[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20″ ihc_mb_template=”1″ ]
مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سیمان خوزستان در روز جاری با حضور ۶۸/۳۵ درصدی سهامداران و نمایندگان قانونی آنها و هیئت مدیره شرکت برگزار شد.
مدیرعامل شرکت در ابتدای این جلسه ضمن قرائت گزارش هیئت مدیره در این جلسه گفت: در سال مالی جدید شرکت در صدد ورود محصولات خود به بورس کالا است و پذیرش آن انجام شده است. امیدوار هستیم سیمان صادراتی و کلینکر را هم به رینگ صادراتی بورس بیاوریم چرا که در این صورت از شمول قیمت گذاری سازمان حمایت نیز خارج می شود.
وی در ادامه افزود: مزیت رقابتی شرکت تولید بالا است. برند شرکت در حوزه خلیج فارس معتبر است و دو خط تولید تیپ ۲ و تیپ ۵ را در شرکت هم زمان ساپورت می کنیم.
در کشور تنها کارخانه ای هستیم که کشتی ۳۳هزارتنی را بارگیری می کنیم چون امکانات حمل لجستیک مناسبی داریم.
به گزارش همفکران ظرفیت اسمی خط یک ۹۰۰هزار تن است که بیش از ظرفیت اسمی حدود ۹۱۴هزار تن تولید داشت.
به گفته مدیرعامل شرکت سیمان خوزستان، قطعی برق و قطعی گاز در سال گذشته بشدت مجموعه را تحت فشار قرار داد و کماکان در سال جدید هم با این موضوع دست به گریبان خواهیم بود. همچنین ایجاد سیلوی ۱۴ هزار تنی هم در دستور کار قرار دارد که میتواند به موضوع صادرات شرکت کمک شایانی کند.
بر اساس این گزارش شرکت سیمان خوزستان در سال مالی ۹۹ دو میلیون و ۲۹۰هزارتن کلینکر و یک میلیون و ۶۹۵هزار و ۳۰۰ تن سیمان تولید و یک میلیون و ۶۹۵هزار و ۶۹۹تن سیمان و ۷۷۶هزار تن کلینکر تحویل داده است. شرکت ۲۶۹ درصد از سرمایه ثبت شده خود را به عنوان سود کسب کرده است.
بر اساس این گزارش استان خوزستان به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسب یکی از بازارهای مهم جهت عرضه سیمان برای کارخانجات خارج از استان است. از همین رو شرکتهای رقیب اقدام به ارائه محصولات خود به این استان کردند. اختلاف قیمت فروش اعتباری رقبا یکی از چالشهای مهم شرکت به شمار میرود که ما را در حفظ و افزایش سهم بازار سنتی خود با مشکلات زیادی روبرو کرده است. به همین جهت توسعه محصول و توسعه و رسوخ در بازار به منظور ارائه و عرضه محصولات به مناطق جدید جغرافیایی و همچنین کنترل قیمت تمام شده جهت رقابت با سایر رقبا و کنترل و تثبیت سهم بازار با تدوین برنامه ها و اعمال سیاستهای تنظیم بازار با رویکرد افزایش قیمت محصول و خدمات توسط مشتریان و مصرف کنندگان و همچنین شناسایی پروژههای عمرانی و سیمان بر و برنامه ریزی مدون و مستمر جهت مشارکت در تامین محصولات سیمانی مورد نیاز پروژه ها از عملکردهای واحد فروش شرکت است.
به گزارش همفکران هیئت مدیره شرکت در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه دلایل رشد قیمت کلینکر از ۱۸دلار در سال ۹۹به ۲۶دلار چیست، عنوان شد که در پایان سال ۹۹ و ابتدای سال ۱۴۰۰ کلینکر را با قیمت های ۲۳و ۲۴دلار نیز به فروش رساندیم چرا که بازار کشش کافی را داشت از سوی دیگر با توجه به نرخ هزینه حمل که از مرکز کشور ۲۰۰هزار تومان است و احتساب هزینه های گمرک که به ازای هر تن ۴۰هزارتومان باید پرداخت شود، از همین رو نرخ های جدید منطقی است. در پیش بینی نرخ سود سال آینده شرکت نمی توان عدد دقیقی را گفت چراکه هزینه ها به شدت افزایش یافته به عنوان مثال نرخ پاکت سیمان که در ابتدای سال حدود ۱۲۰۰ تومان بود در حال حاضر باید ۴۳۰۰ تومان بابت آن پرداخت شود.نرخ گاز از ۱۱۸تومان به ۲۵۱ تومان افزایش یافته و افزایش نرخ برق نیز هنوز اعلام نشده است. همین رو به نظر می رسد با توجه به اعلام افزایش نرخ ۴۰ درصدی سیمان بازار واکنش مثبتی نسبت به این خبر نشان نداد چرا که هزینه ها بسیار بیشتر از افزایش نرخ هستند.
شرکت سیمان خوزستان در سال ۱۴۰۰ قصد دارد با ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن ظرفیت اسمی تولید خود را صورت دهد. از همین رو تلاش میشود برای انتفاع بیشتر از سهامداران در بخش صادرات با بهترین قیمت ها حضور داشته باشیم و در فروش داخلی هیچ فروش اعتباری و تخفیفی قائل نشویم.
در ادامه این جلسه رییس مجمع شرکت در خصوص شرکت العماره توضیحاتی را به سهامداران ارائه داد و گفت: العماره یک واحد ششصد هزار تنی آسیاب سیمان است و هر تن حدود ۵دلار سود شرکت است یعنی کلینکری که از ایران خریداری می کند و هزینه حمل و گمرکی از محل کارخانه سیمان خوزستان تا کارخانه العماره به ازای هر تن ۵دلار سود محقق می شود که براساس سهم ۶۰درصدی شرکت فارس خوزستان و با احتساب دلار ۲۰هزارتومانی ۳۶میلیارد تومان سود فارس خوزستان است.
در این جلسه به مزایده های اخیر شرکت نیز اشاره شد. به گفته مدیرعامل شرکت براساس تصمیماتی که اتخاذ شده آخرین نرخ های تصویب شده بدین شرح است: کلینکر تیپ ۲ حداقل ۲۶ دلار ، تیپ ۵ حداقل ۲۸ دلار، سیمان فله تیپ ۲حداقل ۲۸ و تیپ ۵ حداقل ۳۰ دلار. به گفته مدیران حاضر در جلسه، شرکت حاضر به فروش محصول در نرخ های پایین تر نیست. سیمان فله حدود ۲۴ دلار و ۲۵سنت به فروش میرفت.
همیشه سخوز بالاترین قیمت را داشته و در طی چند ماه گذشته شرکت با رکود مواجه شد و تقاضا به سمتی میرفت که قیمت به سمت ۲۲دلار کاهش یابد. از همین رو شرکت مزایده ای برگزار کرد و در مزایده طی دو مرحله، یک مرحله ۲۵دلار و یک مرحله ۲۶/۶دلار به فروش رفت.
در پایان مجمع سالیانه شرکت سیمان خوزستان پس از تصویب صورتهای مالی شرکت، به ازای هر سهم ۲۲۰تومان تقسیم شد.
[/ihc-hide-content]