مس

مس

آذر ۲, ۱۳۸۹
v.m
مشاهده خلاصه

مس

قیمت مس در روز دو شنبه به دلیل افزایش شاخص خرده فروشی امریکا و مثبت شدن چشم انداز رشد اقتصادی این کشور ، افزایش یافت .

مس با رشد روز دو شنبه خود ، از بزرگترین دوره کاهشی خود طی چهار ماه اخیر خلاص شد ، چرا که رشد شاخص خرده فروشی ایالات متحده ، نوید دهنده چشم انداز مثبت رشد اقتصادی این کشور بود .

خرده فروشی با یک و دو دهم درصد رشد در ماه اکتبر ، به رکورد جالبی طی هفت ماه گذشته خود دست پیدا کرد . شاخص اس اند پی ۵۰۰ نیز هفت دهم درصد رشد کرد . گفتنی است قیمت مس از سال ۲۰۰۲ تا کنون ، پنج برابر رشد کرده است . یک تحلیلگر در شیکاگو در روز دو شنبه در مورد این افزایش قیمت مس گفت : تعداد اندکی از فلزات صنعتی همچون مس با روند اقتصاد به پیش می روند . قیمت مس در این روز همگام با شاخص اس اند پی به پیش رفت .

پیش تر قیمت مس به دلیل افزایش نگرانی بابت اقدام چین برای کنترل تورم و در نتیجه کاهش تقاضای فلزات صنعتی ، کاهش یافته بود . انقباض اعتبارات در چین که بزرگترین مصرف کننده فلزات است همه چیز را به سمت پائین کشیده است و مانع رشد قیمتهاست . قیمت مس در بازار لندن با ۳۰ دلار افزایش در روز دو شنبه ، به ۸۶۴۵ دلار رسید .

قیمت مس در روز سه شنبه به دلیل افزایش احتمال اقدامات ضد تورمی چین ، کاهش یافت .

قیمت مس در لندن و نیویورک به دلیل نگرانی از چین – بزرگترین مصرف کننده مس جهان است – که ممکن است گامهایی را جهت افزایش نرخ بهره و کند کردن تورم بردارد ، کاهش پیدا کرد . قیمت سرب و روی نیز در این روز با کاهش همراه بود . مس در لندن با پنج و هفت دهم درصد کاهش ، به ۸۱۵۰ دلار رسید . یک تحلیلگر چینی گفت : چشم انداز کلان اقتصادی کماکان بر احساس معامله گران سنگینی می کند ، به خصوص اقدامات اضافی دولت چین که جهت ارام کردن اقتصاد انجام خواهد گرفت . یک تحلیلگر هنگ کنگی گفت : چین به زودی نرخهای بهره خود را افزایش خواهد داد تا بر تورم پیروز گردد .

روی و سرب هم برای سومین روز پیاپی در بازار لندن کاهش یافتند . روی در روز سه شنبه با هشت و نیم درصد کاهش به ۲۱۳۹ دلار رسید و سرب با هشت و یک دهم درصد کاهش ، به ۲۲۵۶ دلار رسید .

شاخص فلزات لندن که شامل شش فلز صنعتی می شود در روز سه شنبه به میزان شش و سه دهم درصد کاهش یافت که بیشترین کاهش از چهارم مه است .

قیمت مس در روز چهارشنبه به دلیل نگرانی ناشی از اقدامات ضد تورمی چین ، به پائین ترین سطح هفت هفته گذشته خود دست یافت .

