گزارش همفکران از مجمع وخارزم …
تصویب افزایش سرمایه سرمایه گذاری خوارزمی تا ۱۸۷۰۰ میلیارد ریال
«وخارزم» در سال ۱۴۰۰ طلایی می شود
صبح امروز مجمع فوق العاده سرمایه گذاری خوارزمی برگزار و با افزایش سرمایه ۶۲۰۰ میلیارد ریالی این شرکت از محل اندوخته و آورده نقدی سهامداران موافقت شد.
به گزارش همفکران در ابتدای این مجمع دکتر فرشباف که ریاست مجمع را برعهده داشت جلسه را با حضور ۶۳ درصد سهامداران رسمی اعلام کرد.
در پایان جلسه نیز با حداکثر آرا افزایش سرمایه شرکت سرمایه گذاری خوارزمی از ۱۲۵۰۰ میلیارد ریال به ۱۸۷۰۰ میلیارد ریال از محل حساب اندوخته و اورده نقدی یا مطالبات حال شده سهامداران تصویب شد. البته پیشنهاد هیئت مدیره افزایش سرمایه تا ۵۰ هزار میلیارد ریال طی دو مرحله بود که با یک مرحله آن در رقم فوق موافقت شد.
در ابتدای این جلسه سیدرضا موسوی، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری خوارزمی به تشریح اخرین وضعیت این شرکت پرداخت.
وی با تاکید بر اینکه عملکرد دو سال اخیر به خصوص یک سال اخیر شرکت بسیار خوب و ارزشمند بوده، گفت: بحران های گذشته با پیگیری های مجموعه همگی برطرف شده و وضعیت فعلی برای برداشتن قدم های بلند آماده است.
وی به تدوین برنامه دو سالانه در قالب یک چشم انداز آتی در مجموعه خوارزمی اشاره کرد و افزود: مشکلات مربوط به تسهیلات ، وثایق ، مشکلات امهال بدهی ها و وضعیت شرکت هایی که در گیر زیان دهی بودند در فرصتی کوتاه مدیریت و از این به بعد شرکت توانایی حرکت های بعدی را داردو
به گفته موسوی پروژه های بزرگی سازمان دهی شده و پیش بینی می شود سال ۱۴۰۰ ، سال طلایی شدن شرکت خوارزمی از طریق یکی از شرکت های زیرمجموعه باشد.
مدیر عامل سرمایه گذاری خوارزمی با اشاره به اینکه افزایش سرمایه این شرکت در راستای تحقق بسیاری از برنامه ها تنظیم شده، گفت: پیشنهاد هیئت مدیره افزایش سرمایه تا ۵۰ هزار میلیارد ریال از محل مطالبات ، آورده ، اندوخته و سود انباشته است تا سرمایه شرکت از رقم ۱۲۵۰۰ میلیارد ریال به ۵۰ هزار میلیارد ریال برسد.
وی به تدوین برنامه هفت ساله خوارزمی بعد از امضای توافق برجام در حوزه های بازار سرمایه ، دارویی ، ساختمان، سیمان، معادن و صنایع معدنی و حوزه انرژی اشاره کرد و گفت: در همه این زمینه ها فعالیت های خوبی انجام شد اما با توجه به تحریم ها ما هم مثل بسیاری از بنگاه ها با کند شدن فعالیت ها مواجه شدیم ، در همین راستا بود که هیئت مدیره برنامه اجرایی ۶ ماهه ای برای خروج از شرایط بی ثباتی طراحی کرد. کارگروه های مدیریت پروژه تشکیل و بسیاری از موارد با جمع بندی به نتیجه رسید، به این ترتیب در حال حاضر تمام ارکان گروه سرمایه گذاری خارزمی دارای برنامه عملیاتی هستند و برنامه های آنها در حال اجرایی شدن است.
وی با اشاره به اینکه جزییات افزایش سرمایه درگزارش توجیحی آمده و سازمان بورس هم بررسی های قانونی را انجام داده، گفت: شرکت سرمایه گذاری خوارزمی از سال ۹۵ تا امروز هیچ افزایش سرمایه ای نداشته و تصمیم بر این است با این افزایش سرمایه اصلاحح ساختار مالی شرکت انجام شود.
