1400 ميليارد تومان دارايي ثابت را در دستور كار خود قرار داده كه از زمين و ساختمان و سهام تشكيل مي شود . از سوي ديگر شنيده مي شود سود سال 92 اين شركت بازهم كاهش خواهد داشت و مشابه خپارس و سايپا شركت تعديل منفي مي زند .
شايد در حال حاضر تحولات گروه رنا و اگهي فروش بلوك ايران خودرو توسط رنا شوك بعدي به سهم باشد . اگر سهم تا 1450 و 1500 ريال اصلاح كرد براي نوسان گيري جالب است .
در اين گروه خپارس هم با كاهش سود به ميدان مي آيد و البته ممكن است كمي افزايش يابد اما دراين قيمت ها توصيه به خريد نمي شود .
در گروه بهمن نيز گزارش 3 ماهه از تحقق 54 ريال سود در 3 ماهه خبرمي دهد كه نسبت به دوره قبل بيشتر است . ديروز هم گفتيم به نظر گروه بهمن كم ريسك ترين سهم گروه است . و خريد در قيمت هاي زير 1800 وبا هدف 3 ماه اتي در 2500 ريال مي تواند مناسب باشد .
امروز سايپا پس از تعديل منفي سنگين سود سال 92 با روند نوساني همراه شد سايپايي كه فعلا نميتواند رشد قيمتي چنداني را تجربه كند مگر اينكه درخواست افزايش نرخ 10 درصدي اين شركت تاييد شود حتي با بررسي بيشتر گزارش 3 ماهه سايپا اگر اين وضعيت بهبود نيابد احتمال زيانده شدن اين شركت خودرويي در سال 92 بعيد نميباشد
در بازار امروزخاور وضعيتي متفاوت را داشت خبرهاي حوزه اين خودروساز اين روزها مثبت ميباشد از قرارداد 400 ميليارد توماني براي ساخت اتوبوس بي ار تي تا تولي محصولات جديد مانند انواع پيكاپ و پيش فروش اين محصولات خبرهاي خوبي است براي سهم .
برخورد به مقاومت!!!
در بازار امروز نمادهاي بانكي به مقاومتهاي خود رسيدند مقاومتهايي كه مانع از رشد بيشتر سهام بانكي شدند البته بانكيها با ديد ميان مدت ميتواند مورد توجه قرار بگيرند به خصوص با ديد گزارشات 6 ماهه حسابرسي شده كه ميتواند حاوي نكات مثبتي از تراز ارزي و نحوه تسعير ان براي بانكيها باشد
امروز بانك صادرات با صف خريد سنگين از سد قيمتهاي 160 تومانيهم عبور كرد بانك صادراتي كه پتانسيل افزايش سرمايه اش اين روزها به سهم جذابي تبديل شده انقدري كه ديگر براي بازار تراز منفي ارزي اين بانك نيز اهميتي ندارد
در نماد بانك سينا هم امروز شاهد متعادل شدن اين سهم ناشي از فشار عرضه ها بوديم بانك سينايي كه براي عبور از قيمتهاي 200 توماني احتياج به يك محرك قوي مانند افزايش نرخ مكالمات مخابرات و روند صعودي اين شركت زير مجموعه وسينا دارد
امروز بار ديگر سيكل نوساني بانك پارسيان و از سطوح 150-275 توماني با رسيدن اين سهم به قيمتهاي 275 تومان تكميل شد بانك پارسياني كه پتانسيل افزايش سرمايه به ميزان 15-20 درصدي را دارد و با توجه به بيلان مثبت ارزي ميتواند با ديد ميان مدت البت پس از يك اصلاح قيمتي مورد توجه قرار بگيرد
چهارگوشه بازار!!!
امروز كوير تاير اين سهم تاير ساز پس از تعديل مثبت سنگين سود سال 92 ناشي از افزايش نرخ تاير هاي راديال عرضه شده به شركتهاي خودروساز با رشد قيمتي و بازدهي 34 درصدي به بازار برگشت كوير تايري كه ميتواند سود خود را تا سطوح 300 تومان افزايش دهد و شد بيشتر قيمتي را در بازه ميان مدت تجربه نمايد . سهم كمي استراحت مي كند و سپس به سمت 1500 حركت خواهد كرد امااين بازدهي نفس او را براي رشد سريع خواهد گرفت .
در گروه غذايي غبشهر مي رفت كه صف خريدشود اما عرضه هاي ان بسيار سنگين بود . به نظر ميرسد سهم تا 5100 جاي رشد در ميان مدت را داشته باشد وبهتر است نگهداري شود .
در گروه معادن اما رشد قيمت جهاني روي و مس باعث توجه به اين گروه ها شده است . در حال حاضر مشكل فروش دارد و توليد كرده و انبار مي كند اگر شرايط فراهم شود احتمال رشد سود هاي انفجاري براي اين گروه نيز هست . اما در حال حاضر بعيد است گزارش هاي 6 ماهه نيز تحول خاصي را رقم بزند .
ديروز از فاسمين نوشتيم . بايد از بافق گفت كه موجودي سال قبل خود را در 3 ماهه امسال فروخته و سبب پوشش مناسب سود نيزهمين است . كبافق ممكن است در يك فضاي هيجاني گروه تا 25000 ريال نيز رشد كند . در اين گروه كروي سود خودر ا 26% پوشش داده و سود اعلامي نيز 522 ريال است . در كروي نيز برخي قيمت هاي 3100 ريال را هدف مي دانند هر چند با اين قيمت روي او به سمت 3600 نيز مي تواند پرتاب شود .
ومعادن نيز امروز شاهد صف خريد با صف شدن ملي مس بود كه اگر قيمت هاي جهاني بالا رود ،دلار ثابت شود و تحريم ها برداشته شود خيلي زود به هدفي كه ديروز قيد كرديم مي رسد .
امروز كچاد هم باز شد . انتظار داريم سهم تا 6800 كمي افت كند بارديگر رشد نمايد .
در گروه ساختمان زمزمه هاي تعديل و توقف نماد ا.س.پ شنيده مي شود كه البته برخي تاكيد دارند تعديل او زير 20% است .
اما امروز دو نماد در بازار پر معامله بودند . مپنا و غدير …
در نماد مپنا شنيده مي شود يك معامله بلوكي در سهم در جريان است كه دو خريدار تا كنون براي بلوك كاركنان اعلام امادگي كرده اند . هنوز هيچ چيز قطعي نيست اما اگر اين اتفاق رخ دهد شرايط براي سهم بسيار تغيير خواهد كرد . به نظر ميرسد سهم با اين معامله در قيمت هاي 4800 ريال تثبيت شده و پس از 30 ميليون معامله ديگر به سمت 5400 در حركت خواهد بود .
اما در غدير امروز نفت عرضه كننده سهم بود . سهمي كه شنيدهمي شود امسال 1350 ريال سود محقق مي كند و حداقل در قيمت هاي 6000 ريال خواهد بود و در كنار ان تقسيم سود 800 ريالي را خواهد داشت . از همين روست كه برخي به اين شركت ها و گروه غدير روي اورده اند .
گروه تحلیل گری بتا سهم
2 مرداد92