مس به دلیل اقدامات چین برای کنترل تورم به پائین ترین سطح هفت هفته ای خود رسید . دولت چین ممکن است به وضع قوانین موقتی برای کنترل قیمتها در اقلام ضروری روزانه دست بزند . گفتنی است در ماه اکتبر ، شاخص قیمت مصرف کننده چین در دوره سالانه به میزان چهار و چهار دهم درصد رشد کرد . تولیدات صنعتی این کشور به اندازه ۱۳ درصد رشد داشت و شاخص خرده فروشی بیش از ۱۸ درصد افزایش یافت . هم چنین اعتبار اوراق قرضه محلی و خارجی چین توسط موسسه مودی بازنگری شد و به Aa3 ارتقا پیدا کرد . این رتبه در بین کشورهای جهان ، مکان چهارم به حساب می اید . شاخص ترکیبی سهام شانگهای نیز در روز چهارشنبه به کمترین سطح یک ماه گذشته خود دست یافت .

قیمت مس هم چنین به دلیل شروع به کار وزرای دارایی کشورهای عضو اتحادیه اروپا درباره کمک احتمالی به بانکهای ایرلندی ، کاهش یافت . دلیل بحرانهای مالی کشورهای اروپایی دلایل مختلفی ذکر می شود . مثلا دلیل بحران بدهی یونان که چندی پیش گریبان یورو را گرفته بود ، بی انضباطی مالیاتی بوده است . دلیل بحران به وجود امده در اسپانیا ، ایجاد حباب در بازار مسکن و ترکیدن وحشتناک این حباب . دلیل بحران ایرلند نیز علاوه بر حباب بازار مسکن ، ایجاد حباب در بازار بانکی و ترکیدن ان ذکر شده است .

هنگام برقراری اتحادیه پولی اروپا و تشکیل یورو ، خواستند برای اقتصادهای متفاوت ، یک ارز واحد تعریف کنند و به بانک مرکزی اجازه دادند که برای همه انها ، یک سیاست پولی وضع نماید . تئوری جالبی بود ، اما به شکست رسید ، زیرا نرخهای بهره همواره اشتباه وضع می شدند . مثلا در یونان بی انضباطی مالی وجود داشت . در ایرلند ، اقتصاد با فروپاشی سیستم بانکی روبرو بود . در اسپانیا حباب بازار املاک ترکید ،  و از همه مهمتر ، کشور المان با یک مازاد عظیم تجاری روبرو بود ، اما همه این کشورها یک سیاست پولی و یک نرخ بهره داشتند .

یک تحلیلگر بازار کالا در لندن پیش بینی کرد که قیمت مس بستگی به پیشرفت مذاکرات کمک به ایرلند دارد و ممکن است تا ۷۶۰۰ دلار در هر تن کاهش یابد . وی معتقد است که قیمتهای بالاتر از ۸۰۰۰ دلار ، خریداران مصرف کننده مس را بی اشتیاق به خرید کرده است .

قیمت روی برای تحویل سه ماهه در لندن و در روز چهارشنبه با ۲ درصد کاهش به ۲۰۹۶ دلار رسید .

مس در نه ماه اول سال جاری با پیشی گرفتن تقاضا نسبت به عرضه مواجه بوده است .

کمیته جهانی امار فلزات در روز چهارشنبه گفت : تقاضای جهانی مس به میزان ۱۱۲ هزار تن از عرضه پیش افتاده است ، در حالیکه در سال گذشته ، بازار جهانی مس ، ۳۶ هزار تن مازاد داشت .

قیمت مس در روز پنج شنبه ، به دلیل کاهش ارزش دلار که از مذاکرات کمک به ایرلند ناشی می گردد ، با افزایش همراه بود .

قیمت مس در نیویورک و لندن افزایش یافت ، چرا که ضعف دلار ، تقاضای دارائیهای پر بازده را با افزایش همراه کرد .

شاخصهای سهام افزایش یافت و یورو تقویت شد ، چرا که وزیر دارایی ایرلند ، برایان لنیهان گفت : دولت خود را اماده تقاضای کمک بانکی می کند . احتمال می رود که کسری بودجه ایرلند در سال جاری ، به ۳۲ درصد تولید ناخالص داخلی برسد که در تاریخ ۱۲ ساله اتحادیه پولی اروپا بی سابقه است و هم چنین ۱۰ برابر حد مجاز کسری بودجه اتحادیه پولی اروپا نیز می باشد .