موسوی با اشاره به اینکه مجموعه خوارزمی امسال سود خوبی از بازار سرمایه و خرید و فروش سهام کسب کرد، افزود: در همین راستا شرکت از فرصت های بازار سرمایه استفاده و اندوخته قابل توجهی را جمع آوری کرد و مبنا را بر افزایش سرمایه ای ۷۵ درصدی از محل منابع شرکت و اندوخته در قالب سهام جایزه و ۲۵ درصدی از محل آورده و مطالبات گذاشت.
وی اهداف این افزایش سرمایه را این گونه تشریح کرد: حدود ۳۲ درصد این تامین مالی برای مخارج انجام شده سرمایه گذاری های سال های گذشته در نظر گرفته شده است.
وی بخش مهم این افزایش سرمایه را با هدف اصلاح سرمایه گذاری های جدید ۲۴۰۰ میلیارد تومانی در ۴ شرکت زیر مجموعه دانست و گفت: برنامه ریزی ها بر این است که تمرکز سرمایه گذاری ها را طی سال آتی در بازار اولیه بیشتر می کنیم ، شرایط بازار سرمایه و انتظارات تورمی ایجاب می کند پرتفویی با تمرکز بر بازار اولیه بر مبنای پیش بینی دو سال آینده اقتصاد که احتمالا با رکود نسبی و تورمی مواجه است، طراحی کنیم ،بر همین اساس در این شرایط بازار اول گزینه بهتری است ضمن اینکه در سال جاری از بازار سرمایه به خوبی استفاده کردیم.
وی با اشاره به اینکه بخشی از افزایش سرمایه نیز به توسعه گروه خدمات بازار سرمایه الگوریتم که توسط شرکت خوارزمی تشکیل شده اختصاص خواهد یافت و ادامه داد: در حوزه انرژی نیروگاه شهید منتظر قائم از سال ۹۲ در تملک خوارزمی اما دچار مشکلات حقوقی بود، سال گذشته ساختار مالی گروه توسعه برق سپهر اصلاح و اقساط این نیروگاه تسویه شد، شرایط مالی شرکت اصلاح و مقدمات این شرکت برای ورود به بازار سرمایه در حال انجام است ، همچنین پذیرش معافیت مالیاتی بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان این شرکت اخرین خبر مهم آن بود و در کل خطر مالیاتی برای شرکت و گروه رفع شد. در این حوزه بدهی های معوق به بانک صادرات هم حل و فصل شد، امسال این شرکت گزارشی حسابرس بدون بند مشروط خواهد داشت.
وی با اشاره به شرکت توسعه ساختمان خوارزمی از اصلاح ساختار مالی آن خبر داد و افزود: شرکت امسال از روند زیان دهی و ماده ۱۴۱ خارج و سود شناسایی کرده است.
موسوی سرمایه گذاری توسعه معدن صدر جهان را از مهمترین زیرمجموعه های خوارزمی دانست و گفت: این شرکت برنامه دارد در آذر ماه ۱۴۰۰ بهره برداری از کارخانه طلا را در معدن شادان داشته باشد، البته زمان بندی ممکن است تاخیر داشته باشد اما امید است با حداقل تاخیر پروژه به سرانجام برسد. این شرکت پرپتانسیل است اما راه طولانی برای تبدیل به جریان نقدی برای صاحبان سهام دارد، با همه اینها پیش بینی می شود صدرجهان سال ۱۴۰۰ رنگ و بوی طلا داشته باشد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه افزایش سرمایه این شرکت به دلیل الزام قانونی برای برگزاری مجمع عادی و تصویب اندوخته ، باید در دو مرحله انجام شود، گفت: علاقمند بودیم بخش بیشتر ازفایش سرمایه سهام جایزه باشد اما با توجه به الزام قانونی اینکه اندوخته شرکت باید در مجمع عمومی تصویب شود این فرآیند به نیمه دوم سال ۱۴۰۰ موکول می شود و احتمالا عملیاتی شدن آن به سال ۱۴۰۱ می رسد.