یک تحلیلگر بازار کالا در لندن در مورد افزایش قیمت مس در روز پنج شنبه گفت : واقعیت این است که چین کماکان قدرتمند است و احتمال تضعیف ان وجود ندارد . با وجود قیمتهای پائین که طی روز چهارشنبه در بازار رقم خورد ، یک تقاضای مصرف بسیار قوی برای فلزات پایه به وجود امده است . قیمت مس برای تحویل سه ماهه در لندن با دو و یک دهم درصد افزایش به ۸۳۶۳ دلار دست یافت . در روز پنج شنبه ، تمامی شش فلز پایه بازار لندن با افزایش ارزش مواجه بودند و بیشترین رشد نیز با فلز سرب بود . شاخص دلار امریکا نیز به میزان شش دهم درصد کاهش یافت .

اعتصاب کارگران معدن شیلیایی نیز به چهاردهمین روز خود وارد شد . در روز چهار شنبه ، شرکت با افزایش پاداش کارگران موافقت کرده بود . نگرانی از توق تولید مس در شیلی ممکن است به افزایش قیمت مس کمک کند .

هم چنینی در روز پنج شنبه ، قیمت سرب با دو و چهار دهم درصد افزایش به ۲۳۲۰ دلار و قیمت روی با دو و دو دهم درصد افزایش به ۲۱۶۰ دلار رسید .

قیمت مس در روز جمعه کاهش یافت تا بزرگترین کاهش قیمت هفتگی در دو ماه گذشته برای فلز مس رقم بخورد .

قیمت مس برای تحویل سه ماهه در لندن با یک و سه دهم درصد کاهش ، به ۸۳۲۰ دلار رسید . با کاهش قیمت روز جمعه ، کاهش هفتگی به یک و هشت دهم درصد رسید که از ماه سپتامبر تا کنون بی سابقه بوده است . هم اکنون بنا بر نظر بسیاری از تحلیلگران ، اقدامات چین و ایالات متحده ، تعیین کننده قیمتها در کوتاه مدت خواهند بود . در روز جمعه ، مسئولان دولتی از پیش بینی نرخ تورم سه و هشت دهم درصدی در فصل چهارم سال جاری خبر دادند . حتی مسئولان ذکر کردند که ممکن است تا پایان سال جاری ، نرخ تورم به سطح هدف سه درصدی نیز برسد .

مشکل بزرگ

چین نیاز دارد تا نرخ بهره خود را افزایش دهد  و به یوان اجازه دهد تا به سطح واقعی خود برسد . چین یک مشکل بزرگ با تورم خود دارد . اولا نرخ های بهره بالاتر ، هزینه تامین اعتبار را افزایش می دهد . ثانیا افزایش ارزش یوان باعث کاهش تقاضای صادرات چین و در نتیجه کاهش تقاضای داخلی از موتد اولیه می گردد . البته یوان چین در این روزها به بالاترین سطوح خود در برابر دلار امریکا از سال ۱۹۹۳ تا کنون رسیده است . هم اکنون چین به میزان دو و شصت و پنج صدم تریلیون دلار ارز خارجی دارد که دو برابر ذخایر ارزی هر کشوری است . هم چنین چین کماکان به عنوان بزرگترین دارنده اوراق قرضه بلندمدت ایالات متحده باقی مانده است و دارایی چین از این اوراق قرضه به بیش از ۸۸۳ میلیارد دلار رسیده است .

قیمت روی در روز جمعه با یک و هفت دهم درصد افزایش ، به ۲۲۲۳ دلار رسید و سرب هم با یک و سه دهم درصد افزایش به ۲۳۴۵ دلار دست یافت .

پوریا تیرگر

pouryateergar@yahoo.com

اخبار مرتبط

گزارش‌های کدال مرتبط

متاسفانه هیچ گزارشی پیدا نشد

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم